Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2014 L'Ajuntament de Tarragona aprova bonificacions fiscals per fomentar l'ocupació

L'Ajuntament de Tarragona aprova bonificacions fiscals per fomentar l'ocupació

L'Ajuntament de Tarragona aprova bonificacions fiscals per fomentar l'ocupació

Una de les mesures contempla ajustar la taxa de la brossa als autònoms que treballen a casa.
19/09/2014

 

L’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest matí al plenari municipal bonificacions fiscals als tributs de l’IBI i l’ICIO amb l’objectiu de fomentar l’ocupació. Es tracten de mesures que afavoreixen la contractació de treballadors indefinits. El tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda, Pau Pérez, explica que “és una proposta de foment de l’ocupació estable, en un moment que tanta falta fa”.

Es tracta d’una bonificació que afecta a l’IBI i a l’ICIO. En concret, s’hi podran acollir les persones que fan una inversió d’acord amb una activitat productiva que, per una banda fa augmentar el valor cadastral de l’immoble i, per l’altra, impliqui la generació d’ocupació. És a dir, per cada nou treballador que es contracti es bonificarà al propietari amb un 15% podent arribar a un màxim del 90%. El requisit és que el negoci ja existeixi i que la inversió impliqui la millora del local o establiment i l’increment de la plantilla laboral. “Amb aquesta mesura es propicia el foment de l’ocupació en dos sentits: per una banda s’ocupen treballadors en les obres d’ampliació o rehabilitaciódel negoci i, per l’altra, tornem a incentivar l’ocupació en el moment que un dels requisits és que s’ha d’incrementar la plantilla laboral”.

La tercera de les bonificacions fiscals que s’aprovaran avui planteja una tarifa especial de la taxa de brossa que afecta als professionals que desenvolupen la seva activitat a casa. És a dir, autònoms que –en molts casos empesos per la crisi– s’han instal·lat a casa per desenvolupar la seva activitat professional.

L’ordenança fiscal de la brossa recull que:

  1. Els habitatges paguen segons categoria de carrer
  2. Els locals paguen segons la superfície total del local, d’acord amb una escala que va dels 50m2 mínim fins als 400m2 o més.
  3. Quan en un habitatge coincidia l’ús d’habitatge amb una activitat pagàven la quota de local d’acord amb aquella escala.

 

Per tant, amb la modificació aprovada es planteja que les persones físiques que declarin una part inferior als 50m2 de l’habitatge on estan empadronats a la realització d’una activitat econòmica paguin una quota única especial que, en tot cas, és superior a la quota màxima per habitatge i inferior a la quota mínima de local. Aquesta tarifa especial es justifica en el doble ús donat a l’habitatge, que generaria una brossa domèstica i una brossa professional adaptant-la al percentatge real de cada una d’aquestes fonts de generació de residus. Amb aquesta modificació, quan la superfície declarada per l’activitat sigui inferior a 50 m2 pagaran per aquesta tarifa especial i única, adaptant a aquestes circumstàncies la taxa de la brossa. Una mesura que, Pau Pérez, valora com a “molt positiva, ja que les ordenances s’han d’adaptar en la mesura que es pugui a les necessitats reals de la gent”.

Aquestes tres bonificacions fiscals que es porten al ple encaixen amb al Pla d’Ajust municipal vigent des de 2012.

Segells de reconeixement d'administració oberta