Observatori Social - Pla d'Inclusió i Cohesió Social de Tarragona

Esteu aquí: Inici Eines per l’acció Formació

Formació

En aquest apartat trobareu informació diversa sobre jornades, cursos i conferències al voltant de la inclusió i la cohesió social.

 • Curs Formació de la nova ciutadania: llengua, cultura i participació

  Sessions formatives de 3 hores cadascuna i distribuïdes tot al llarg del curs escolar (normalment en dijous i/o divendres) en les quals es treballa tot allò que un/a formador/a de persones adultes migrades ha de conèixer per desenvolupar amb èxit la seva tasca. Així, treballem algunes de les diferents cultures presents al país i que ens trobem a l'aula; les metodologies de l’ensenyament de 2es llengües i de l’alfabetització; la participació de les persones migrades vers una ciutadania activa; la llei d’estrangeria; etc. Data: gener - maig 2018. Horari: de 17 a 20h. Ubicació: Associació de mestres Rosa Sensat - Av. Drassanes, 3 (08001, Barcelona). Inscriu-t'hi! (gratuït per voluntaris i rebaixa en cas aturats)

 • Formació 'Barris i Acció' (5a edició)

  El curs s'adreça a joves d'entre 12 i 18 anys, que aprendran a gravar, fer un guió, preparar preguntes i fer de reporters/es. Treballaran des del diàleg i la visió crítica sobre la realitat, per tal de conèixer i explicar el barri en primera persona. Entre tots i totes, crearan un catàleg audiovisual d’entitats i projectes autogestionats del barri, triats pels propis joves. Dates: els dijous 18, 25 de gener i 1, 8, 15, 22 de febrer de 2018. Horari:  de 17.00 a 18.30h. Ubicació: Espai Arenes (Llança, 21. Barcelona). Inscriu-t'hi!

 • Pràctiques artístiques, participació i canvi social (6à edició)

  Des d'Artibarri expliquen que amb aquesta formació es proposen "transitar des de la vivència i la participació activa, per les oportunitats que ofereix una àmplia diversitat de pràctiques artístiques en la transformació social de les comunitats". S'adreça a professionals de l’àmbit social i cultural, educadors/ores, treballadors/ores socials i facilitadors/ores de grups, així com a responsables d’entitats i equipaments que vulguin incorporar les arts com a elements de transformació i canvi. Dates: 20/01 - 03/03 de 2018. Horari: de 10 a 14h. Ubicació: Barcelona ciutat, diferents seus de les entitats en xarxa Antibarri. Inscriu-t'hi!

 • Càpsules 10×10 d’innovació social.

  Es tracta d'una jornada convocada per SUMAR - Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya que cada any planteja un repte i busca trobar iniciatives d’innovació social provada que aportin solucions per tal d'assolir-lo. El repte plantejat per l'edició de 2018 és ‘Com normalitzar la diversitat de la població en la comunitat local?’. La convocatòria per presentar els projectes que participaran al procés de selecció va adreçada a tothom qui lideri o conegui alguna innovació social que hagi contribuit a aconseguir aquest objectiu. Data: 16/03/2018. Ubicació: Auditori del Cosmocaixa de Barcelona a l'avinguda d'Isaac Newton, 26.

 • CÀPSULA: L’educador/a social al món penitenciari.

  Què podem fer des del món penitenciari perquè les persones puguin construir el seu itinerari? És un repte la mediació social, cultural i educativa en el marc penitenciari? Quines són les propostes que fem i/o podem fer perquè prengui forma la nostra acció educativa? En aquesta Càpsula, dues educadores socials, Mónica Aragón i Isa Piñeiro, ens explicaran, en primera persona, la seva tasca professional en el Centre Penitenciari de Mas d'Enric a El Catllar amb l'objectiu de desgranar les respostes a aquestes qüestions i conèixer el seu dia a dia en el món penitenciari. Data: 16/01/2018. Horari: 17.30h. UbicacióC/ Pau Claris, 2 - 43005 Tarragona. Insciut-hi!

 • Cicle de conferències de dol

  Amb aquest cicle de conferències sobre diferents aspectes del dol pretenem concienciar als professionals de la psicologia, de la sanitat, de lo social i de la educació de la importància de contemplar els dols i de treballar el patiment que generen en mires a millorar el benestar emocional de la població. D'altra banda es vol  donar un petit tastet d'eines i situacions pràctiques que es puguin utilitzar a la nostra quotidianeitat. Data: del 29/01, 08/03, 25/04, 06/06 de 2018. Horari: de 19 a 20.30h. Ubicació: C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona. Inscriu-t'hi!

 • Nova edició del ‘Construeix-te’

  La Fundació Comtal proposa una nova edició dels cursos de formació i capacitació ‘Construeix-te‘, dirigit a joves de 16 a 21 anys que no estudien ni treballen. Aquesta edició està dedicada al comerç i la cuina. Els requisits per a poder accedir-hi són tenir entre 16 i 21 anys i parlar i entendre el castellà. El curs inclou: un tastet d’oficis; alfabetització informàtica; tècniques de recerca de feina i treball competencial; i pràctiques laborals en un servei a la comunitat. Es realitzarà una sessió informativa el 8 de gener a les 11h a la seu de l’entitat (Forn de la Fonda 5, Barcelona). És necessari inscriure’s per poder assistir-hi, trucant al 93 319 98 55 o escrivint a formacio@comtal.org (contacte: Rosa Castelló). Horari classes: de 9 a 13.30h. Dates: del 22 de gener al 28 de març. Més info.

 • 36è Curs Anual de Drets Humans

  En aquesta edició s’analitzaran les condicions que fan possible que la intolerància i l’odi s’hagin instal·lat en les societats, partint del racisme com un element estructural. Durant les tres setmanes que dura el curs, s’intentarà donar respostes a aquestes situacions per millorar el coneixement per part de la ciutadania sobre les causes del sistema que provoquen les desigualtats, l’exclusió i les violències, així com sobre l’aplicació del marc jurídic internacional relatiu als drets humans. Dates: del 9 al 26 d’abril de 2018. Horari: a partir de les 18h. Ubicació: A determinar (Barcelona).

 • Infants i Adolescents víctimes de la violència de gènere entre els seus pares
  Es tracta d'un curs presencial gratuït, finançat per la Unió Europea, on els participants obtindran certificació del Projecte Europeu WIDE i de la Universitat Autònoma de Barcelona corresponent a 20 hores de formació. Les places són limitades i cal formalitzar la inscripció mitjançant correu electrònic a l'adreça lipauab@gmail.com o a acim@acim.cat, o bé accedint al formulari electrònic. Dates: dies 17, 24 i 31/gener i 7, 14, 21 i 28/febrer. Horari: de 17:30 a 19:30 hores. Ubicació: a l'Auditori Catalunya -sisena planta- de l'Hotel d'Entitats La Pau (c/Pere Vergés, 1, 08020, Bcn)

 • Cicle de Cinema Social (Centre d'estudis Cristianisme i Justícia)
  Aquest curs 2017/18, recuperarem la memòria de l’Holocaust nazi i de la resistència contra el feixisme, parlarem d’exclusió social i precarietat, de racisme, d’identitat sexual, de cures i de la possibiltat o impossibilitat de fugir de la societat de consum capitalista. Dates: cada divendres, del 27 d'octubre de 2017 al 25 de maig de 2018. Horari: 19h. Ubicació: C/ Roger de Llúria, 13 - Barcelona.

 • Cursos de català per al 2018
  L’oferta  inclou nivells que van des de l'inicial fins al superior, en les modalitats presencial, en línia i combinada. Els cursos permeten obtenir certificats equivalents oficialment als certificats oficials de la Direcció General de Política Lingüística. A més de l’oferta general, que s’ha llançat amb l’eslògan “Connecta’t al català”, el CPNL organitza cursos a mida adreçats a les organitzacions i empreses per atendre necessitats específiques de llengua i aportar els recursos i les pràctiques necessàries d'expressió oral, escrita i de gramàtica.

 • Cursos de llengua de signes per via telemàtica
  L’Associació d’Usuaris i Estudiants de Llengua de Signes (AUELS) ofereix a partir del mes de novembre diversos cursos d’iniciació a la Llengua de signes catalana (LSC).Dos dels cursos tenen caràcter introductori i un tercer curs ofereix, a partir de gener de 2018, una formació completa. Per a més informació i inscripcions cal adreçar-se al correu d’AUELS: auels.junta@gmail.com

 • Formació Vives Emprende Barcelona
  Està dirigida a persones immigrants amb permís de residència o treball i que no disposin de nacionalitat espanyol ni cap altra dels països de la UE, a joves menors de 30 anys i a dones. Consisteix en un programa que crea un itinerari personalitzat i adaptat a les necessitats de cada alumne. L’objectiu principal d’aquest itinerari és que totes els persones participants adquireixin suficient informació per a poder construir el seu propi negoci i, al mateix temps, obtinguin les eines i mecanisme que els permeti desenvolupar les competències emprenedores. Data: 01/01-31/12 de 2018. Ubicació: C/ Pelai 44, 5º 3ª. Barcelona. Les inscripcions s’han de fer a fgil@accioncontraelhambre.org. Més info.

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat