Esteu aquí: Inici Banc de la Ciència i del Coneixement Objectius a assolir

Què es vol aconseguir

  • Desvetllar la mirada científica de la ciutadania envers la vida i l’entorn local i global.
  • Difondre el coneixement generat a la ciutat i aportar una mirada científica al que ens envolta. Parlem de la demanda social del coneixement més enllà de la producció científica (publicacions) dels investigadors/es.
  • Fer una recerca i una innovació responsable (RRI), és a dir, la que implica que tots els actors socials del món de la recerca i la innovació, de les entitats de la societat civil, de la política, del món artístic, etc. (investigadors, innovadors, ciutadans, entitats de societat civil, responsables polítics, creadors, etc.) treballen conjuntament durant tot el procés de la recerca i innovació, amb l’objectiu d’alinear tant els processos com els resultats amb valors, les necessitats i expectatives de la societat.
  • Avaluar l’impacte de la proposta en la societat. L’impacte és múltiple, variat i extraordinàriament ampli. El projecte estableix prioritats de la recerca basades en els reptes socials, com l’avaluació de l’impacte de la recerca en la societat.
  • Fomentar l’interès per la ciència i vocacions científiques i tècniques com a manera d’impulsar els estudis científics i encaminar-nos cap a una veritable economia del coneixement, i actuar sobre el desequilibri entre la demanda laboral i el nombre de persones en titulacions en aquests camps. Particularment, contribuir a augmentar l’interès per la ciència entre les nenes gràcies a una didàctica inclusiva i a col·lectius amb difícil accés a aquest tipus de continguts/activitats.
  • Millorar els aprenentatges i dels resultats educatius de l’alumnat.
  • Alinear la ciutat de Tarragona amb les ciutats europees compromeses amb la ciència i amb la devolució del patrimoni a la societat.
  • Impulsar l’oci educatiu i cultural de les famílies, no només de la mateixa ciutat, sinó també potenciant un turisme familiar que cada vegada més busca complementar la seva oferta d’oci recreatiu i de descans amb un altre d’educatiu i cultural.
  • A part de l’impacte local sobre la ciutat (eix cultural i científic de la Rambla: teatres, CaixaForum, Banc d’Espanya) i la ciutadania, s’aspira a un impacte més enllà de Tarragona com a espai d'interès per a visitants de la ciutat i de col·laboració amb altres entitats internacionals de divulgació i educació científica.

Segells de reconeixement d'administració oberta