Esteu aquí: Inici Raons per escollir Tarragona 5. Activitat, creixement industrial i generació d'energia

5. Activitat, creixement industrial i generació d'energia

motius 5

Port de Tarragona

Tarragona es converteix en un hub logístic amb la Zona d'Activitats Logístiques del port.

El polígon químic de Tarragona genera 40.000 llocs de treball.

Els polígons industrials amb què compta Tarragona estan ben comunicats, equipats amb serveis moderns i amb espai disponible per acollir-hi noves empreses. En aquests polígons s’ubiquen empreses que gaudeixen de la bona localització i comunicació de la ciutat. Hi trobem, entre d’altres, Repsol, BIC Iberia SA, Basf, Bayer, Dow Chemical Iberica, Clariant, E.On Generación, Carburos Messer, CLH, Euroports Iberica TPS, Euroports TPS Spain, Cementos Esfera SA, Prime Steel SA, Carbonell Figueras SA, DHU Ibérica, Pompeyo Ormo i Aarus Marítima.

El port de Tarragona i el seu desenvolupament com a hub logístic esdevé un important dinamitzador per a la indústria tarragonina, en què la logística i el transport intermodal han adquirit un pes destacat gràcies al Centre Intermodal del Camp i a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port. És evident que el port no s’entendria sense la química, ni a la inversa. La consolidació de l’ampliació del moll de la Química facilitarà un creixement exponencial quant a trànsit de productes químics tot ampliant l’esplanada i la línia d’atracament. El port de Tarragona es referma com la porta del Mediterrani que apropa la indústria química al món.

Durant aquest últim any s’ha reforçat el posicionament del port de Tarragona com a port hub en mercaderies de productes agroalimentaris i energètics, i en pasta de paper. Des de la visió estratègica de diversificació de mercaderies, la nova terminal de contenidors ubicada al moll d’Andalusia estarà preparada per manipular 1,5 milions de contenidors anuals.

El port de Tarragona garanteix l’agilitat en els processos d’inspecció amb el nou edifici d’Instal•lacions Frontereres del Control Sanitari de Mercaderies. També ofereix qualitat i rapidesa en l’operativa portuària mitjançant els seus referencials específics per a terminals marítimes de mercaderies a granel i de líquids, contenidors i vehicles i amb els seus manuals de servei per practicatge, remolc i amarratge.

Uns dels elements vitals per a la ciutat és el clúster químic, on es concentra el 25% de l’activitat d’aquest sector a tot Espanya i que és el més important del sud d’Europa. Segons estimacions de l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), el polígon químic de Tarragona genera fins a 40.000 llocs de treball i té una producció d’uns 15.000 milions d’euros. A més, el sector energètic genera en tota aquesta zona més del 60% de l’energia elèctrica de Catalunya.

Logotips empreses implantades a Tarragona
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat