• Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Apps de l'Ajuntament de Tarragona
  • Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de Tarragona Cultura
  • Twitter de Tarragona Cultura
  • You Tube de Tarragona Cultura
  • Instagram de Tarragona Cultura
  • Google Plus de Tarragona Cultura
  • Flickr de Tarragona Cultura
Esteu aquí: Inici Cultura Notícies Notícies 2012 Tarracoplan tradueix al rus l'espectacle de música romana 'Carmina Canere'

Tarracoplan tradueix al rus l'espectacle de música romana 'Carmina Canere'

Tarracoplan tradueix al rus l'espectacle de música romana 'Carmina Canere' Una imatge de l'espectacle 'Carmina Canere'.
El Palau Firal i de Congressos acollirà dimecres la interpretació del grup Thaleia en una representació dirigida als touroperadors i al sector turístic i cultural de Tarragona i la Costa Daurada.
30/04/2012

 

Tarracoplan presenta el proper dimecres, a les vuit del vespre, a l’Auditori Eutyches del Palau Firal i de Congressos, el concert de música romana Carmina Canere (Poemes cantats). L’espectacle, que compta amb la col·laboració del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona i El Palau, consisteix en un concert de música amb dansa romanes, ideat pel grup de reconstrucció històrica Thaleia, en el qual es reprodueixen tot un seguit d’instruments musicals d’època romana, com la Tibia (instrument de vent que podia estar fet de fusta, os, ivori, etc.,), la Syrinx (denominada avui flauta de ‘Pan’); la Kithara i la Pandovra (instruments de corda), o el Crotalvm i el Cymbalvm (percussió).

La novetat del concert és que des de l’11 de juny al 3 de setembre, tots els dilluns, a les 7 de la tarda, l'espectacle es farà en rus (amb subtítols en anglès i francès), esdevenint l'única activitat programada en aquesta llengua a Tarragona. Carmina Canere també es podrà veure en castellà els dies 29 de juny, 20 de juliol, 10 i 24 d’agost. Tarracoplan s’ha fet càrrec de les traduccions de l’espectacle musical amb la voluntat d’obrir el concert als turistes que visiten la ciutat. En aquest sentit, la presentació de Carmina Canere, aquest dimecres, va dirigit principalment als touroperadors, al sector turístic i cultural, i a les autoritats de Tarragona i de la Costa Daurada.

El concert va acompanyat d’una explicació didàctica de l’ús dels instruments i de la composició de melodies. Per fer
aquesta activitat, Thaleia ha
dut a terme una llarga
feina d’investigació en arxius
i biblioteques per
conèixer els instruments i la forma d’interpretar-los.

La regidora de Turisme, Patricia Antón, diu que “projectes com el que representa Thaleia encaixen perfectament amb la voluntat manifesta de convertir-nos en un referent mundial pel que fa a l’explicació del nostre patrimoni històric i cultural”. Antón afegeix que “oferint reconstruccions històriques perfectament documentades i treballades com les que ens proposen Thaleia o altres grups, estem donant al turista un plus per triar la nostra destinació. Li estem dient: veniu a Tarragona que no només veureu el nostre ric llegat, declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO, sinó que us farem emocionar explicant-vos la història”.

L’objectiu de Thaleia és mostrar a l’espectador, des d’una perspectiva dinàmica i divertida, la manera de viure en època romana: la infància, el matrimoni, el divorci, la mort, la religió, la música, la medicina, etc. Thaleia és el primer grup de reconstrucció musical d’època romana de l’Estat espanyol i manté contacte amb els millors grups europeus en aquest camp.

Compartir

© Conselleria de Cultura, Patrimoni i Festes - Antiga Audiència, Plaça del Pallol, 3 - 43003 Tarragona
Tel. 977 296 100 - cultura@tarragona.cat
Inici - Telèfons i adreces d'interès - Contactar amb l'Ajuntament - Avís legal