Esteu aquí: Inici Raons per escollir Tarragona 3. Accessible i connectada amb l'exterior

3. Accessible i connectada amb l'exterior

motius 3

Distàncies a Tarragona

Tarragona, futur node del Corredor del Mediterrani.

Tarragona està ben comunicada amb Europa i amb les principals àrees econòmiques de Catalunya i d’Espanya.

La xarxa viària està formada per les autopistes i autovies del Mediterrani (AP-7 i A7), del Nord (AP-2 i A-27, aquesta última en construcció), la C-32 (Pau Casals), la T-11 i les carreteres nacionals que l’enllacen amb la resta de l’Estat (N-241, N-240 i N-340). En particular, la connexió amb Barcelona es pot realitzar tant per l’AP-7 com per la C-32. En el cas del port de Tarragona, l’accessibilitat interna terrestre està garantida a través de l’Eix Transversal —connexió directa i sense semàfors del port de Tarragona amb tota la xarxa viària— i les tradicionals entrades del moll de Llevant i el Serrallo.

En les comunicacions aèries, a 45 minuts es troba l’aeroport internacional de Barcelona-El Prat; i a només 7 km l’aeroport de Reus disposa de connexions nacionals i internacionals.

En l’àmbit del transport ferroviari, Tarragona té dues estacions. La primera, amb connexions de trens regionals i de llarg recorregut al sud d’Espanya, a més de ser parada de la línia d’alta velocitat Euromed (Barcelona-Alacant). I la segona, l’estació Camp de Tarragona de la xarxa AVE. A més, la Comissió Europea ha declarat el Corredor del Mediterrani eix ferroviari de mercaderies i viatgers prioritari per connectar el sud d’Espanya amb la frontera francesa, i Tarragona en serà un dels principals nodes.

El port de Tarragona és pioner a la costa mediterrània en la utilització del ferrocarril i líder en l’accés directe del ferrocarril a tots els molls. El port és líder al Mediterrani i està consolidat com una de les portes d’entrada i sortida de mercaderies d’Europa. Situat com el cinquè port més important d’Espanya, manté relacions comercials amb 150 països arreu del món i treballa per reforçar relacions amb l’emergent mercat asiàtic. El port és la porta de Tarragona al món.

Amb tot això es fa palès que les perspectives de creixement del port de Tarragona per als propers anys es mantenen molt favorables gràcies a les inversions previstes tant per l’Autoritat Portuària com pels concessionaris privats. La inversió privada ha augmentat d’un 3,85% a un 88,69% en els últims cinc anys.

AeroportAutovia
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat