• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Sensibilitza't
Eines per a l’acció
Sensibilitza't

Sensibilitza't

En aquest apartat hi podreu trobar guies i documentació dirigida a la ciutadania amb l'objectiu d'informar i sensibilitzar en matèria d'igualtat, inclusió, necessitats, etc., per aconseguir incidir en la consciència social i treballar col·lectivament per al benestar i la cohesió socials.

 

Vídeo: #ContraLaPobreza (EAPN España y Fundación Quepo)

contralapobreza"Contra la pobresa" és un espot realitzat per EAPN Espanya i la Fundació Quepo amb motiu del 17 d'octubre, Dia Internacional per l'eradicació de la pobresa . Un espot que ens apropa a la realitat de la pobresa i l'exclusió social . Amb l'objectiu de visibilitzar l'aspecte estructural que tenen la pobresa i l'exclusió i interpel directament a l'espectador, confrontándole davant els seus propis prejudicis, i convidant-lo a prendre consciència que la pobresa és una sèrie de circumstàncies que li poden esdevenir a qualsevol persona. L'actor Lluís Homar i el dibuixant Miquel Fuster són els responsables de donar-li cara i veu a aquesta realitat .

Vídeo: Dibuixos animats i estereotips (Universidad de Granada)

ugr divulgaInvestigadors de la Universitat de Granada han analitzat 163 sèries de dibuixos animats que s'emeten actualment a la televisió i 621 personatges diferents. Les dones que hi apareixen estan associades a estereotips negatius : són consumistes , superficials , geloses i obsessionades pel seu aspecte físic i per agradar als altres . A més , només un 33,6% dels personatges són noies ( hi ha una per cada dos nois ) , i el seu paper està relegat gairebé sempre al de núvia , mare o acompanyant del protagonista o del vilà .

Vídeo: 'El anuncio más largo del mundo', por el derecho a una muerte digna (Asociación Derecho a Morir Dignamente)

el anuncio más largo del mundoUna pel · lícula de 25 hores seguides per posar l'espectador en la pell d'un malalt terminal. És la iniciativa de l'Associació Federal Dret a Morir Dignament (DMD) per visualitzar el problema que pateixen de milers de persones que volen morir per deixar de patir i no poden fer-ho per la legislació. "Una pel · lícula que encara no té un final", expliquen des de DMD.

Es tracta d'un projecte original, "basat en milers d'històries reals" dut a terme per aquesta associació que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la forma de finalitzar la seva vida, especialment quan pateix un deteriorament irreversible i un patiment insuportable . El seu objectiu és aconseguir l'aprovació d'una llei que reguli el dret a morir dignament a Espanya. El film, protagonitzat per l'actor Juan Carlos Catalá, comença la seva emissió aquest dimecres a les 11 hores al Petit Cinema Estudi i al web www.elanunciomaslargo.es.

 

 

Sèrie: "A prop + que mai" (Creu Roja)

a prop més que mai
La propera temporada les televisions locals de Catalunya adherides a La Xarxa emetran 'A prop, més que mai", una sèrie de 13 capítols que donarà a conèixer els projectes contra la pobresa que l'entitat humanitària està desenvolupant en l'àmbit municipal.


La sèrie s'ha rodat a diferents ciutats en col·laboració amb les seves televisions locals i les assemblees territorials de Creu Roja. 'A prop, més que mai' pretén mostrar situacions derivades de la crisi que afecten moltes persones i conscienciar a la població del valor de la solidaritat i el compromís de la societat i el voluntariat.

Vídeo: "Roda el món. Canviar el xip", contra els estereotips de la immigració (Fundació Atlas)

canvia el xip
Fundació Atlas treballa des de fa molts anys en el projecte que han anomenat 'Roda el món', que està gestionat per un equip de voluntaris i voluntàries i que cada any, centre els seus esforços en un tema concret. Enguany, l'eix central són els estereotips de la immigració i per tal de sensibilitzar la població, 'Roda el món' ha llençat la campanya 'Canviar el xip'. Els voluntaris i voluntàries han ideat, a més de un ventall de tallers gratuïts pels centres escolars d´Igualada, una sèrie de videoclips que volen fer reflexionar a través de frases racistes tòpiques.

Aquesta setmana l'entitat fet públic el primer vídeo, que porta per títol "Error del sistema! Nen jugant al carrer!" i desmunta la frase racista de "el carrer està ple de moros". El clip reivindica la vida al carrer amb ironia i sentit de l’humor.

'Equilicuá. Errors i encerts sobre salut mental', joc online de sensibilització sobre els transtorns mentals

equilicuaLa Confederació Espanyola d'Agrupacions de Famílies i Persones amb Malalties Mentals ha elaborat un joc online de preguntes i respostes dedicades a l'àmbit de la salut mental.

"Equilicuá. Errors i encerts sobre salut mental" és un joc que treballa a favor de la campanya de sensibilització i conscienciació sobre els transtorns mentals "Projecta la teva vida. Junts contra l'estigma". Les 300 preguntes es troben dividides ens diferents categories: La meva realitat, Benestar, Cultura i Història i Actualitat. Els impulsors d'aquest joc asseguren que té un rerefons educatiu i és una "potent eina de suport a totes aquelles accions formatives que estiguin relacionades amb la salut mental".

"Els estem deixant sols", campanya contra la solitud no desitjada de la gent gran (Federació Amigos de los Mayores)

campanyaLa Federació vol fomentar la conscienciació social amb una campanya de mobilització social en la que promouen, entre els simpatitzants amb la causa, la mobilització i l’acostament a les persones grans del seu entorn.

L’equip de sensibilització de l’organització suggereix per aquest 1 d’Octubre “Visitar una persona gran de teu entorn (familiar, amic o veí) regalar-li una flor com a símbol d’amistat i reconeixement, i fer-se una autofoto o ‘selfie’ per publicar-la a les xarxes socials amb el hashtag #NoEstáisSolos. Entre tots hem d’aconseguir que las persones grans recuperin un protagonisme perdut. Són petits gestos que transformen vides.” També proposen a aquells que vulguin una major implicació unir-se a l’acció voluntària o al donatiu econòmic.

A la web oficial de la campanya www.noestaissolos.org, es pot consultar la campanya, votar el manifest i informar-se sobre les possibilitats d’implicació sobre la causa."1 de cada 5", documental sobre la pobresa a Espanya (Ayuda en Acción)

1decada5"Ayuda en Acción" ha llançat aquest dimarts l'informe documental '1 de cada 5', analitza l'impacte de la crisi a Espanya posant el focus en aquesta cinquena part de la població que viu a la vora de l'exclusió social i en la que hi ha moltes famílies : 686.600 que no perceben cap ingrés, segons l'Enquesta de Població Activa. '1 de cada 5', realitzat per Gabriel Pecot i Celia Hernández i produït en col · laboració amb eldiario.es, consta de tres històries que narren en primera persona les seves protagonistes, com Vanessa i Adrián una parella amb dos fills que viu a Leganés (Madrid ) i els ingressos, per manca d'una ocupació, no superen els 600 euros mensuals.

Curtmetratge: "Majorité Opprimée", quan els rols de gènere s'inverteixen (Eléonore Pourriat)

 

majorité
“Majorité Opprimée”, un curt de 10 minuts de la francesa Eléonore Pourriat, aborda el sexisme i la discriminació que pateixen les dones des d’una perspectiva mordaç. El vídeo explica un dia a la vida de Pierre, un home que viu en una societat on els rols tradicionals s’han intercanviat. Amb les escenes del documental  la directora volia que els homes sentissin la incomprensió i el sentiment de culpabilitat que sovint viuen les dones que pateixen una agressió.

El documental es va estrenar fa cinc anys a diferents festivals, però ha estat a través de les xarxes socials que ha aconseguit tenir repercussió.

¿Qué es el comercio justo? (Setem - Comunitat Valenciana)

comerç just

Consumir de forma responsable hauria de ser l'habitual en qualsevol circumstància, però en un context com l'actual, de crisi econòmica, social i mediambiental, resulta encara més urgent. Quan moltes famílies estan veient els seus ingressos reduïts es torna indispensable establir prioritats i preguntar-nos si realment necessitem alguna cosa, abans de comprar.

Què és el comerç just? Aquest vídeo en castellà fet per Setem – Comunitat Valenciana explica de manera molt gràfica la filosofia i funcionament del Comerç Just.

Documental: "Especial", un camí cap a l'adopció (Fundació IRES)

fundacioires
El documental "Especial", guanyador del Premi Miramar 2014, fa un recorregut sensible i conscient del procés d’adopció de nens amb necessitats especials.

El documental reflecteix les emocions, motivacions i perspectives de les parelles que s’han acollit al programa del Servei d'Adopcions d'Infants amb Necessitats Especials (SAINE) de la Generalitat de Catalunya i la Fundació IReS. Es consideren nens amb necessitats especials aquells que es troben en risc d’exclusió social, grups de 2 o 3 germans, o infants amb alguna discapacitat física, sensorial o psíquica. També es troben en aquest grup de nens els que pateixen alguna malaltia crònica.

Vídeo: Campanya "Mi cuerpo, mis derechos" (Amnistía Internacional)

micuerpo, mis derechosAmnistia Internacional llança la campanya "Mi cuerpo, mis derechos" mitjançant la qual exigeix ​​als governs que posin fi a l'ús il · legítim de la legislació penal per controlar la sexualitat i la reproducció. L'organització demanarà als governs que reformin les seves lleis i pràctiques per garantir que es respecten, protegeixen i fan efectius els drets sexuals i reproductius de totes les persones.

Vídeo: Projecte "MIRA'm"; sensibilitzant els infants, normalitzant la discapacitat

mira'mProjecte MIRA’m és un projecte educatiu creat amb la finalitat de sensibilitzar la societat davant la discapacitat visual i neix del convenciment que cal aportar experiències noves on la discapacitat visual es plantegi de manera lúdica i propera.

El projecte planteja diferents accions que busquen motivar  la participació, el diàleg  i la reflexió de les persones, independentment de si tenen o no discapacitat visual.

(#ningúsensedutxa i #ningúdormintalcarrer, nova campanya de sensibilització (Fundació Arrels)

ningusensedutxaA través de les xarxes socials, Arrels engega aquests dies una nova campanya adreçada a centres esportius, balnearis, fabricants de dutxes i cadenes d’hotels perquè se sumin als crits #ningudormintalcarrer i #ningusensedutxa i mobilitzin els seus clients a favor de les persones sense llar. La campanya es desenvolupa a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i busca la complicitat de les empreses per difondre els crits #ningusensedutxa i #ningudormintalcarrer entre els seus seguidors a les xarxes socials, clients, treballadors i proveïdors. L'objectiu és que empreses i clients ajudin a la tasca d'Arrels de diferents maneres.

 

Vídeo UNICEF: "Firma por un pacto de Estado por la infancia"

UnicefVídeo divulgatiu i sensibilitzador sobre l'Informe La Infància a Espanya 2014, per donar  a conèixer la importància del Pacte d'Estat per la Infancia i sumar a més persones.

La missió d'UNICEF implica vetllar pels drets de tots els nens, en tot moment i en qualsevol lloc del món. La seva actuació directa en programes es concentra en els països més pobres, però a Espanya estan igualment compromesos amb la defensa i promoció dels drets dels infants. En els últims 25 anys han aconseguit avenços increïbles, però els reptes que queden són enormes. Així ho reflecteix l'Informe La Infància a Espanya 2014, que recull dades preocupants sobre la situació dels nens al nostre país.

Vídeo: El alma no tiene color (Casal Infantil La Mina)

Els nenes i nenes del Casal Infantil La Mina no volen límits i demanen igualtat d'oportunitats a través d'un videoclip amb la cançó "El Alma No Tiene Color" -escrita per Antonio Remache amb música i guitarra de Juan Carmona del grup Ketama- que vol sensibilitzar sobre els prejudicis i estereotips que des de fa molt de temps arrossega el poble gitano.

Una càmera digital de fotos ha enregistrat les escenes que s'han gravat pel carrers del barri de La Mina al municipi de Sant Adrià de Besòs.

"Vincles", un programa televisiu per donar veu a les entitats socials

Estrena del programa ‘Vincles’, de TV3, una sèrie de 20 capítols de pocs minuts de duració que, a través d’entrevistes amb persones ateses per entitats socials i professionals o voluntaris de les mateixes, mostra la generació de vincles que construeixen cohesió social.

La periodista Agnès Marquès estableix diàlegs a tres bandes amb persones en risc d’exclusió social i voluntaris o treballadors d’entitats socials que expliquen en quin moment de les seves vides s’han conegut i com s’han influït mútuament. L’espai vol subratllar la importància de les persones que contribueixen a la tasca de les entitats, però també com els canvis econòmics i socials poden fer canviar els rols inesperadament. TV3 presenta ‘Vincles’ com “una invitació a la reflexió i, si l’espectador ho desitja, a l’acció”: a través de la pàgina web del programa es pot accedir directament a bosses de voluntariat i establir contacte amb les entitats. Entre les que han col·laborat en la realització de les entrevistes s’hi compten Arrels, Càritas, Fundació Acollida i Esperança i la cooperativa Impulsem, entre altres

 

Vídeo: Dret a l'habitatge (Latituds)

Latituds vol fomentar la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar el món, mostrant processos de desenvolupament, de comunitats concretes; i donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món.

En aquesta ocasió, Latituds dedica un programa al dret a l'habitatge. La crisi econòmica, estretament vinculada a l’estat espanyol a la construcció especulativa d’habitatges, fa que cada vegada hi hagi més gent que no té accés a un habitatge digne. I les administracions no semblen capaces de posar-hi remei, tot i que el dret a l’habitatge està reconegut per l’Estatut, la Constitució i la legislació internacional.

Vídeo: "L'entrepà màgic", de l'ONG Educo

L'anunci d'una nena que té "pa amb pa" per menjar i a qui la seva mare li demana que s'imagini l'aliment que portaria a dins l'entrepà ha resultat guanyador del millor anunci televisiu en el Festival Internacional de Publicitat Social (Publifestival). L'anunci 'L'entrepà màgic' ha estat realitzat per l'ONG Educo, que atén nens espanyols amb malnutrició, i parteix d'un fet real que es va produir en una escola de Girona l'any passat, ha comunicat l'organització. Educo recorda que, per ajudar el mig milió de nens que es quedaran aquest estiu sense beca menjador, han llançat una nova campanya que pretén distribuir més de 96.000 àpats en col·legis, campaments d'estiu i entitats socials d'Espanya.

L'ONG Educo està integrada per la fusió de les organitzacions Educació sense Fronteres i Intervida.

 

Vídeo: Metodologia "Aferra't", cap a la inclusió social

L'actual crisi econòmica condemna a l'exclusió social a un ventall molt més ampli de persones. La pobresa és una situació extrema que afecta a la integritat de la persona i de la família en la qual resideix.
Davant d'aquesta situació la Fundació IReS va encetar al 2012 un innovador circuit integral de lluita contra la pobresa i l'exclusió social. El Projecte Aferra't planteja un canvi significatiu en el model tradicional on és la mateixa persona qui es fa càrrec de la seva situació avaluant i dissenyant el seu propi pla de sortida, sent acompanyada pels professionals i amb el suport de les accions del projecte.

Regeneració urbana i salut (Projecte SOPHIE)

Aquest vídeo pretèn mostrar l'avaluació dels efectes sobre la salut de la Llei de Barris a Barcelona a partir dels resultats del Projecte SOPHIE.
SOPHIE
és un projecte d'investigació finançat pel Setè Programa Marc de la Comunitat Europea. El seu objectiu és generar nova evidència sobre l'impacte de les polítiques estructurals en les desigualtats en salut, i el desenvolupament de metodologies innovadores per a l'avaluació d'aquestes polítiques a Europa.

"El estigma lo pones tú", premi obertament del concurs Espot

“El estigma lo pones tú”, de Matilda Vidal de Llobaterra, ha estat l’espot guanyador a la Millor Idea d’aquesta edició, que servirà d’inspiració per a les campanyes de sensibilització d’Obertament. El concurs s’emmarca dins de l’estratègia de lluita contra els prejudicis en salut mental d’Obertament, el projecte de lluita contra la discriminació que pateixen les persones amb trastorn mental Catalunya que pretén modificar les creences, les reaccions emocionals i les conductes discriminatòries envers les persones que viuen algun trastorn de salut mental.

Un vídeo contra la exclusió sanitària (Espacio del Inmigrante)

El col·lectiu Espacio del Inmigrante ha llançat la campanya on line #TodasConTarjeta per donar a conèixer les opcions que tenen les persones immigrades sense permís de residència per accedir a la sanitat pública. La campanya pretén difondre un vídeo on s'explica com les persones que s'han quedat sense targeta sanitària arran del Reial Decret Lllei 16/2012 de 20 de abril poden aconseguir-ne una. perquè el dret a la salut no entèn de fronteres ni de color de pell" és un dels missatges que s'han publicat a la xarxa social Twitter.

Fuck the poor, una campanya de conscienciació social

L'organització benèfica anglesa The Pilion Trust promou una iniciativa per demostrar que la població lamenta i condemna la pobresa i els que la provoquen però no té intenció d'actuar. L'organització benèfica The Pilion Trust ha posat en marxa una campanya per cridar l'atenció sobre la manca de consciència social envers les persones amb problemes i demostrar que, tot i que la majoria de la població condemna i lamenta la pobresa, miren cap a una altra banda quan es tracta d'actuar.

 

 

5 curtmetratges per educar en valors

La Coordinadora d'ONG Solidàries recomana cinc curtmetratges per poder treballar els valors amb els infants, tant a classe com a casa, i fer-los reflexionar sobre la solidaritat, el consumisme o el treball en equip.Són els següents: "El vendedor de humo" és un curtmetratge que fa reflexionar sobre el consumisme, la picaresca i les aparences; "El hombre orquesta" parla de la importància de treballar en equip; "El viaje de Said" és un curtmetratge musical d'animació feta amb plastilina que parla de la immigració i de la solidaritat; "Pipas" reflecteix la importància d'aprendre i mostra el fracàs escolar de la societat a través de la mirada de dues noies; i per últim, "Cuerdas" parla de la tendresa, l'amistat, la innocència i la generositat. Ha guanyat el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació 2013, entre altres premis. Podeu visualitzar els curts en aquest enllaç.

"Experiències vitals des de les Llars Residència i els Pisos de suport", VIH-SIDA i Exclusió Social (ECAS)

Una mitjana de 250 persones afectades pel VIH/sida inicien cada any el camí de la reinserció social gràcies a la xarxa de llars residències i pisos de suport de les dotze entitats que formen la Comissió de VIH/sida i Exclusió Social d’ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social). Amb l’objectiu de donar visibilitat a la tasca i al seu impacte social, la Comissió va editar un vídeo de 15 minuts en què 18 testimonis donen les claus dels seus processos.

In my backyard...nobody bites (Associació de consumidors de drogues, ARSU)

Aquest documental pretén mostrar la importància de les xarxes de la comunitat en abordar les realitats socials, com la venda i l'ús de drogues per via intravenosa als barris i espais públics. Les experiències i opinions dels diferents actors socials involucrats en aquest cas en un barri (Sant Josep Obrer) de Reus i l'acció d'una associació de consumidors de drogues (Arsu) des de la perspectiva de reducció de danys en aquesta escena, mostra que la participació dels propis usuaris de drogues és essencial per garantir la convivència i la promoció de la salut i les actituds de respecte a la comunitat. El documental "el meu pati del darrere" també vol ser una eina per promoure estratègies de formació i resolució de conflictes per implementar serveis que facilitin l'atenció a les drogodependències, que necessita el consens dels diferents actors i grups d'interès que participen en la mateixa zona. Els usuaris de drogues no són el problema, sinó que són part de la solució.

Els menuts del Pla de l'Estany, un projecte solidari

Un grup de professionals de l’empresa MultiSignes de Banyoles ha engegat una campanya de finançament per a fer possible l'edició de Menuts del Pla de l'Estany, un llibre accessible per a tothom. La idea neix arran de la necessitat de diferents professionals de tenir un ventall més ampli de material adaptat, així com de pares, mares i familiars que fan servir la llengua de signes o sistemes pictogràfics de comunicació en la relació amb els seus infants.

El llibre, que anirà acompanyat d'un DVD, constarà de cinc contes il·lustrats sobre el Pla de l’Estany (elaborats per nens i nenes de les escoles i centres educatius del Pla de l’Estany. Si voleu més informació o esteu interessats en contribuir amb aquesta iniciativa solidària ho podeu fer accedint al projecte.

Vídeo: "Especials com tothom: el testimoni de deu joves amb síndrome de Down".

La Laia, l'Oriol, l'Ester i molts joves com ells treballen, estudien, comparteixen pis... Són alguns dels joves que expliquen què fan i com se senten en un vídeo llançat en motiu del Dia Mundial de la Síndrome de Down, declarat per la ONU, el passat 21 de març.Per commemorar-lo, la Coordinadora Down Catalunya, una plataforma que té com a objectiu treballar en la millora de la qualitat de vida de totes les persones amb la Síndrome de Down al nostre país, ha llançat aquest vídeo, que recull el testimoni de 10 joves.

Informe: 50 mejores apps de salud en español (The App Date)

Aquest informe pretèn ser un toc d'atenció sobre la situació de la salut mòbil en el mercat hispanoparlant, aportant una selecció de les apps en espanyol que destaquen per la seva qualitat, utilitat mèdica i contribució a la millora de la salut, la informació s'ha recollit fins al mes de gener de 2014. Pretenem per tant llançar un primer instrument que serveixi com a espai de reflexió i acostament, amb la intenció que quedi obert al diàleg i a la participació futura d'un major nombre d'agents i professionals de la salut.

Vídeo: Dones, crisi i desigualtats (Latituds)

Latituds vol donar visibilitat als que impulsen solucions a la pobresa, les injustícies i les guerres del món. La crisi econòmica afecta negativament la qualitat de vida de la majoria de la població. Però hi ha factors que incrementen el risc de descens social, com ara ser dona, tenir més de 49 anys i no tenir estudis superiors.

En aquest cas, el programa es titula "Dones, crisi i desigualtats" i ens parlarà sobre les dificultats amb les que es troben les dones en aquest context de crisi, i les eines per l'empoderament.

Vídeo: Testimonis 6è Estudi de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya

Espai d'anàlisi per conèixer a fons la realitat de les persones que són usuàries de la Creu Roja, saber com els afecta la crisi econòmica i adaptar al màxim els projectes de l'entitat a les seves necessitats. Aquest sisè estudi posa especial èmfasi en les persones majors de 45 anys, col·lectiu amb majors dificultats en la incorporació al món del treball. En aquest vídeo podem conèixer el testimoni d'algunes de les persones que han participat en aquest estudi.

Vídeo: Els efectes de la guerra, de Save the Children

"Només perquè no passi aquí no significa que no estigui passant". És el missatge que vol transmetre l'oenagé Save the Children amb un impactant vídeo que mostra els efectes que tindria una guerra en la vida d'una nena britànica. L'entitat busca així cridar l'atenció sobre la realitat que viuen milions de nens a Síria, on el conflicte bèl·lic es perpetua sense que ningú hagi aconseguit posar-hi fi. La guerra civil a Síria, a punt de complir el seu tercer any, ha provocat la mort de més de 100.000 nens i més de 2,3 milions han hagut de fugir de casa seva.

"Cuerdas", una història sobre discapacitat

'Cuerdas' va ser escollida, a la 28 edició dels Premis Goya, Millor Curtmetratge d'animación. Dirigida per Pedro Solís aquest curt explica una història molt personal, ja que s'inspira en la discapacitat del seu fill Nicolau, afectat de naixement per una paràlisi cerebral. Nicolás inspira el personatge principal, un nen que arriba a una escola nova i es troba amb Maria, companya de col · legi. La rutina de Maria a l'escola es veurà alterada per l'arribada d'aquest nen especial i aviat es convertiran en amics inseparables.

Les estovalles antirumors

Els catalans som garrepes? Les rosses són tontes? Els immigrants ens envaeixen? Asseure’s en un bar a Santa Coloma de Gramanet i demanar el menú del migdia pot voler dir que acabaràs menjant-te els teus prejudicis per dinar. I és que a 32 bars i restaurants de la ciutat s’hi poden trobar les conegudes com “estovalles antirumors” una iniciativa de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius. L’entitat porta 10 anys treballant a Santa Coloma per la convivència i el bon veïnatge d’aquesta ciutat amb una gran diversitat cultural. A Santa Coloma l’any 2004 la població estrangera arribava al 6% i pocs anys després, el 2011 havia crescut fins els 24%. Per aquest motiu des del Servei de Convivència es van engegar diferents campanyes amb la implicació dels propis veïns per tal de treballar en favor del civisme i evitar els prejudicis, no només cap a la comunitat estrangera sinó entre els propis nouvinguts. Podeu veure un vídeo sobre la iniciativa en aquest enllaç.

1 Like El Mercat Social = 0,02 € Obra Social Sant Joan de Déu

Vols contribuir a la Barcelona Magic Line? El Mercat Social t’ho posa fàcil amb la promoció " “1Like El Mercat Social = 0,02 € Obra Social Sant Joan de Déu”. La campanya pretén utilitzar la xarxa social Facebook per fer un donatiu a partir del nombre de seguidors que s’hi afegeixin del 20 de febrer al 3 de març. Així, per cada M’agrada que es faci al Facebook d'El Mercat Social aquest farà un donatiu de 0,02 euros a l’equip km0 de la Barcelona Magic Line. La Barcelona Magic Line és la marxa solidària que organitza l'Obra Social Sant Joan de Déu i que se celebrarà el 2 de març de 2014. La travessa recorrerà set turons emblemàtics de Barcelona per captar fons per als programes d’atenció a persones en situació de vulnerabilitat. L’equip km0 s’ha creat per a totes les persones que no poden participar a la travessa però que igualment volen aportar el seu granet de sorra. L’aportació a aquest equip es destinarà directe a les 7 causes de la Barcelona Magic Line.

Arrels "presenta" un movil al Mobile World Congress per fer possible Ningú dormint al carrer!

Arrels se suma al Congrés Mundial de Mòbils que se celebra aquests dies a Barcelona i presenta un model de cartró que inclou l'aplicació ‘Nobody sleeping on the street’ , que també té la seva versió catalana i castellana , per explicar que a Barcelona hi ha prop de 900 persones dormint al carrer i animar a la col·laboració econòmica, tant dels assistents al congrés com de la resta de  la ciutadania. Des del dilluns 24 de febrer voluntaris, treballadors i persones ateses per Arrels reparteixen als recintes firals els prop de 3.000 mòbils de cartó que han preparat per a aquest certamen, que enguany aplega més de 70.000 persones i suposa una injecció de capital molt important per a la ciutat.

Campanya Fundación Secretariado Gitano: "Asómate a tus sueños"

"Asómate a tus sueños" és l'última campanya de sensibilització de la Fundació Secretariat Gitano per lluitar contra l'abandonament prematur de les aules de gran part de l'alumnat gitano . Es va llançar a l'octubre de 2013 i continuarà amb diferents accions al llarg de 2014 .
La majoria dels joves gitanos no acaba els estudis de Secundària pel que els seus oportunitats d'aconseguir un treball o aspirar a una vida millor es veuen reduïdes . Per això , l'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar perquè acabin la Secundària i continuïn estudiant perquè puguin triar el que volen ser en un futur , perquè lluitin perquè els seus somnis personals i professionals es compleixin . El públic diana a qui van dirigides les accions són noies i nois gitanos de 12 a 16 anys ."Asòmate a tus sueños" és una campanya integral , per a la qual s'han dissenyat accions sobre el terreny , comunicació on line , esdeveniments , i productes audiovisuals , entre d'altres.

Carta de derechos de la infancia en la atención primaria de salud

Diferents institucions i hospitals van constituir fa un temps la Xarxa de Promoció de la Salut i els Drets de la Infància (www.repsdi.es).

L'objectiu d'aquest grup era abordar l'atenció a la salut dels nens des de la perspectiva dels drets i la promoció de la salut, realitzant activitats per a la promoció dels drets dels infants hospitalitzats considerant la importància dels treballs del Programa de l'OMS i de la Xarxa d'Hospitals Promotors de Salut. Com a Espanya és també molt important la xarxa d'Atenció Primària, des del grup REPSDI es va pensar en la conveniència de fer una Carta de Drets que cobrís les especificitats de l'atenció primària. Posteriorment es va fer una versió per a nens, que ha estat validada pel Parlament Infantil en línia de Ciutats Amigues de la Infància.

Cavvrta de derechos de la infancia en atención primaria de salud

Vídeo: "Crisi i Salut mental"

La nova temporada del programa Latituds va emetre el dia 15 de Gener el reportatge 'Crisi i salut mental' amb la col·laboració del servei de coaching Bitàcola de Fundació Joia.

En el reportatge, la Núria Raventós, que va ser usuària del servei Bitàcola, explica la seva experiència en trobar-se sense feina i haver de recòrrer al coaching per tornar a encaminar la seva vida professional. La Inmaculada Pinar, codirectora de Joia i directora dels serveis tècnics, posa de relleu la importància de tenir feina per sentir-nos part de la societat: "si no disposem d'això ens tornem més fràgils i propensos a la depressió, a l'angoixa i a l'hostilitat".

Podeu veure el reportatge 'Crisi i salut mental' fent clic aqui.

Fòrum: Espacio Público

“Espai Públic” és un espai-fòrum de debats de la plataforma Diari Público posat en marxa per un grup de persones de diferents procedències i àmbits socials , amb sensibilitats polítiques diverses, amb la intenció d'impulsar l'acció i el pensament crítics. S'han obert de forma permanent 2 àgores : una de temàtica econòmica i una altra de temàtica política . En cadascuna d'elles es mantenen, en paral.lel , tres temes de debat . Els intercanvis entre els participants duren tres mesos, un període de temps en què els participants poden compar anàlisi i generar idees. L’aspiració és que el fòrum sigui lloc de trobada i punt de partida d'una xarxa que promogui la participació i el llançament d'iniciatives per renovar i reforçar el pensament crític alternatiu enfront del pensament únic dominant.

 

Vídeo: "1,2,3,4...Historietes diverses"

Aquesta obra, elaborada pel Grup d’Amics Gais (GAG), és una guia bàsica orientada a conscienciar els i les adolescents sobre els perills de l’homofòbia i la transfòbia, així com sobre la necessitat d’una societat més respectuosa i inclusiva per a tothom. El còmic, escrit i il·lustrat per Nac Scraths i Susanna Martín, va sorgir arran de les observacions i reflexions del GAG respecte de la prevalença de formes de discriminació homòfobes i trànsfobes en la nostra societat (a nivell familiar, laboral i comunitari).

 

Vídeo-resum: El paper de les famílies en la millora de l'escola i del sistema educatiu

A continuació, podeu veure el resum en vídeo del Debat d'Educació en què Annie Kidder va parlar d'El paper de les famílies en la millora de l'escola i del sistema educatiu en versió original subtitulada al català. La conferència va tenir lloc el 14 de novembre a l'Auditori MACBA en el marc del projecte Debats d'Educació.

Manifest del Consell Assessor del Poble Gitano

Benestar Social i Família ha signat avui un manifest del Consell Assessor del Poble Gitano a favor d’aquesta cultura en pro de la sensibilització de la societat catalana. El manifest signat també insta a promoure aquells programes, notícies o activitats que “transmeten la heterogeneïtat del poble gitano i els elements positius i enriquidors de la seva cultura, que també és nostra, com a ciutadans de Catalunya”.

Online Volunteering

El servei Voluntariat en Línia posa en contacte a voluntaris i organitzacions que treballen en favor del desenvolupament humà sostenible. Els voluntaris aporten en línia competències i habilitats que ajuden a aquestes organitzacions a abordar els desafiaments del desenvolupament. Els voluntaris en línia poden ser professionals, estudiants, mestresses de casa, jubilats, persones amb discapacitats, expatriats. Poden residir en qualsevol lloc del món perquè brinden el seu suport per Internet, però tenen en comú el ferm compromís de contribuir al desenvolupament.

Estimar no fa mal

El programa Estimar no Fa Mal s’emmarca dins la línia estratègica de Sensibilització i Prevenció del Programa d’Intervenció Integral contra la Violència Masclista (PIIVM 2012-2015)* i respon a la voluntat d’endreçar, homogeneïtzar i millorar l’eficàcia del conjunt de les actuacions preventives així com dels continguts que s’adrecen a joves adolescents que es realitzen des de les diferents administracions públiques i institucions.

Campanya #RES-SER

L'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB) informa i sensibilitza sobre els trastorns de la conducta alimentària anorèxia, bulímia, trastorn per afartament i obesitat i altres transtorns no específics, les conseqüències i riscos que aquests comporten i alhora, vetlla perquè les persones afectades gaudeixin de l’atenció sanitària i social  a la qual tenen dret.  L’ACAB ajuda i acompanya a aquestes persones i les seves famílies durant el procés i evolució de la malaltia.

Nova campanya obertament. Dona la cara

ES BUSCA FAMÓS, la nova campanya d’Obertament que dóna la cara contra la discriminació en salut mental. Vols donar la cara amb nosaltres i per nosaltres? Tu ets igual d'important que qualsevol famós, tinguis o no un problema de salut mental. Molts ja han donat la cara...Alguns ens segueixen, altres ens regalen la seva història en aquest mur, altres un somriure i altres només el seu nom. Amb imatge o sense, gràcies! T'animes a donar la cara per nosaltres i amb nosaltres?

Claus tecnològiques per a la mobilització ciutadana

L'ésser humà és social per naturalesa pròpia. Utilitza la comunicació per expressar-se amb els altres i s'ajuda de moltes maneres. D'ençà que la tecnologia ajuda a la comunicació, aquesta s'ha utilitzat molt. Una de les funcions que ha tingut comunicar, ha sigut mobilitzar gent per determinats casos. Eines tecnològiques que poden ajudar a les entitats a mobilitzar gent per actes o esdeveniments.

el que els ninots ens diuen dels esteriotips

Seure nens i nenes davant de dos ninots, un blanc i l'altre negre, i gravar en vídeo les seves opinions és l'experiment que ha fet el col·lectiu 11.11 Cambio Social. El vídeo porta pocs dies a Youtube i ja té més de 200 mil visualitzacions. Aquest treball forma part de la campanya "Racismo en México" que porta a terme 11.11 Cambio Social, un col·lectiu que treballa la comunicació, l'art i l'entreteniment com a eines per al canvi social.

52 tallats i un tovalló

Aquest projecte pretén mostrar les diferents opinions i punts de vista de 52 persones rellevants en diferents camps (cultura, comunicació, cinema, política…) tant d’àmbit nacional, comarcal o internacional. La finalitat és fer una tertúlia sobre un tema que poc sovint apareix com a tema de debat o de “xerrada”: la discapacitat i el trastorn mental. Proposem, doncs, durant un any (52 setmanes) una entrevista fresca i directa a una persona que ens parlarà sobre la seva visió particular i personal de la discapacitat i el trastorn mental, tingui o no relació amb el sector. Les opinions de les persones són el millor baròmetre per saber l’estat d’opinió o el nivell de coneixement d’un tema, col·lectiu, etc. I aquesta és la finalitat de la iniciativa.

forumclínic

Forumclínic és un programa interactiu per a pacients destinat a augmentar el seu grau d'autonomia respecte a la seva salut, utilitzant les oportunitats que brinden les noves tecnologies. Aporta informació rigorosa, útil, transparent i objectiva sobre la salut, alhora que afavoreix la participació activa dels pacients i les seves associacions.

demana banca ètica

Com funciona la banca ètica? Què fan amb els meus diners? Esperem que aquesta guia t’ajudi a apropar-te a les entitats de finances ètiques i, així, aconseguir que els nostres diners puguin servir per empènyer la societat cap a realitats més justes, sostenibles, solidàries i humanes.

ecosolidaritza't, la moneda alternativa de l'economia solidària

ECOSOLidaritza't! és la campanya que ha engegat la Xarxa d'Economia Solidària per aconseguir finançament. L'objectiu: Consolidar l'ecosol i el mercat social i solidària que es genera al seu entorn. L'ecosol es va crear el mes d'octubre de l'any passat, en el marc de la primera Fira d'Economia Solidària, amb l'objectiu de que esdevingués la moneda alternativa a l'euro i pròpia de l'economia social i solidària catalana. Ara, Xarxa d'Economia Solidària vol consolidar aquesta moneda alternativa i el Mercat Ecosol.

Documents útils de la PAH ( Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) PAH

Aquests documents són fruit del coneixement compartit i les experiències de les persones afectades o sensibilitzades davant de la injustícia hipotecària i la vulneració sistemàtica del dret a la vivenda.

selecció de peL·lículEs de sida estudio

La selecció de pel · lícules sobre VIH és un recorregut des del primer llargmetratge de ficció que va tractar el tema del VIH / sida fins als més recents. Conté pel·lícules d'arreu, incloses algunes no comercialitzades a Espanya. Es tracta de materials amb un valor històric i educatiu. Totes les pel.lícules estan disponibles en préstec.

la vida sexual y afectiva de las personas con sindrome de down

La vida afectiva i sexual de les persones amb síndrome de Down està sotmesa a tot un seguit de mites, prejudicis i fantasmes que inquieten les famílies i als educadors, però que no deixen de ser això: prejudicis. El que fa a la sexualitat de les persones amb síndrome de Down ens sembla diferent, especial i ens costa molt tenir referents de normalitat. Abordar el tema de la sexualitat de la persona amb discapacitat és complicat, perquè és difícil ser objectiu: qualsevol al·lusió a la seva sexualitat ens remet a la nostra, als nostres propis fantasmes i ansietats.

the social coin, asociación de cadena de favores

The Social Coin és una associació sense ànim de lucre que es dedica a fabricar i distribuir monedes que inicien monedes que inicien cadenes d'accions desinteressades que es poden seguir i medir. Les monedes simbolitzen el compromís, l'entrega, la confiança i l'empatia. Cada moneda té un codi únic amb el qual podràs seguir totes les històries d'ajuda que ha generat. A més, totes les monedes són biodegradables i com dins porten una llavor que els dota de vida pròpia, es poden plantar al final de la cadena.

anuari media.cat Anuari media.cat

L’ANUARI MÈDIA.CAT presenta quinze reportatges en profunditat sobre quinze temàtiques que durant l’any 2012 van ser silenciades pels mitjans de comunicació. És una iniciativa de l’observatori crític Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils amb el suport de la Fundació Escacc amb el suport del màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i els Socials de la UAB i del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

WHY POVERTY, pel·lícules sobre pobresa

Prestigiosos cineastes han realitzat vuit documentals per sensibilitzar a la ciutadania sobre la pobresa. Les pel·lícules aborden problemes estructurals i plantegen preguntes complicades, però també plasmen històries subtils i commovedores que conviden a la reflexió.

aprofitem el menjar

aprofitem el menjar

Amb l'objectiu de reduir el malbaratament alimentari, especialment en els sectors de l'hostaleria i la restauració, l'Oficina de Medi Ambient de la UAB, amb la col·laboració de la Fundació Alícia, ha elaborat la guia "Aprofitem el menjar", gratuïta i accessible on-line. Cada any es llencen a Catalunya 260.000 tones d'aliments

TRACTA'M BÉ Tracta'm bé

Campanya de sensibilització i prevenció del maltractament de la gent gran promoguda per el Consell Comarcal del Solsonès i l'Ajuntament  de Solsona. La violència que s'infringeix envers les persones grans és un fenomen poc visible i escassament investigat i detectat. Amb la campanya "Tracta'm bé" volem omplir aquest buit. Volem conscienciar d'aquest problema silenciós però que alhora és tant sorollós quan es viu des de la pròpia pell, perquè és una realitat que no podem deixar de mirar i perquè al cap i a la fi tan sols ens demanen un TRACTA'M BÉ.

obertament. per la salut mental. no al a discriminació, si a les persones.

Les problemàtiques derivades de l’estigmatització i la discriminació no són una excepció al nostre país. Per aquest motiu, Obertament vol esdevenir una plataforma de sensibilització, participació i denúncia de missatges discriminatoris, afavorint la inclusió social, la recuperació de la ciutadania i el dret a una vida digna.obertament

llibre: un infant quina il.lusió un infant quina il.lusio1

El Departament de Benestar Social i Família assessora pares i mares en aspectes diversos com l’evolució del creixement, l’adquisició d’hàbits o l’alimentació dels nounats.

CREA Y MEDIA – Estrategias de Sensibilización crea y media imatge

Publicació elaborada a partir dels resultats obtinguts durant l’Actuació de Sensibilització del Projecte Bembea. Es una guia que pretén arribar a les Entitats Públiques i Privades que treball en l’àmbit de les migracions, amb el desig de promoure la reflexió sobre estratègies de sensibilització. Amb aquest instrument es pretén avançar per la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones immigrants en la seva integració al mercat laboral i donar a conèixer altres aspectes de les seves vides.

ARXIU DE PEL·LÍCULES SOBRE ELS DRETS HUMANS amnistia internacional

A través d’aquest link, es poden trobar un seguit de pel·lícules que aborden diferents problemàtiques i que guarden relació amb els drets humans en diferents col·lectius socials com la immigració, els menors, les minories sexuals, la pena de mort, la pobresa, entre d’altres.

"CIERRA LOS OJOS Y MÍRAME"

Una novel·la a través de la que es fa una semi biografia dels autors i on es viuran experiències envoltades de pressions socials i prejudicis sobre la ceguera. Els autors volen aproximar-se de forma realista i directa a un públic adolescent per trencar amb esquemes i estereotips obsolets.

"ME HAN VIOLADO"

Una web destinada a donar veu a persones que en algun moment o altre han patit abusos sexuals. A través de la web podem llegir diferents testimonis i les víctimes poden trobar-hi un recolzament psicològic i veure de quins recursos disposen per fer front a la situació que pateixen o han patit.

suplement de solidaritat ciutadana

+ Persones, del Periódico, suplement que parla de la necessitat i l'augment del voluntariat en el context actual

VIH/Sida, crisi i vulnerabilitat

Posem números a 365 dies de feina i compromís. Lluitem contra l’exclusió social oferint llars residències i pisos de suport a les persones que conviuen amb el VIH/Sida i tenen cada vegada una situació més vulnerable.

 

Prevenir i actuar contra els maltractaments a les persones gransPrevenir i actuar contra el maltractament a les persones grans

Guia que parla sobre els maltractaments a les persones grans i que està plantejada des d'una perspectiva global, com una introducció al tema, esperant que sigui el punt de partida d'una sèrie d'actuacions, perquè estem convençuts que les estratègies i mesures preventives són un dels camins per reduir els factors que intervenen en els maltractaments a les persones grans.

reacció.JPG

Re-Acció Cooperació i Solidaritat, 2012

La Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ha editat aquesta guia, en què informa de les activitats que es duran a terme els mesos d'abril, maig i juny del 2012.

 

guia ante l apobreza que puedo hacer yo.jpg

DAVANT de LA POBRESA I L'EXCLUSIÓ SOCIAL, qUÈ HI PUC FER, JO?, 2010

La fundació Luis Vives va publicar, l'any 2010, aquesta guia amb l'objectiu de sensibilitzar a la ciutadania, informar sobre els processos d'exclusió i exposar com es pot treballar, individualment i col·lectivament, per la inclusió social i per garantir la igualtat d'oportunitats per a tothom.

guia familia.JPG

GUIA d'ajuts socials per a les famílies, 2011

El Ministeri de Salut, Política Social i Igualtat vol apropar-se a les famílies amb aquesta guia, que té com a objectiu facilitar informació dels ajuts socials existents a tots els ciutadans i totes les ciutadanes que han format una família o que tenen la intenció de fer-ho en un futur no gaire llunyà (o, en general, a aquelles persones que tenen responabilitats familiars).

claus pobresa.JPG

CLAUS SOBRE LA POBRESA I L'EXCLUSIÓ SOCIAL A ESPANYA, 2010

La Fundació Luis Vives va publicar, l'any 2010, aquesta guia, amb els objectius d'influir en el desenvolupament de mesures a favor de la inclusió i permetre que la ciutadania millori el coneixement i la comprensió de l'exclusió social i la pobresa a Espanya. Vol sensibilitzar sobre la importància de lluitar de forma integral i des de tots els àmbits, i alhora pretén oferir algunes claus d'actuació.

 

la discriminación empieza en ti.png

La discriminació COMEnça en tu, 2011

Guia de sensibilització ciutadana creada pel Ministeri d'Igualtat en el marc del projecte "Todoimás: Foro 2011 para la igualdad de trato i la no discriminación". Té l'objectiu de combatre la discriminació social, i inclou apartats com les consequències de la discriminació, les formes de discriminació i com podem ajudar, de manera individual, a combatre la discriminació.

 

antirumor.JPG

Guia pràctica per a l'agent antirumor. Com combatre els rumors i estereotips sobre la diversitat cultural a Barcelona

Materials sensibilitzadors elaborats per diverses entitats i organismes amb l'objectiu de fer front als estereotips, prejudicis i rumors existents a l'entorn de les persones de diferents nacionalitats i cultures.

 

 

manual praktic.JPG

Manual Pràctic per combatre prejudicis i rumors sobre la diversitat ètnica, 2008

Manual publicat l'any 2008 pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest material vol ajudar el personal tècnic que treballa en l'atenció directa a la ciutadania a fer front a rumors, prejudicis i falses concepcions sobre la diversitat per raó de la procedència, els costums, les creences o simplement per l'aparença física dels individus.

 

guia desenvolupament.JPG

Guia de la cooperació al desenvolupament de la ciutat de Tarragona

Des de la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona aquesta guia vol oferir informació sobre les diferents organitzacions que treballen per a la cooperació en el desenvolupament a la ciutat de Tarragona, per tal de fer conèixer la seva tasca i animar la gent a col·laborar-hi.

 

mujeres violencia.JPG

Violència contra les dones: què és i que hi puc fer?

Elaborat per la Secretaria d'Immigració de CCOO de Catalunya amb la col·laboració de la Secretaria de la Dona i amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya. L'objectiu d'aquest llibret en 10 idiomes és facilitar la informació a la dona immigrada sobre la Llei contra la violència de gènere.

 

ajudem a les familie snouvingudes.JPG

Ajudem les famílies nouvingudes!

Llibret destinat a les AMPA per a l’acollida i la integració de famílies d’alumnes nouvinguts i fomentar l'empatia cap a les famílies d'origen estranger.

 

musulmans.jpg

Coneixes els nostres veïns musulmans?

Amb aquesta lectura es donen a conèixer, d'una forma senzilla i entenedora, els principis bàscis de l'Islam, la religió i la cultura musulmanes de la mà de l’Associació Cultural Musulmana Al-Ouahda i l’Associació Cultural Islàmica Annour, dues entitats culturals de la ciutat de Mataró.

 

12 Claus per l'autonomia de les persones amb Sindrome de Downsindrome de dawn.JPG

La Fundació Española de Sindrome de Dawn ha realitzat aquesta guia per recolzar i orientar als pares i mares en la tasca d'aconseguir que els seus fills/es tinguin el major nivell de autonomia possible.

 

 

I la teva com és? Realitats familiars a Catalunya, 2010i la teva familia.jpg

Document publicat l'any 2010 per el Departament d'Acció social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de mostra a traves d'experiencies i testimonis la nova realitat familiar.

Diferents institucions i hospitals van constituir fa un temps la Xarxa de Promoció de la Salut i els Drets de la Infància (www.repsdi.es).
L'objectiu d'aquest grup era abordar l'atenció a la salut dels nens des de la perspectiva dels drets i la promoció de la salut, realitzant activitats per a la promoció dels drets dels infants hospitalitzats considerant la importància dels treballs del Programa de l'OMS i de la Xarxa d'Hospitals Promotors de Salut. Com a Espanya és també molt important la xarxa d'Atenció Primària, des del grup REPSDI es va pensar en la conveniència de fer una Carta de Drets que cobrís les especificitats de l'atenció primària. Posteriorment es va fer una versió per a nens, que ha estat validada pel Parlament Infantil en línia de Ciutats Amigues de la Infància.
Troba el servei que necessites
I tu, què hi pots aportar?
  • Impulsa polítiques socials basades en la planificació de l'acció, que implica abordatges integrals i transversals, des de la proximitat i amb el protagonisme d'agents i recursos des del territori.
     

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat