• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Educació Coneix l'IMET Oficina Municipal d'Escolarització (OME) Preinscripció del curs escolar: de P3 a 4t d'ESO

Preinscripció del curs escolar 2017-2018: Infantil, primària i ESO

Què és la preinscripció escolar?

imatge preinscripció

La preinscripció és el procés d’admissió d’alumnes en centres sufragats amb fons públics en tots els nivells educatius, des de les llars d’infants fins a la formació professional de grau superior. Aquest procés comprèn un període de preinscripció i un altre de matriculació:
  • Durant el període ordinari de preinscripció és quan es demana ser admès/a en els centres educatius
  • Aquest període comença amb la presentació de sol·licituds i finalitza amb la publicació de les llistes d’admesos
  • Un cop admès/a s’ha de procedir a formalitzar la matrícula al centre corresponent

 

Qui ha de realitzar-la?

Poden presentar sol·licitud de preinscripció a centres sufragats amb fons públics l'alumnat de divuit anys o més o les famílies amb infants o joves menors d’edat.

 

Quan s’ha de fer?

El calendari de preinscripció varia en funció de l’ensenyament demanat. Podeu consultar el calendari de preinscripcions i matriculacions de tots els nivells de l’ensenyament al web http://www.gencat.cat/.
 

Per les preinscripcions del curs 2015-16 al segon cicle d’Educació Infantil, d’Educació Primària i l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) en centres sufragats amb fons públics, podeu consultar el  calendari  en aquest enllaç (pendent de publicació)

 

Com realitzar la preinscripció?

En primer lloc, cal conèixer l’oferta educativa. És necessari saber quines escoles o instituts hi ha al municipi, les seves zones d’influència, els nivells impartits, els serveis que ofereixen, el projecte de centre i el seu caràcter. Una primera aproximació la podeu trobar a la Guia de Centres Educatius de Tarragona (PDF).
 

Portes obertes

Uns dies abans de presentar la sol·licitud, els centres educatius solen organitzar trobades, visites o jornades de portes obertes per donar a conèixer el centre. Des de l'OME, recomanem l’assistència a les mateixes, ja que és molt important que les famílies es facin una idea encertada dels centres i augmenti el seu criteri a l’hora de consignar-los en la sol·licitud. En aquest enllaç trobareu el llistat de jornades de portes obertes en format PDF.
 

Presentar la sol·licitud

S’ha de presentar una única sol·licitud especificant per ordre de preferència els centre/s on es vol cursar estudis.
Podeu descarregar en aquest enllaç la sol·licitud pel segon cicle d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria.  (Pendent de publicació)
 

On es pot presentar la sol·licitud?

La sol·licitud i la documentació que l'acompanya s'han de presentar preferentment al centre demanat en primer lloc. També es poden presentar a l'OME (av. Ramón y Cajal, 70). A la sol·licitud haureu de consignar els codis dels centres als quals opteu.
 

Criteris, documentació i normativa

 

Per a qualsevol dubte o per a més informació, podeu adreçar-vos a:

Oficina Municipal d'Escolarització (OME)
Av. Ramón y Cajal, 70
43005 Tarragona
Telèfon: 977 211 119
Adreça electrònica: ome@tarragona.cat

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat