Esteu aquí: Inici Raons per escollir Tarragona 6. Turisme, cultura i comerç actiu

6. Turisme, cultura i comerç actiu

motius 6

Amfiteatre romà de Tàrraco

Tarragona, capital cultural de la Costa Daurada, fou declarada l’any 2000 Patrimoni Mundial per la UNESCO.

Oferta comercial àmplia, variada i de qualitat.

El conjunt monumental romà ―declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l’any 2000―, les mostres úniques de l’època medieval, diversos edificis modernistes, els museus, les platges i la façana marítima configuren l’atractiu turístic de Tarragona. Es tracta d’una destinació cultural única, ben complementada amb una gastronomia i una trama urbana i comercial que garanteixen la satisfacció del visitant. Un trets amb els quals la ciutat s’ha posicionat com un espai de referència per a lacelebració de congressos amb un palau firal i de congressos de qualitat, ubicat en ple centre de la ciutat.

A més, Tarragona és la base ideal per accedir a la gran oferta lúdica i d’oci de la Costa Daurada, de la qual destaca el complex Port Aventura, format pel millor parc temàtic del sud d’Europa, diversos restaurants, un parc aquàtic, un centre de convencions i tres camps de golf.

Amb l’objectiu de reforçar el posicionament de Tarragona dins el mercat de creuers, el darrer any s’ha posat en funcionament l’Àrea d’Atenció al Passatger a la prolongació del dic de Llevant.

L’activitat comercial combina diversos formats que donen resposta a tot tipus de necessitats i de preferències. El centre de la ciutat el formen establiments tradicionals, propers i de qualitat, així com les principals franquícies. Pel que fa a grans superfícies, Parc Central és un centre comercial cobert que combina espais comercials i d’oci i, des del 2010, Tarragona compta també amb un centre comercial de El Corte Inglés. Als afores de la ciutat hi ha Les Gavarres, una zona recreativa i comercial amb establiments de grans i mitjanes superfícies, que properament acollirà un establiment de la companyia sueca Ikea.

Port AventuraEl Corte Inglés
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat