• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici

Benvinguts al Públics

Text de Descripció


destaquem agenda
selecció natural

Javier García Puerto és el director del Festival REC des de 2006 i un dels principals impulsors del projecte des que va començar. L'edició d'enguany tindrà lloc del 3 al 8 de desembre i portarà a Tarragona el millor cinema independent internacional.

Ell és el convidat del Públics 164 (que correspon a desembre i gener) i en aquest vídeo ens explica què és per a ell la cultura:

 

Javier García

 

RECFestival Internacional de Cinema REC

“M'agradaria recomanar el festival REC, ara que hem estrenat calendari i el fem al desembre. Dintre del festival, jo destacaria la secció Opera Prima, on podem trobar estrenes que −a banda de l’exclusivitat que representa poder-les veure per primer cop− són molt bones pel·lícules. També recomanaria, sobretot, la secció Eurobronx, amb pel·lícules a mig camí entre el cine social i el thriller, que seran molt potents.”

A banda, també podrem delectar-nos amb les pel·lícules de les seccions My first time, REC La Nuí i Clàssics al dia. Cinema nou, lliure i conscient de ser-ho.

 

CafèMetropolCafè Metropol

“Últimament a Tarragona estan sorgint diversos espais no institucionals per a la cultura perquè amb les retallades, la gent ha començat a ocupar espais que abans ocupava l’administració. A mi m’agrada molt la programació que tenen al Cafè Metropol, que és un espai per trobar-te i per fer una mica de gresca, però on al mateix temps tens exposicions i sovint fan concerts en què es genera un ambient que està molt bé.”

 

 

Sala Zero

SalaZero“Podríem destacar també la programació de concerts, molt acurada, que tenen a la Sala Zero. Aquesta sala ja és tot un clàssic, i, tot i que va tenir una època en què va tancar, ara els nous gestors l’han recuperat amb força amb l’ajuda de Vórtex.”

 

ampliar

latroballa.gif la paraula

PlacetaStJoanLa foto que veieu és de l’any 63, ara fa tot just 50 anys, i mostra la il·luminació nadalenca de la placeta de Sant Joan, un racó ple d’encant, però no precisament comercial, ni ara ni llavors: la plaça, en cinquanta anys ha canviat ben poc!

Ja veieu que a Tarragona no ens estàvem de res i a la paret d’una de les cases podem trobar, no un, sinó cinc arbres de Nadal que vistos des de la part de dalt de la plaça, baixant de l’Arquebisbat, havien de produir un efecte realment bonic. I quin fred que devia fer tant a dins com a fora d’aquestes cases! L'autor és R. F. Vallvé i es pot consultar al web del Centre d'Imatges de Tarragona / L'Arxiu.

ampliar

DamesVells“Diumenge, quan era a la cunya fent un cóc, va entrar un moixó despistat. Mentrestant, la veïna guaitava per la finestra, fent veure que pelava bajoques, amb un davantal de color carabassa... però io ia la coneixo: aqueta estava fent el xafarot!”.

Si aquesta història, en comptes de passar a Tarragona, hagués passat 30 kilòmetres més cap al nord, per exemple, l’explicaríem de manera diferent. I és que a Tarragona fem fenya (o samfanya) a la cunya. A més, mengem cócs, bajoques, vellanes, aumetlles, aubergínies i llangonisses, i en comptes de fer el xafarder fem el xafarot.

ampliar

lacanco.gif la imatge

EfecteÒpticAcaba de sortir del forn l’EP Efecte òptic, d’Oslo, amb cinc cançons que combinen la frescor de les tornades enganxoses amb la calidesa de les melodies pop. La nostra ciutat s’està convertint en un viver de grups musicalment deliciosos.

La llum” ha estat també la cançó triada per al primer videoclip, que es publicarà abans que s’acabi l’any. La lletra parla d’algú a qui se li apareix una persona que enyora, encara que la gràcia és justament que cadascú la pot interpretar com vulgui segons les seves experiències...

ampliar

DOMOAEl disseny que l’estudi DOMO-A va crear per al projecte Tarragona 2012 ha estat publicat a Selected D, el llibre que reuneix una selecció dels millors projectes europeus d’arts gràfiques. El mateix treball ja es va endur un premi Laus.

Continuen els reconeixements per a la imatge que va identificar el projecte T/2012 l’any en què Tarragona va ser capital de la cultura catalana i, gràcies al talent de Cecília Bofarull i Xavier Argente, podem veure l’estudi tarragoní al costat de noms de referència a escala internacional com Homework, Studio Dumbar o ruiz+company.

ampliar

elracoinsolit.gif leslletres.gif

DiegoVidalDiego Vidal, @shivadelico, el fotògraf convidat a les xarxes de Tarragona Cultura durant el mes de novembre, ha declarat el revolt de la Baixada Misericòrdia que hi ha just abans de començar el carrer Major un dels seus racons favorits de Tarragona.

Li encanta per diversos motius: pel terra amb el mosaic de pedres, per les catacumbes romanes que s’amaguen a sota i pel fet que és l’entrada visible a la Part Alta de Tarragona. Diu que és com un encreuament de camins, un crossroad, que sempre té una llum especial.

ampliar

CelViolent-RosaComesTARRACO

"A través del teu Arc t’aproximes, / blanca ciutat de Tarragona, / i el mar et vetlla i cenyeix el teu flanc / d’escumes i salobre, / de coralls, de ruïnes intactes. / Ara veuré el cel violent / i el teu camp mesurat sota les oliveres. / Blanca ciutat perfecta, jo et retrobo / en la gràcia infantil de ta nina de vori.

Joan Perucho és conegut principalment per la narrativa fantàstica en què dibuixa mons misteriosos i mites imaginaris, però també va cultivar la poesia, i Tarragona i el seu "cel violent" van ser alguns dels seus elements d'inspiració.

ampliar

On anem soc petit

SanzLobatoFins al 5 de gener tenim l’oportunitat de veure al Tinglado 2 del Moll de Costa “Rafael Sanz Lobato. Fotografies 1960-2008”, una retrospectiva d’aquest fotògraf documental que ha sabut captar el caràcter i la idiosincràsia de diverses regions de l’Espanya rural durant el segle XX.

Sèries com Rapa das Bestas, Bercianos de Aliste o Autosacramental de Camuñas són magnífics exemples del millor realisme documental, dotat de gran intensitat i sensibilitat, que retrata un món que pràcticament s’ha perdut però que a les seves imatges sembla etern.

ampliar

MacedòniaPrepareu-vos perquè el 22 de desembre al Palau de Congressos arriben les Macedònia! Vénen a Tarragona a presentar el seu últim disc, Flors, amb cançons carregades d’optimisme i vitalitat que agradaran als nens... i també als pares!

Els temes giren al voltant de la felicitat que genera el fet de regalar flors, una cosa que sempre va acompanyada de somriures i sentiments positius. Però, a més, en aquest últim treball també hi trobem les Macedònia més compromeses i reivindicatives.

ampliar

peupublics1peupublics2peupublics3

Facebook Twitter YouTube Tumblr Google Plus Instagram Wordpress


© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat