• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona FAQ No puc pagar la hipoteca. Què puc fer?

No puc pagar la hipoteca. Què puc fer?

Assessorament i mediació adreçat a les famílies amb problemes per titulitzacions o dificultats per atendre el pagament de crèdits o préstecs hipotecaris.

Amb motiu de la problemàtica de les titulitzacions hipotecàries s'ha obert una via de defensa davant dels procediments d'execució hipotecària que segueixen amenaçant de desnonaments a famílies que no poden fer front a les quotes de la hipoteca, o vulguin saber si la seva hipoteca ha estat titulitzada o no per la seva entitat financera.

Aquesta via de defensa és Ofideute, un servei de la Generalitat de Catalunya que ofereix informació, assessorament i mediació per a totes les famílies i persones afectades:

OFIDEUTE

 

Què és una titulització?

Segons el Banc d'Espanya, la titulització és un procés financer mitjançant el qual es transformen uns actius líquids (crèdits/préstecs) en títols o valors negociables, mitjançant la seva cessió a un fons de titulització, qui al seu torn emet uns bons de titulització per a la seva col·locació entre inversors institucionals.

D'aquesta manera, les entitats venen tot o part dels seus riscos per obtenir un finançament amb el qual seguir desenvolupant el seu negoci sense necessitat d'emprar altres vies, com a ampliacions de capital.

Problemàtica de les titulitzacions hipotecàries

Amb motiu de la problemàtica de les titulitzacions hipotecàries s'ha obert una via de defensa davant els procediments d'execució hipotecària que segueixen amençant de desnonaments a famílies que no puguin fer front a les quotes de la hipoteca, o vulguin saber si la seva hipoteca va ser titulitzada per la seva entitat financera.

Interessats

Aquesta informació està adreçada a:

A les famílies hipotecades propietàries d'un únic habitatge que l'utilitzin com a habitatge principal.
A les persones avalistes de préstecs amb garantia hipotecària que, per motiu d'impagament, estiguin en risc de perdre el seu habitatge principal.
A les persones consumidores, avalistes i els tercers hipotecants, que detectin qualsevol clàusula o pràctica abusiva en el contracte del préstec o crèdit hipotecari.
A les persones que es trobin en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari, o preveguin que no ho podran fer en el futur.
A les persones que hagin rebut la notificació d'inici d'un procediment d'execució hipotecària de l'habitatge habitual com a conseqüència de l'incompliment del deutor.
A les persones amb el risc de perdre l'habitatge habitual de lloguer.

Normativa aplicable

 

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat