Esteu aquí: Inici Raons per escollir Tarragona 8. Ciutat olímpica

8. Ciutat olímpica

motius 8

8- mapa2JJMM

Tarragona és la seu dels XVIII Jocs Mediterranis del 2017

Tarragona organitzarà els Jocs Mediterranis l’any 2017 després de ser-ne escollida la seu en un acte celebrat a Mersin (Turquia) amb els 25 països del Comitè Internacional. La ciutat treballa, juntament amb els ciutadans i els voluntaris, per preparar les 13 subseus que acolliran els 30 esports, dels quals es disputaran competicions del 30 de juny al 9 de juliol de 2017.

Aquest esdeveniment representa una gran oportunitat i un important repte per a la ciutat. Els Jocs Mediterranis han crescut des de la seva creació i el Comitè Olímpic Internacional (COI) i el Comitè Internacional dels Jocs del Mediterrani (CIJM) han aconseguit que sigui l’esdeveniment poliesportiu més important de l’àrea mediterrània.

El 2017 Tarragona brillarà com a capital del món de l’esport i dels valors que aquest representa, i es convertirà en l’aparador de referència de les diverses propostes que s’hi organitzin.

Sens dubte, aquest esdeveniment representa una oportunitat històrica per a Tarragona, tot un catalitzador per transformar la ciutat, que és el resultat d’un treball col·lectiu que s’ha planificat i desenvolupat aquests darrers anys. Una transformació de la ciutat que es vol basar en el respecte a les formes de vida mediterrània, l’estalvi energètic, la sostenibilitat, i l’aplicació de solucions tecnològiques d’avantguarda per millorar la qualitat de vida a la ciutat. Un model de transformació que des de l’Ajuntament s’ha definit com “Tarragona, Mediterranean Smart Olympic City”, i amb el qual es vol presentar Tarragona al món.

8 - Atletes8- Video TGN2017

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat