Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2017 L'Ajuntament incrementa un 13% el finançament a les polítiques actives d'ocupació

L'Ajuntament incrementa un 13% el finançament a les polítiques actives d'ocupació

L'Ajuntament incrementa un 13% el finançament a les polítiques actives d'ocupació

La inserció laboral del jovent i les persones entre 30 i 45 anys i la promoció de l'ocupació en sectors estratègics com el comerç, entre els objectius principals de Tarragona Impulsa per al 2017.
L'Ajuntament incrementa un 13% el finançament a les polítiques actives d'ocupació Foto: Mauri
07/03/2017

L'Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2017 un total de 4.616.316,75 € a polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses. La xifra suposa un increment del 12,93% respecte a l'any anterior.

Aquest increment pressupostari ve donat tant per l'augment de les subvencions atorgades (aportacions del Servei d'Ocupació de Catalunya i fons europeus que pugen un 13,58% respecte a l'any anterior) com de l'aportació municipal, que s'eleva més d'un 10% en relació a l'exercici 2016.

Un total de 3.670 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l'any 2016, com ara la borsa de treball, els cursos de formació, o les accions d'ocupació i emprenedoria.

El conseller d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha remarcat la importància d'aquests serveis, "especialment després d'una duríssima crisi econòmica, en què el mercat laboral no mostra prou dinamisme i molta gent viu una situació d'atur de llarga durada o té dificultats per accedir a una primera feina".

Entre els objectius per a aquest any 2017, Roca ha posat l'accent en col·lectius específics com el jovent o les persones entre 30 i 45 anys i la col·laboració amb sectors específics de l'economia com el comerç o el turisme i amb les entitats vinculades a la promoció econòmica del territori.

A continuació s'ofereix, de forma desglossada, un resum per àrees de les principals actuacions realitzades el 2016 i dels objectius específics per al 2017:
 

Ocupació

Un total de 1.022 persones van participar l'any 2016 en alguns dels programes per millorar l'ocupabilitat de les persones aturades, ja siguin en l'oferta de cursos de formació o en programes de contractació de personal. En aquest sentit, 184 persones van gaudir d'alguns dels programes que, com els plans d'ocupació, les cases d'oficis o l'FP dual, combinen la formació i l'ocupació.

Aquest 2017, com a complement als programes de suport a l'ocupació dels joves, es posen en marxa dos programes específics per al col·lectiu de majors de 30 anys i de majors de 45. És el cas dels programes 30 Plus, adreçat a persones entre 30 i 45 anys, i Treball i Formació, dirigit a persones majors de 55 anys que no tenen suficient cotització per cobrar la jubilació a 65 anys.

Enguany també es mantindrà l'aposta per un sector estratègic com és el comerç de la ciutat. Si l'any passat el programa de formació dual Projecte Singulars va oferir feina i formació a una desena de persones per treballar a les parades del Mercat Central, aquest 2017 el programa es manté però dedicat a les botigues del centre de la ciutat. En la mateixa línia, al segon semestre de l'any Tarragona Impulsa desenvoluparà un programa integral d'assessorament a 45 comerços del centre de la ciutat i els barris de Ponent.

 

Creació d'empreses

Pel que fa al servei d'emprenedoria, l'any 2016 va arribar a 1.241 persones mitjançant accions de formació per a emprenedors, trobades amb inversors, jornades de networking o sessions de sensibilització. D'aquestes, 238 persones han rebut assessorament per crear la seva empresa, procés que s'ha concretat en la creació de 19 noves empreses.

Entre les accions realitzades l'any 2016 destaca el nou format dels premis Tarragona Impulsa, dotats amb 25.000 €, distribuïts entre 12 empreses i un centre de formació de la ciutat i el manteniment del concurs Yuzz (4a edició amb 20 projectes i 23 usuaris menors de 31 anys) i programa Tarragona Open Future (2a edició, amb 8 empreses de valor afegit accelerades).

També l'any 2016 es van impulsar diferents novetats, entre les quals cal remarcar l'organització de la 1a jornada de networking empresarial, la 1a jornada de promoció de l'emprenedoria i la innovació entre el professorat (adreçada als centres de formació professional de la ciutat) i el 1r concurs d'Elevator Pitch (adreçat als alumnes dels centres de formació professional de la ciutat).

Entre els objectius d'aquesta àrea per al 2017, hi ha el d'iniciar un programa de foment de la innovació social i desenvolupar un programa d'accés a fonts alternatives de finançament, mitjançant la celebració del Crowday, el Fòrum d'Inversió i els esmorzars de finançament.

 

Servei d'Orientació i Intermediació Laboral

Un total de 1.407 persones van passar al llarg de l'any 2016 per algun dels sis punts d'atenció del Servei d'Orientació i Intermediació Laboral, ubicats a

  • la Tabacalera
  • la Part Alta
  • l'Oficina Jove de la plaça Imperial Tàrraco
  • Camp Clar
  • Torreforta
  • Bonavista


La borsa de treball del Servei va rebre l'any passat 198 ofertes de feina. Dels llocs de treball finalment coberts, un 43% provenien del servei d'ocupació municipal.

De totes les persones ateses, 126 van participar en algunes de les càpsules i tallers oferts, dedicats a qüestions com la cerca de feina per Internet, superar una entrevista de feina o les noves tendències en el mercat de treball.

Pel que fa al 2017, els objectius se centren a millorar la qualitat de l'atenció a l'usuari augmentant el nombre d'atencions individuals, acostar-se a barris com Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, on no hi ha un punt fix d'orientació i oferir més hores de càpsules i tallers sobre recerca d'ocupació.

Segells de reconeixement d'administració oberta