Esteu aquí: Inici Comerç Notícies Notícies 2012 S'ha constituït la Fundació "Tarragona Smart Mediterranean City"

S'ha constituït la Fundació "Tarragona Smart Mediterranean City"

S'ha constituït la Fundació "Tarragona Smart Mediterranean City"

L'estratègia Smart Mediterranean de la ciutat es desenvoluparà prioritariament en cinc àmbits sectorials profundament interrelacionats, i que en conjunt conformen un projecte integral de ciutat smart: l'aigua, l'energia i el medi ambient, la salut, la mobilitat i el turisme, i el patrimoni cultural.
S'ha constituït la Fundació "Tarragona Smart Mediterranean City" Foto: Mauri
21/12/2012

 

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit l’acte de signatura de l’acord de constitució de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City (TSMC), al que han assistit l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau; el director del complex industrial de Repsol, Joan Pedrerol; i el director d’Agbar, Alberto Martinez Lacambra.

El projecte Tarragona Smart Mediterranean City neix a finals de 2011 com a desenvolupament del Pla de Treball de la Conselleria de Treball i Activació Econòmica, generant un relat integral capaç d’articular un conjunt coherent de polítiques i programes destinats a la progressiva transformació de la ciutat en una societat i una economia productives i competitives, amb més i millors oportunitats vitals pels seus ciutadans i amb els Jocs Mediterranis del 2017 a l’horitzó.

L’alcalde ha destacat en roda de premsa que “la constitució d’aquesta fundació ens permetrà a la ciutat, el consistori, la universitat i les empreses, remar en la mateixa direcció per tal de cercar solucions intel·ligents als problemes i extrapolar-les a altres ciutats del Mediterrani. Hem fet una aposta per fer de Tarragona un punt clau en la relació entre Europa i el Mediterrani”.

La Fundació privada Tarragona Smart Mediterranean City es crea com a eina institucional per desenvolupar el projecte des de quatre eixos consubstancials al mateix: la concertació públic-privada, la implicació efectiva del món del coneixement, el consens polític, la participació ciutadana i l’agilitat de gestió. Els seus objectius seran atraure i impulsar el sorgiment de projectes tecnològics i eficients per a la ciutat, acompanyar el desenvolupament d’aquests projectes emmarcant-los en un relat integral de ciutat, ajudar al posicionament de la ciutat en un món global i de la marca “Tarragona”, i avançar cap a l’estandardització d’un model d’smart city mediterrani en cooperació amb agents locals de la regió.

Segells de reconeixement d'administració oberta