• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Sant Magí

Sant Magí 2016

> Consulteu aquí els actes del programa dia a dia
>
Descarregueu-vos el programa de Sant Magí 2016 en pdf 

 

http://www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/sant-magi/imatges-sant-magi/cartell-sant-magi-2016-rosa

Amb l’arribada del mes d’agost tothom espera Sant Magí, la nostra festa major d’estiu, que ens aporta frescor en forma d’aigua, com a element principal tradicional, i també en forma de molts actes organitzats per entitats que triomfen any rere any. Tindrem aigua en exposicions, en piscines improvisades, a la Remullada i a la Sindriada, amb els portants i en els càntirs del patró, així com en l’arribada al Portal del Carro durant la processó. 

Així mateix, l’aigua també és la protagonista de la imatge d’enguany, un cartell fet per l’Ana Gómez, llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques (URV) i estudiant d’Il·lustració a l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. L’autora volia que el cartell transmetés, festa, agost, que fos alegre i fresc i per això va decidir apostar pel collage, jugant sobretot amb els colors vius de les fruites, com la síndria; un altre element indispensable d’aquesta festa.

I, tot i que la festa és del 13 al 19 d’agost, en dies previs ja comença a notar-se l’ambient festiu amb diferents propostes i, en aquest sentit, el divendres 12 engega La Imaginada, una important cita festiva que omplirà el Camp de Mart d’activitats interessants per a tots els públics.

El programa proposa gairebé 250 actes, que, a banda de les importants propostes ciutadanes i tota l’activitat tradicional, també inclouen dos grans espectacles del Festival d’Estiu de la ciutat: el dia 12, Ara Malikian, el violinista que triomfa apropant la música clàssica a tots els públics, i el 17 d’agost, Sergio Dalma, que ens presentarà en directe el seu nou disc.

El diumenge 14 d’agost arriba el ja 17è Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, amb Obeses al capdavant. Un festival que començarà ja al matí, tindrà els plats forts a partir de les 20 h i s’allargarà fins ben entrada la nit i que un cop més es farà a la Capsa de Música. També hi actuaran Michael Kanan, Putter Smith & Guillem Arnedo, El Oso, The Krav Maga i Euler.

I de la mà d’El Feriante i participo.cat, respectivament, també podrem optar per anar a viure la Watermelon Pool 2016, d’una banda, i la Sindriada, de l’altra, acompanyats dels 30 TTV seleccionats i els 15 finalistes que optaran a ser el candidat més votat i seran llançats pel públic assistent a favor d’una causa solidària. El concert i degustació de la Sindriada estarà amenitzat pel concert dels Jarks, grup guanyador del concurs de la cançó de l’estiu de Tac12 i finalistes del concurs de tv3 Oh Happy Day.

A les 21 h de la vigília viurem l’emocionant Pujada Festiva a Sant Magí per part de l’Agrupació Sardanista, que per segon any consecutiu sortiran de la Plaça dels Carros, acompanyats de xarangues i grups d’animació fins a arribar al Portal del Carro. La Diada Castellera del divendres 19 a la plaça de les Cols també serà una proposta imperdible donada la bona marxa de la temporada castellera, que fa preveure una Diada de Sant Magí de màxims per part de les quatre colles de la ciutat.

Per primera vegada portem La Festa als Ulls per Sant Magí i al mateix temps inaugurem un espai expositiu específic a la Casa de la Festa per a les exposicions d’aqest tipus. El dissabte 13 s’obrirà aquest nou espai amb la mostra fotogràfica d’Antonio Nodar, fotògraf gallec convidat per Santa Tecla l’any passat.  

I pel que fa a la part tradicional, durant els dies de Sant Magí s’han programat dues presentacions que donen la visió d’una festa renovada i amb molt de futur per endavant. D’una banda, el diumenge 14 a la plaça de les Cols podrem contemplar la Cucafera restaurada i, d’altra banda, el dimecres 17 xalarem amb els nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou, un treball pensat i confeccionat per Josep Maria Casas, que ja va ser el sastre encarregat de vestir els Gegants Moros l’any passat. 

Enguany, la Cucafera fa 25 anys i necessitava un arranjament a fons que tornés a mostrar aquesta bèstia tan estimada en tota la seva plenitud. Sota la direcció de l’escultora Àngels Cantos, amb la col·laboració de l’Antoni Mas pel que fa a l’estructura i els mecanismes i el Juan Jesús Paredes, que s’ha encarregat de posar al dia totes les escames de cuir, s’ha fet un acurat treball d’artesania que permetrà gaudir d’aquesta bèstia per molts anys. 

La presentació dels nous vestits dels Gegants Vells i del Cós del Bou anirà acompanyada d’una cercavila pels principals carrers de la Part Alta i acabarà amb un concert vermut a càrrec dels Grallers Tocaferro. 

 

> Consulteu l'última hora de les festes a través del Twitter de Tarragona Cultura


> Sant Magí al teu mòbil
Des de l’Ajuntament de Tarragona posem a la teva disposició de manera gratuïta l’agenda cultural de la nostra ciutat a través d’aquesta aplicació, una eina de referència per a estar informat de l’activitat cultural i festiva de Tarragona. Més informació aquí.

 

Compartir

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal