Esteu aquí: Inici Patrimoni Notícies Notícies 2015 L'episodi d'‘Ingeniería Romana’ dedicat a Tàrraco, seleccionat al Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel

L'episodi d'‘Ingeniería Romana’ dedicat a Tàrraco, seleccionat al Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel

L'episodi d'‘Ingeniería Romana’ dedicat a Tàrraco, seleccionat al Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channel

El certamen tindrà lloc de l’11 al 15 de maig de 2016 a la ciutat nord-americana d’Eugene (Oregon).
10/12/2015

'Ciudades I', primer episodi de la sèrie documental ‘Ingeniería Romana’ dirigida per José Antonio Muñiz, ha estat seleccionat per projectar-se al Festival Internacional de Cinema i Vídeo de The Archaeology Channnel, que tindrà llocde l’11 al 15 de maig de 2016 a la ciutat nord-americana d’Eugene (Oregon).

El capítol, dedicat a la Tàrraco romana, es va estrenar en primícia al Teatre Tarragona el passat 20 d’octubre abans de l’estrena televisiva el 24 d’octubre a La 2 de Televisió Espanyola (amb una audiencia mitja de 500.000 espectadors) i mostra de manera exhaustiva Tàrraco i els seus habitants. L’episodi compta amb l’assessorament i la presència d’experts en la matèria del Museu d’Història de Tarragona i d’actors de diferents entitats que participen a Tarraco Viva.
 
La sèrie, coproduïda per RTVE, Digivisión i Structuralia, amb el patrocini de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, constarà d’un total de vuit episodis dels quals dos, ‘Ciudades I’ i ‘Acueductos I’, ja han estat estrenats, mentre que els altres sis estan en diferents fases de producció. Es tracta d’una una producció complexa que barreja realitat augmentada i projeccions del treball d’enginyeria romana, però que alhora resulta pedagògica i fàcil d’entendre per a tot tipus de públic.
 
Associat a la sèrie documental, la web de RTVE ofereix la possibilitat de fer visites virtuals en 360º, mentre que l’aplicació Imageen – Reliving Tarraco, disponible per a Android i iOS, permet a l’usuari submergir-se a través de la realitat augmentada a la Tàrraco del segle II amb la possibilitat de comprovar insitu com eren diferents espais com ara el Circ romà o l’Amfiteatre.
 
Amb els projectes ‘Ingeniería romana’ i Imageen, Tarragona reforça el seu posicionament com a referent en la utilització de les noves tecnologies per explicar la història.
 
Més informació:
 

Segells de reconeixement d'administració oberta