Esteu aquí: Inici Notícies Notícies 2016 'Llibres maleïts' a l'Espai Jove Kesse

'Llibres maleïts' a l'Espai Jove Kesse

'Llibres maleïts' a l'Espai Jove Kesse

Taller de creació literària el dijous vinent, 17 de novembre, en el marc del cicle La Ciutat a cau d’orella
15/11/2016


El pròxim dijous 17 de novembre, de les 18 a les 20 h, i a l’Espai Jove Kesse, llibres maleïts i textos prohibits seran posats sobre la taula de la mà de la jove escriptora Ingrid Ventura, formadora i membre de l’Escola de Lletres de Tarragona. L’activitat forma part de la 5a edició de La ciutat a cau d’orella, organitzat per la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública, l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres, està dedicat a les llegendes de Tarragona.

Al llarg de la història i en diverses cultures han existit llibres que, per una raó o d’altra, es deia que amagaven alguna maledicció per als seus lectors i lectores. La proposta lúdica i cultural d’aquest dijous vol convidar al o la participant a fer un recorregut transgressor per aquests llibres per intentar descobrir-ne els secrets sense tornar-nos bojos pel camí. Un dels exemples més latents avui en dia és El Necronomicon escrit per Abdul Al-hazred és un llibre de sabers arcans i màgia ritual i del qual es diu que qui el llegeixi pot acabar ben foll. Fins i tot, diuen que el podia haver escrit el mateix diable. Aquesta activitat està dirigida a joves de més de 13 anys i és de caràcter gratuït.

Tarragona ha acollit al llarg dels segles històries i personatges que han omplert els seus carrers de vida i de misteris. Algunes d’aquestes històries s’han mantingut gràcies al boca-orella i a la feina dels cronistes que les han deixat per escrit. Segles després, els carrers de la ciutat encara són l’escenari d’aquestes històries, però, quina part és real i quina no? En aquesta nova edició de ‘La ciutat a cau d’orella’ dedicada, en el seu cinquè aniversari, a les llegendes de Tarragona, la Conselleria de Joventut convida a (re)descobrir espais llegendaris com la torre del Pretori, la catedral o la casa Castellarnau i personatges nostrats com els apòstols de la Seu, les rates de la processó i santa Tecla.

Descobrir on estan els límits d’allò real, l'imaginari i la ficció és una de les principals obstinacions de la ciutat de Tarragona cada tardor i des de l'any 2012. Encara que és segur que el fenomen de les llegendes urbanes rau sobre el constructe popular des de les primeres narracions mitològiques clàssiques, aquest segueix vigent i actiu, mentre la humanitat conjuri les seves invencions, boles i disbarats com a certs. Bona part de les accions que porten a terme el cicle La Ciutat a Cau d’Orella, s’erigeixen en l’àmbit del lleure educatiu i es veuen reflectides en un producte lúdic i cultural, reunint la història oral en un conjunt de propostes educatives, d’entreteniment, participatives i sobre l’escenari nocturn, fins assolir plantejaments més tècnics i reflexius.

Aquest cicle i el projecte que l’acompanya, ha estat mencionat aquest 2016 amb el distintiu de Bona Pràctica en Polítiques de Joventut per l’Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut.

La programació de La Ciutat a Cau d’Orella forma part del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums amb el suport i finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Les inscripcions es podran realitzar pel web www.tarragonajove.org o bé, presencialment, a l’Oficina Jove del Tarragonès (plaça imperial tarraco,1) de dimarts a dijous de 9 a 14 h, (divendres fins les 13 h) i dimarts i dijous, també de 16.30 a 19 h. L’Espai Jove Kesse (c. Sant Antoni Maria Claret, 12-14) també oferirà suport en la reserva de places i inscripcions de dimarts a dissabte, de les 17 a les 21 h.

> Per a més informació i el detall de la programació es pot consultar aquesta pàgina web 

Segells de reconeixement d'administració oberta