Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2015 Maria Roig visita la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau amb la Capsa Ambulant d'Artistes

Maria Roig visita la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau amb la Capsa Ambulant d'Artistes

Maria Roig visita la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau amb la Capsa Ambulant d'Artistes

Aquesta és una nova activitat del programa de mediació d'El Teler de Llum
28/01/2015

 

Aquest dissabte dia 31 de gener a les 11.15 h l'artista, documentalista i arqueòloga visual Maria Roig durà a terme una activitat/xerrada a la Llar de Jubilats de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona (camí del Pont del Diable, s/n). Un nou projecte de mediació d'El Teler de Llum - Centre d'Art de Tarragona.

La Maria Roig sortirà de la Capsa Ambulant d'Artistes per explicar-nos què fa. Coneixerem la història del cinema, des dels germans Lumière als nostres dies; aquesta dèria fabulosa d’explicar amb llum i pantalla. I llavors ens aturarem en el fragment dels fets que no relata gairebé ningú, en la porció de la història que, per a molts, passa desapercebuda: el cinema domèstic. La Maria ens descobrirà el valor d’aquests documents i ens sorprendrà amb la seu potencial: documental, sentimental, històric… i també experimental, expressiu i creatiu.

Finalment es pretén encetar un debat obert entorn “del barri, la imatge, el temps i la recuperació de la memòria”, on el públic podrà expressar com han viscut els canvis en el seu propi entorn.

Sobre Maria Roig Alsina
És diplomada en Scienze e Conservazione dei Beni Culturali Storico-Artistici amb matrícula d'honor a la Universitat de Macerata (Itàlia). Ha realitzat un curs d’especialització a l’arxiu Home Movies, Archivio Nazionale del Film di Famiglia, de Bologna (Itàlia), sobre cinema familiar i amateur. És jurat per al premi Casa Rossa al Bellaria Film Festival (Itàlia). Ha fet conferències en el marc del Festival Memorimage de Reus al 2008 i a la Universitat IUAV de Venècia al 2009. Realitzadora del curtmetratge Uncertain times per al projecte EHMN de la Comunitat Europea. Va realitzar el Taller de documental creatiu al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona del 2010, on va elaborar el curt Cinc batalles, que ha tingut ressò internacional.

L’any passat va dirigir el curtmetratge documental Crònica dels anys 60. Imatges de la vida i la festa a la Sénia, que va ser emès per TV3 i va ser cloenda del festival Memorimage; en aquest mateix any va guanyar el premi Memorireus per L’inici d’un segle, un curtmetratge documental sobre el principi del S. XX a Salou.

Aquest any ha estrenat Dalí, emperador de l’acció, que ha dirigit juntament amb carles Pitarch.

Descripció del projecte
Aquest és un projecte de mediació de El Teler de Llum-Centre d’Art de Tarragona, on es desenvolupen dos tipus d’accions: d’una banda les accions públiques i, de l’altra, les accions paral·leles o pla pedagògic.

En les accions públiques la Capsa viatja a diferents llocs de la ciutat per mostrar el seu interior a un públic que descobreix i participa. Aquestes accions pretenen donar a conèixer l’artista a través de la seva pròpia veu, la de la seva obra i altres veus que enriqueixen el contingut del discurs.

En les accions paral·leles es desenvolupa el pla pedagògic del projecte: tallers que generen experiències d’ensenyament–aprenentatge amb l’art contemporani com a punt de partida. Aquestes accions ofereixen uns recursos adaptats a cada un dels centres als quals anirà la Capsa (escoles, instituts, la presó, centres de menors, casals de gent gran…), amb l’objectiu que tothom prengui consciència de la seva pròpia capacitat d’expressió.

La Capsa Ambulant d'Artistes es basa en la sorpresa i la descoberta per tal d'apropar artistes contemporanis i la seva obra a tota mena de públic; es pretén crear experiències positives entorn l'art on la curiositat i la interacció vertebrin la narració.

Més informació:
> Web d'El Teler de Llum
> Blog de la Capsa Ambulant
> Vimeo Maria Roig

Segells de reconeixement d'administració oberta