Esteu aquí: Inici Mobilitat i transports Notícies Notícies 2016 Cinquena reunió de treball del projecte europeu Push and Pull

Cinquena reunió de treball del projecte europeu Push and Pull

Cinquena reunió de treball del projecte europeu Push and Pull

Se celebra a Tarragona el 16 i 17 de març, a la Casa Canals
Cinquena reunió de treball del projecte europeu Push and Pull Inauguració del 5è comitè de treball del Push&Pull que se celebra avui i demà a Tarragona
16/03/2016


En aquesta trobada s’analitzarà de quina manera es poden establir els costos de l’aparcament i del transport públic en les polítiques Park and Ride (aparcament en la perifèria). El grup de treball també estudiarà els casos de tres ciutats europees i com es poden transferir les experiències a altres ciutats.

El president d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), José Juan Acero de Dios, ha donat la benvinguda a la ciutat als assistents, tot desitjant que “les converses que mantinguin aquests dos dies contribueixin d'una manera positiva a aconseguir directrius útils per a una mobilitat més equitativa i reduir la petjada ecològica de l'activitat humana”.

Cal recordar que el projecte europeu Push and Pull estudia les accions fetes a ciutats europees per al foment de polítiques combinades d’estímul de modes de transport més beneficiosos i compatibles amb la vida urbana i de dissuasiu en l’ús indiscriminat del vehicle privat.

Les jornades de treball han començat tractant el cas de la gestió de l’aparcament feta a Belgrad (Sèrbia), fent un estudi de les lliçons apreses i les recomanacions. Igualment, al llarg d’avui i demà es posaran a discussió del grup dels representants de les vuit ciutats europees que participen en el projecte les noves normes d’estacionament a Örebro (Suècia) i els fluxos de vehicles a Cracòvia (Polònia).

En aquesta trobada, a més, intervindrà Antoni Roig, de Barcelona Serveis Municipals (BSMSA), l’empresa que gestiona serveis i infraestructures relacionats amb la mobilitat i el lleure a Barcelona, amb una exposició sobre el desenvolupament de la gestió d'aparcament i el mecanisme de finançament bàsic a Barcelona, durant la qual descriurà les lliçons apreses i les recomanacions.

La Comissió Europea va triar Tarragona per la regulació portada a terme de l’aparcament en superfície, com un model de política push (dissuasió) en l’ús indiscriminat del vehicle privat i per considerar-la, tant pel nombre de places (4.595) com pel fet que afavoreix els residents, una experiència nova en ciutats de mida semblant.

El líder del projecte Push&Pull és la consultora FGM-AMOR (Àustria) i entre els socis hi ha les ciutats de Cracòvia (Polònia), Gent (Bèlgica), Iasi i Bacau (Romania) Örebro (Suècia), Nottingham (Anglaterra), Ljubljana (Eslovènia) i Tarragona. També participen experts en mobilitat de les Universitats de Malmö (Suècia) i Rotterdam (Holanda).

El treball comú de les vuit ciutats europees que participen en el projecte, sumat al d’altres socis que també hi formen part, com ara universitats o instituts de recerca, permeten un intercanvi de bones pràctiques i enfocaments innovadors en mobilitat urbana sostenible.

Tarragona, a través de l’AMT, ha estat l’encarregada d’organitzar aquesta trobada. Les anteriors van tenir lloc a Cracòvia (març de 2014), Gent (setembre de 2014), Iasi (març de 2015) i Berlín (setembre de 2015).

 

Segells de reconeixement d'administració oberta