Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Hivern-primavera 2021 Segments HP21 Cuina i gastronomia (NOVETATS!)

Cuina i gastronomia (NOVETATS!)

ACTIVITATS D’HIVERN-PRIMAVERA 2021. Cuina i gastronomia.

Cicle d'activitats gratuïtes en línia i presencials de la xarxa de centres cívics.
Inscripcions a partir del 24 de març al web centrescivics.tarragona.cat

AVÍS IMPORTANT: Aquestes activitats es poden veure afectades per les possibles restriccions a causa de la COVID-19.

 

 



Cicle d'activitats gratuïtes en línia de la xarxa de centres cívics.
Inscripcions a partir del 3 de març al web centrescivics.tarragona.cat

 

 

 


Preparem rostes de Santa Teresa (Torrijas). NOVETAT!

(Activitat Presencial)

Un clàssic d’aquestes dates, però amb un toc d’innovació. En farem al forn i fregides, salades i dolces, de xocolata, de cafè, etc. A càrrec de Griselda Fosch.

5 de maig, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Torrades per a cada dia de la setmana. NOVETAT!

(Activitat presencial)

Tenim convidats i no sabem què fer-los? Us proposem aquestes torrades en diferents pans: d’espelta, d’olives, etc. Amb moltes combinacions d’ingredients, algunes de dolces i altres de salades. A càrrec de Concepció Bardají.

12 de maig, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Gotets per sorprendre en el pica-pica. NOVETAT!

(Activitat presencial)

Un taller que no us deixarà indiferents i segur que aprofitareu molt. Farem entrants ràpids i originals presentats en gotets, com ara un iogurt salat, una mousse de remolatxa, etc. A càrrec de Griselda Fosch.

19 de maig, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Fem coses originals i ràpides amb pasta de full. NOVETAT!

(Activitat presencial)

A qui no li agrada la pasta de full? A casa segur que sempre en tenim una a la nevera, oi? Doncs preparem alguna cosa, tant dolça com salada, per poder sorprendre els de casa. Farem dos aperitius, un entrant i unes postres, i donarem moltes idees de com les podem adaptar. A càrrec de Concepció Bardají.

26 de maig, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Coca enramada. NOVETAT!

(Activitat presencial)

Aprendrem a fer la massa de la coca i un munt d’idees per farcir-la amb productes de proximitat. A càrrec de Griselda Fosch.

2 de juny, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Sopar ràpid d'estiu. NOVETAT!

(Activitat presencial)

Ve el bon temps i no volem estar gaire estona a la cuina? Farem una sopa freda, unes truitetes de peix i un gelat. A càrrec de Concepció Bardají.

9 de juny, dimecres, de 19 a 20 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

 


Postres tradicionals de Setmana Santa. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Si no tens la recepta heretada dels teus avantpassats, vine per recuperar la tradició i donar-li continuïtat: prepararem florons, bunyols de vent i farcits de crema. A càrrec d’Alba Molas.

11 de març, dijous, de 18 a 20.30 h

 


I love chocolate. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Si tens passió per la xocolata, aquest és el teu curs! Farem tres elaboracions senzilles però molt potents en sabor: trufes, una mousse de xocolata i un brownie. A càrrec d’Alba Molas.

15 de març, dilluns, de 18 a 20.30 h

 


Cuina saludable

(Activitat virtual)

El menjar saludable pot ser divertit, fàcil i enriquidor. Descobreix com! A càrrec de Lecker and Healthy Food.

16 de març, dimarts, de 18.30 a 20 h

 


Cuina del romesco. NOVETAT!

(Activitat virtual)

En aquest taller coneixerem la història del romesco, quins tipus de romesco hi ha, com es fa i les aplicacions en diferents plats tot preparant receptes tan gustoses com són la coca de romesco, l’escabetx de carxofes i sardines i l’arròs cremós de gamba vermella. A càrrec del Restaurant El Taller.

22 de març, dilluns, de 19 a 20.30 h

 


Mona de Pascua 2.0. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Versionem el concepte de la mona de Pasqua que tothom té al cap, però mantenint tota l’essència de la tradició pastissera: un format individual en el qual l’ou de xocolata és el protagonista. Tindreu l’avantatge de poder-la personalitzar com vulgueu, considerant que és individual. A càrrec d’Alba Molas.

25 de març, dijous, de 18 a 20.30 h

 


Aperitius gurmet saludables. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Que el pica-pica deixi de veure’s com una menja poc adequada! Us presentarem quatre elaboracions saludables i delicioses que no podreu parar de picar: flor de remolatxa, raviolis de carabassó, carpaccio enrotllat i espirals d’espinacs i salmó. A càrrec d’Alba Molas.

12 d’abril, dilluns, de 18 a 20 h

 


Introducció a la cuina del formatge català. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Tot cuinant un risotto de carabassa i camagrocs i una tartiflette, coneixerem diferents productes de quilòmetre 0 de la gastronomia catalana en què el protagonista serà el formatge. A càrrec del Restaurant La Quinta Forca.

19 d’abril, dilluns, de 19 a 20.30 h

 


Cuina del Serrallo. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Com a ciutat marinera, la cuina del Serrallo ha deixat empremta a totes les llars tarragonines. Si vols saber-ne més, en aquest taller aprendrem a cuinar plats molt nostres i tradicionals, com ara el suquet de peix, l’arròs de cranc blau i navalles i el romesco de pop. A càrrec del Restaurant La Xarxa.

20 d’abril, dimarts, de 18.30 a 20 h

 


Batch cooking 

(Activitat virtual)

El batch cooking és un mètode que, cuinant poques hores, permet que tinguem àpats per a tota la setmana. Això sí, requereix planificació! Us ensenyarem trucs i idees que posarem en pràctica per a l’elaboració de plats diferents i nutritius. A càrrec d’Alba Molas.

28 d’abril, dimecres, de 18 a 21 h

 


Brioix 4 en 1. 4 receptes, una sola massa. NOVETAT!

(Activitat virtual)

Hi ha moltes receptes que tenen una mateixa base: una massa de brioix. I entre si, amb només petites diferències. Amb aquesta massa comodí podràs fer xuts, dònuts, suïssos i rotllets de canyella. Irresistibles! A càrrec d’Alba Molas.

10 de maig, dilluns, de 18 a 21 h

 


Postres en got

(Activitat virtual)

Les postres individuals cada cop són l’elecció més freqüent entre els restauradors. Una opció pràctica i de fàcil emplatament! Us proposem una mousse de iogurt amb fruits vermells i un pastís de llimona amb una base de torró saludable, a la qual podrem donar múltiples aplicacions. A càrrec d’Alba Molas.

25 de maig, dimarts, de 18 a 21 h

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta