Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Ciència d'anar per casa

Ciència d'anar per casa

 

Activitat del Campus Extens a Tarragona

A càrrec de Laureano Jiménez, Enginyer químic a la URV i divulgador científic.

 

 

Què passa si afegim un pessic de sal dintre d’una beguda carbonatada?

(4/05/2020)

El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic i els seus ajudants l’Àlex i el David, ens fan un nou experiment. Aquest va de Bombolles! Voleu veure què passa si afegim un pessic de sal dintre d’una beguda carbonatada? a veure si podeu comptar totes les bombolles!

 

 

Quins objectes són els que suren?

(22/04/2020)

El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic i els seus ajudants ens fan una demostració sobre el "principi de flotabilitat". Normalment suren els objectes amb menys densitat que la del líquid; però, en alguns casos no és així. L'aigua te una propietat anomenada "tensió superficial" que és la responsable de què alguns objectes puguin flotar a l'aigua.

T'atreveixes a provar-ho? El material que necessitem és un plat amb aigua, unes agulles de cap i unes d'imperdibles.

 

 

Equilibri: estable, inestable i dinàmic

(16/04/2020)

El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic i els seus ajudants, ens mostren en aquest vídeo, quins són els diferents tipus d’equilibri que existeixen: estable, inestable i dinàmic. per això, fan servir llaunes de begudes, un assecador i pilotes de ping-pong....

 

 

La importància de rentar-nos les mans

(10/04/2020)
El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic i els seus ajudants, ens mostren en aquest vídeo la importància de rentar-nos les mans per estar lliures de VIRUS! veieu com s’aparta la brutícia que entra en contacte amb el sabó?
Recordeu: RENTEU-VOS LES MANS!
 

 

 

La força elèctrica i la força magnètica

(7/04/2020)
Les majors forces de l'Univers: força elèctrica i força magnètica.
El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic, ens mostra en aquest vídeo què són les forces elèctriques i les forces magnètiques. Les majors forces de l’Univers!
 

 

 

Què és una reacció química?

(31/03/2020)
Què és una reacció química?
El Laureano Jiménez, Enginyer Químic a la URV i divulgador científic ens demostra què és una reacció química.
Una reacció química és quan tenim una cosa diferent al principi que al final. En aquest vídeo veurem 2 exemples de reaccions químiques: una de lenta i una de ràpida. Es tracta d’una activitat familiar que podeu compartir petits i grans!
 

Segells de reconeixement d’administració oberta