Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Hivern-primavera 2021 Segments HP21 Sortides urbanes (NOVETATS!)

Sortides urbanes (NOVETATS!)

ACTIVITATS D’HIVERN-PRIMAVERA 2021. Sortides urbanes

Cicle d'activitats gratuïtes en línia i presencials de la xarxa de centres cívics.
Inscripcions a partir del 24 de març al web centrescivics.tarragona.cat

AVÍS IMPORTANT: Aquestes activitats es poden veure afectades per les possibles restriccions a causa de la COVID-19.

 

 

 


Descobrim la flora dels morrots de la Savinosa i recollida de brossa.

(dificultat baixa)

Recorregut a peu pels camins dels Morrots de la Savinosa per conèixer els diferents paisatges vegetals i identificar les espècies de flora més rellevants de la costa tarragonina. Emporta’t una bossa i guants per recollir la brossa i deixar-ho tot com la natura es mereix. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Associació Aurora.

17 d’abril, dissabte, de 9.30 a 12 h

 


El port i la Part Baixa. Vins licors i la industrialització de Tarragona.

(dificultat baixa)

Durant segles la ciutat només existia dins les muralles de la Part Alta. A mesura que el port va anar modernitzant-se van sorgir noves oportunitats. El comerç amb Amèrica i el nord d’Europa va fer créixer la indústria del vi l’aiguardent. Seguiu-nos en una ruta per descobrir el primer barri industrial de Tarragona, la Part Baixa i el port de la ciutat. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Argos.

24 d’abril, dissabte, de 10 a 12 h

 


Caminem pels entorns naturals de Tarragona: El riu Francolí i el pont del Diable.

(dificultat mitjana)

Ruta circular. Explicarem la biodiversitat de l’entorn, les seves peculiaritats i problemàtiques, així com les actuacions que du a terme l’associació a la zona. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec de l’Associació Aurora.

8 de maig, dissabte, de 9 a 13 h

 


Petita iniciació al patinatge en línia i ruta a tocar del mar.

(dificultat baixa)

En aquest taller aprendrem les tècniques bàsiques per patinar amb seguretat. Practicarem les habilitats per desplaçar-nos, girar i frenar. Ens adaptarem a les necessitats dels participants per poder gaudir de la ruta final per la zona marítima de Tarragona. El punt de trobada de la formació i de la sortida es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec del Club de Patinatge del Nàstic.

  • Sessió formativa: 8 i 15 de maig, dissabte, de 10.30 a 12 h
  • Ruta: 22 de maig, dissabte, de 10.30 a 12 h

 


Sortida: reconeixement de plantes.

(dificultat baixa)

Passejada de reconeixement de plantes silvestres medicinals i comestibles que podem trobar a la nostra comarca, el Tarragonès. Explicarem tècniques de recol·lecció, assecatge i conservació. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec de La Silvestrina.

5 de juny, dissabte de 9 a 12 h

 


Caminada comentada de Sant Salvador al Serrallo seguint el riu Francolí, amb aturada al pont del Diable.

(dificultat mitjana)

Entrarem a la llera del riu Francolí tal com ho fa, quan plou, l’aigua del barranc del Garrot. Seguirem el riu pel marge esquerre parlant de les seves característiques fins a arribar al Pont del Diable. Allà parlarem de la connexió del pont amb l’aqüeducte romà, repassant la seva història des d’època romana fins a l’actualitat. Tornarem al Francolí passant per sota la carretera de Valls, i seguint el camí del riu descobrirem trams d’un altre canal antic. Arribant a la part més urbana del riu, descobrirem una autèntica galeria d’art de carrer als grans murs de les ribes. Acabarem la ruta al Serrallo amb una breu descripció d’aquest barri mariner. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Itinere Turisme i Cultura.

15 de maig, dissabte, de 9.30 a 12 h

 


Caminada circular comentada de Sant Pere i Sant Pau al Llorito, passant per Terres Cavades. 

(dificultat mitjana)

Sortint de Sant Pere i Sant Pau, arribarem a la muntanyeta de l’Oliva, des d’on gaudirem d’una magnífica vista del centre històric i farem unes explicacions de la silueta urbana de la ciutat. Després baixarem cap al cementiri per agafar el camí del Llorito. Entre masos i marges, descobrirem dos enigmàtics elements patrimonials: un aqüeducte que no és romà i una pedrera abandonada molt curiosa. A continuació pujarem a la muntanyeta del Llorito per tenir unes meravelloses vistes de la ciutat i el mar. Baixant descobrirem les coves de la muntanya, i per un camí diferent tornarem a Sant Pere i Sant Pau. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Itinere Turisme i Cultura.

22 de maig, dissabte, de 9.30 a 12 h

 


Caminada comentada de Torreforta a l'Aqüeducte del pont de les Ferreres, passant per l'horta Gran. 

(dificultat baixa)

Des del barri que du el nom de l’antiga masia fortificada travessarem l’autovia cap al petit barri de Parc Riuclar. Entrarem en el que encara perduda de l’Horta Gran. Aquest espai vora el riu va convertir-se, aprofitant l’aigua d’una mina, en el fèrtil proveïdor de fruita i verdura de la ciutat de Tarragona fins al segle XX. Travessarem el riu i el remuntarem per la part esquerra, seguint el camí fins a arribar al monument declarat Patrimoni Mundial l’any 2000, l’aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable. A la finca municipal, a peu d’aqüeducte, parlarem de l’abastament d’aigua en època romana i les llegendes que envolten aquest monument. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Itinere Turisme i Cultura.

29 de maig, dissabte, de 9.30 a 12 h

 


Passeig per l'anella mediterrània: Coneixem la biodiversitat urbana.

(dificultat baixa)

Ruta accessible sense barreres per l’Anella Mediterrània. N’explicarem la història i les peculiaritats, i també la biodiversitat de la zona, és a dir, la flora i la fauna que ens podem trobar en aquesta zona verda. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec de l’Associació Aurora.

4 de juny, divendres, de 17.30 a 18.30 h

 


Visita guiada per les obres d'art urbà, grafiti i mural. Barris de Ponent. 

(dificultat baixa)

Visita guiada per les obres d’art urbà, grafiti i mural. Ruta circular per la zona de Ponent, on es visitaran algunes de les obres de diferents artistes, que segur que no et deixaran indiferent. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec de Polígon Cultural.

5 de juny, dissabte, de 9 a 12 h

 


Caminada comentada de Monnars a Ferran, passant per la Torre dels Escipions i el Mèdol (Patrimoni Mundial). 

(dificultat baixa)

Un camí poc transitat uneix els dos monuments romans dels afores de Tàrraco. Sortint de Monnars ens endinsem al bosc que forma part de l’Anella Verda, l’àrea forestal que envolta Tarragona. Arribarem a la Torre dels Escipions, on descobrirem els secrets d’aquest monument funerari. El camí ens portarà novament al monument menys estudiat de l’antiga Tàrraco: la pedrera del Mèdol. Farem un repàs de les tècniques d’extracció de la pedra i de la història del monument fins als nostres dies. Finalment, caminarem pel bosc i entre horts arribarem al poblet de Ferran, que des del 1956 forma part de Tarragona. El punt de trobada es comunicarà a les persones inscrites. A càrrec d’Itinere Turisme i Cultura.

5 de juny, dissabte, de 9.30 a 12 h

 

 

Segells de reconeixement d’administració oberta