Esteu aquí: Inici Banc de la Ciència i del Coneixement Missió i visió

L'essència del projecte

El projecte es nodreix de la generació de coneixement de la Universitat i dels instituts de recerca del territori, de reconegut prestigi internacional, i de la voluntat de posar a disposició de la ciutadania un espai on es pugui interactuar amb la ciència i el coneixement, per tal d’entendre no només la rellevància dels avenços que es fan en els diversos camps que aplega amb vista a nostre futur, sinó també perquè siguem conscients de la manera com ens afecta en la nostra quotidianitat.

Així, el projecte vol establir una relació de doble sentit amb la societat:

  • D'una banda, a partir d’activitats de divulgació i educació científiques, es vol aportar una mirada científica de la ciutat i el seu entorn en un context  d’avenç  de  la  ciència mundial; retornar-ne a la ciutat un ús social en forma de continguts científics, culturals i educatius, i retenir i captar talent.
  • D’una altra, es vol involucrar la ciutadania i fer que participi tant en projectes de recerca que puguin oferir les institucions, com en la identificació d’àmbits de  recerca sobre temes en què la ciutadania creu que val la pena aportar solucions (ciència ciutadana).

Les institucions de recerca no només hi donaran a conèixer la recerca investigació que hi desenvolupen, sinó que la ciutadania, i especialment la comunitat educativa, farà seu el coneixement i establirà una relació més propera amb l’espai que habita.

L’objectiu, en aquest sentit, és desvetllar la mirada científica de la ciutadania envers la vida i l’entorn local i global.

Segells de reconeixement d'administració oberta