• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Què fem Programació LA PRIMAVERA LITERÀRIA 2017 EN UN COP D'ULL

LA PRIMAVERA LITERÀRIA 2017 EN UN COP D'ULL

 

ACTES DE LA PRIMAVERA LITERÀRIA 2017

 

Dimarts 21 de març, entre les 10 i les 12 h.

Rambla Nova, al tram del Teatre Tarragona

La poesia surt a la Rambla de Tarragona. Plantada de poemes per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. Seguidament, i durant tot el dia, els centres escolars faran accions poètiques. Hi participen els instituts Pons d'Icart i Martí i Franqués, elscol.legis Sant Pau i Roig,les escoles Pau Delclòs, Pràctiques,  Tarragona, Serrallo, Saavedra, El Miracle i l’escola convidada, Sant Bernat Calbó, de Vila-seca.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona i centres educatius ILEC de Tarragona, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres de l’Ajuntament de Tarragona.

Dimarts 21 de març, de les 12 fins a les 14 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Dia Mundial de la Poesia:Vermut Poètic. Un tast de poesia per a tothom, amb poetes de diferents territoris de parla catalana: catalans, nord-catalans, valencians, balears, algueresos. Enguany dedicat a l’escriptora Antònia Vicens, l’autora escollida per la ILC per escriure el poema del Dia Mundial de la Poesia, el qual serà llegit en diferents llengües.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès, CNLT, APELLC, Escola de Lletres, ONCE, Consell comarcal del Tarragonès, Direcció General de Política Lingüística i Escola Oficial d'Idiomes.

Dimarts 21 de març, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Compartim la lectura. Comentari de l’obra La Senyora Florentina i el seu amor Homer, de Mercè Rodoreda. Cicle ‘Llegir el Teatre’.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona, CNLT, Direcció General de Política Lingüística, Escola Oficial d’Idiomes, Òmnium Cultural del Tarragonès.

Dimarts 21 de març, a les 20.30 h.

Casa de les Lletres. Antic Ajuntament (c/ Major, 39)

El cas 21M: cinc poetes s'interroguen. Què sabem dels poetes, més enllà dels enigmes que deixen entreveure en els seus versos? En uns temps en què els tribunals i els judicis són a l'ordre del dia, la poesia puja a declarar i a declamar, a dir versos i a donar respostes, de la mà de cinc poetes que s'interroguen mútuament, responent-se en vers i en prosa, per escrit i oralment, sota la mirada atenta del jurat popular: el públic. Amb Glòria Coll, Juan Carlos Elijas, Gonzalo Hermo, Dolors Torrens i Domingo Monllaó.

Organitzen: Escola de Lletres amb la col·laboració de la Casa de les Lletres.

Divendres 24 de març, a les 20 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Representació teatral sobre textos literaris: La fi de l’home roig i Els nois de zinc, de SvetlanaAlesksiévitx. Emmarcat en el cicleLa línia contínua de la història, organitzat pel col·lectiu TeclaSmit Teatre.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona i col·lectiu TeclaSmit Teatre.

 

Dimarts 28 de març, a les 17.30 h.

Club de lectura en família: Avui, La màscara, de Grégoire Solotareff, dins el cicle “Què hi ha a la foscor que ens fa por? Monstres, llops i bandits... quedivertit! Compartiremcontes de por amb Sílvia Palazón. Per a famíliesambnens que cursen P5. Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona

 

Dimarts 28 de març, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Compartim la lectura: Comentari de l’obra El respirar dels dies, de Josep M. Esquirol Calaf. El temps es perd o es dóna? Vivim el present? El tempsho cura tot?. El filòsof Josep M. Esquirol ensplantejaaquestes i altres preguntes en el seuassaig. Cicle ‘Llibres gairebé savis’.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona.

 

Dimecres 29 de març, a les 19 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Presentació del llibre: El secret de les terres roges, de Lurdes Malgrat, a càrrec d’Anna Gispert. Parlem de llibres... per a joves. Hi intervindran les lectores Fina Anglès i M. Mercè Sardà. Adreçat a joves a partir de 2n cicle d’ESO i BAT, mestres, pares...

Organitzen: editorial Onada i APELLC, amb la col·laboració de la Biblioteca Pública de Tarragona.

 

Dimecres 29 de març, a les 19 h.

SSTT de Cultura de la Generalitat (c/ Major, 14)

Presentació del llibre: Versos a galet, de Núria Freixa, a càrrec de Rosa M. Codines. 

 

Organitzen: Òmnium Cultural del Tarragonès i SSTT de Cultura de la Generalitat.

 

Dijous 30 de març, a les 17.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

L’hora del conte.Celebremels 50 anys de l’HospitalUniversitari de Tarragona Joan XXIII. Narració del conteUncormolt gran, de Joan Turu. A càrrecd’Imma Pujol. Conducció del taller: personal de la Biblioteca de l’HospitalUniversitari de Tarragona Joan XXIII. Edat: famíliesambinfants a partir de 5 anys. 

Places limitades.  Inscripcions a la Sala infantil.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de la Biblioteca de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII.

 

Dijous 30 de març, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Conferència: Aurora Bertrana, a càrrec de Maria Àngels Cabré, escriptora, crítica literària i directora del Conservatori Cultural de Gènere. Dins els actes de commemoració del 125è naixement de l’escriptora.

Organitza: Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

 

DissabteS 1 i 8 d’abril, d’11 a 13 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39

Tallers monogràfics. Paraules a glops. Explica la teva història en poques paraules. A càrrec de Carolina A. Crespo.

Organitza: Escola de Lletres de Tarragona.

Dimarts 4 d’abril, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Compartim la lecturaEls nois de zinc, de Svetlana Alesksiévitx. El títol prové dels milers de soldats que moriren durant la incursió russa a l’Afganistan entre 1979 i 1985 i foren retornats a Rússia en taüts de zinc. Dins el cicle La línia contínua de la història.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona i col·lectiu TeclaSmit.

Divendres 7 d’abril, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/Fortuny, 30)

Comentari del llibre del Club de lectura: Els amors difícils, d’Italo Calvino. Els amors difícils és el títol amb què l’autor va recollir el 1958 aquesta sèrie de relats. Definició irònica, sens dubte, perquè quan es tracta d’amor o d’amors, les dificultats són molt relatives. O com a mínim, el que hi ha en la base de moltes d’aquestes històries és una dificultat de comunicació, una zona de silenci al fons de les relacions humanes. Dins el cicle ‘Pulsions contemporànies’.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona.

Divendres 7  d’abril, a les 20 h.

Antiga Audiència de Tarragona (pl. del Pallol, 3)

Representació escènica: Els nois de zinc. Text d’ Svetlana Aleksièvitx. A càrrec del col·lectiu teatral TeclaSmit. Dins el cicle ‘La línia contínua de la història’.

 

Organitzen: TeclaSmit Teatre i Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres.

Dijous 20 d’abril, a les 20.00 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Recepció al món de les lletres de la ciutat i del Camp de Tarragona amb motiu de Sant Jordi. Ens avancem a Sant Jordi i convidem els escriptors i escriptores i també editors, llibreters, bibliotecaris, ensenyants i altres persones i entitats interessades, a fer un brindis i celebrar la festa del llibre.

Escriptora convidada: Lurdes Malgrat.

Organitza: Casa de les Lletres.

Dijous 20 d’abril, a les 10 h

Seu del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona (pl. Imperial Tàrraco, 1, 2n pis)

 

Lliurament dels premis del l concurs de microrelats d’amor i desamor de Sant Jordi: ‘T’estimo... No t’estimo!’. Destinat a alumnes i exalumnes i participants del Voluntariat per la llengua del CNL de Tarragona.

 

Organitza: Centre per a la Normalització Lingüística de Tarragona.

Divendres 21 d’abril, a les 20.30 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Acció i recital poètic: Concert per a planxa, cassoles, saxo, contrabaix i veu.

Un recorregut per la poesia de Marcel Pey. Dins els actes de celebració dels 30 anys de Zona Zàlata.

Organitza: Zona Zàlata, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres.

 

Divendres 21 d’abril, de 17.00 h a 24.00 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

IV Revetlla de Sant Jordi amb revetlla infantil i familiar, contes, teatre, lectures, presentacions i música.

Organitzen: Biblioteca Pública de Tarragona i SSTT de Cultura de la Generalitat de Catalunya.  Col·laboren: Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, Consell Comarcal del Tarragonès, Òmnium Cultural del Tarragonès, ONCE

 

Dimarts 25 d’abril, a les 17.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Club de lectura en família:Avui, Els tres bandits, de TomiUngerer, dins el cicle“Què hi ha a la foscor que ens fa por? Monstres, llops i bandits... quedivertit! Compartirem contes de por amb la Sílvia Palazón. Per a famíliesambnens que cursen P5. Places limitades. Inscripcions a la Sala infantil.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona

Dijous 27 d’abril, a les 19 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Carme Sansa canta a M. Aurèlia Capmany. Espectacle líric amb l’obra de Maria Aurèlia Capmany. Carme Sansa posarà lírica a fragments de l’obra de la Maria Aurèlia Capmany i amb acompanyament instrumental per part d’un músic. Dins dels actes de celebració dels 25 anys de la URV.

Organitza: Campus extens de la URV. Antena del coneixement. Amb la col·laboració de la Càtedra Josep A. Baixeras de Patrimoni Literari Català i la Casa de les Lletres.

 

Divendres 28 d’abril, a les 20.30 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Concert sobre textos poètics:  “El sonet del Bosc Sagrat”, a càrrec de Tomeu Tomàs Torrell i la col·laboraciódeKandi Alvarez i Joan Pascual. Dins els actes de celebració dels 30 anys de la companyia Zona

 

Zàlata.

Organitza: Zona Zàlata, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres.

 

Dissabte 6 i 20 de maig, d’11 a 13 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Tallers monogràfics. Retalls de seda. La narrativa d’Alessandro Baricco. A càrrec de Maria Roig.

Organitza: Escolsa de Lletres de Tarrgona.

Dimarts 9 de maig, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Compartim la lectura: A tots els que heu vingut, de Marc Rosich. Cicle Llegim Teatre. Conduït per Cinta Ramon. En escena al TNC del 6 d'abril al 7 de maig de 2017. Una senyora gran intentant refer-se de la mort del seu marit, la Núria Feliu i la calor de l'estiu faran que aquesta lectura sigui una mica esbojarrada.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona.

 

Divendres12 de maig, a les 19 h.

Hall del Teatre Tarragona (Rambla Nova, 11)

Lliurament de premis del I Concurs de relats d’amor i de fotos d’Instagran. 

 

Organitza: Centres Cívics de Tarragona.

 

Dissabte 13 de maig, a les 21.00 h.

Teatre Metropol (Rambla Nova, 46)

Lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona. En homenatge al poeta i llibreter Joan Antònio i Guàrdias, amb motiu del cinquantè aniversari de la seva mort. L’ homenatge a l’escriptor es farà durant la segona part de l’acte, en què Mariona Forteza donarà veu i música als poemes del seu besavi en un espectacle intimista, anomenat Entre tu i jo, ni l’aire. Entrada gratuïta amb recollida prèvia d’invitació.

Organitzen: Casa de les Lletres / Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i Centre de Normalització Lingüística, amb la col·laboració deTeatres de Tarragona.

 

Del 13 de maig al 13 de juny, durant les hores d’obertura del Teatre.

Vestíbul del Teatre Metropol (Rambla Nova, 46)

Exposició a Joan Antònio i  Guàrdias. Aquesta exposició vol donar a conèixer l’obra de l’autor tarragoní, Joan Antònio i Guàrdias. Hi haurà una mostra de la seva activitat com a escriptor i llibreter, com també de la trajectòria vital del poeta,  a les vitrines de l’exposició.

 

Organitza: Casa de les Lletres amb la col·laboració de Teatres de Tarragona i Port de Tarragona.

 

Divendres 26 de maig, horari a decidir

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Representació escènica: En nom de Déu, dins el cicle la cicle La línia contínua de la història.

 

Organitzen: TeclaSmit teatre, Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres, l’Escola de Lletres i el suport de Generalitat de Catalunya i Diputació de Tarragona.

Dijous 1 i divendres 2 de juny, horari a decidir

Antiga Audiència (pl. del Pallol, 3)

Representació teatral: Fugir i danys col·laterals. 4 obres de creació, resultat del curs d’escriptura teatral (Escola de Lletres/TeclaSmit).

Organitzen: TeclaSmit teatre, Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres, l’Escola de Lletres i el suport de Generalitat de Catalunya i Diputació de Tarragona.

 

Dissabte 3 i 10 de juny, d’11 a 13 h.

Antic Ajuntament / Casa de les Lletres (c/ Major, 39)

Tallers monogràfics: Com construir la realitat a través de les estratègies de ficció. A càrrec d’Agnès Llorens.

Organitza: Escola de Lletres de Tarragona.

Dimarts 6 de juny, a les 18.30 h.

Biblioteca Pública de Tarragona (c/ Fortuny, 30)

Compartim la lectura: Ricard III, de Shakespeare, dins el Cicle ‘Llegim el Teatre’. És el rei més controvertit de tots els personatges creats per Shakespeare. Amb ell realitzem un viatge al fons de l'ànima humana i al dolor que poden causar les dificultats d'acceptar la pròpia identitat. Dins el cicle Llegir el Teatre, una proposta del col·lectiu de Teatre Popular TeclaSmit, conduït per Cinta Ramon.

Organitza: Biblioteca Pública de Tarragona, amb la col·laboració del del col·lectiu de Teatre Popular TeclaSmit.

 

Diumenge 2 de juliol, a les 21 h.

Centre Cultural del Seminari (c/ de Sant Pau, 4))

Veus paral·leles. Del Vístula al Segre: sis poetes. Tres poetes polonesos i tres de catalans, de tres generacions, diuen la seva poesia. A partir d’un guió (Albert Mestres), una actriu (Mireia Chalamanch) enllaça les sis obres poètiques i recita en català a Catalunya i en polonès a Polònia els poemes que el mateix poeta ha recitat en català o en polonès. Els poetes d’enguany són: RyszardKrynicki (1943), Isabel Robles (1948), Teresa Colom (1973), JustynaBargielska (1977), Damià Rotger (1981), JakubKornhauser (1984). Traduccions: Xavier Farré. Posada en escena: Albert Mestres

Organitzen: Institució de les Lletres Catalanes i APELLC, amb la col·laboració de la Casa de les Lletres i el Centre Tarraconense El Seminari

 

 

 

 

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal