Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos Destacats Cuina i gastronomia

Cuina i gastronomia

CUINA I GASTRONOMIA

La definició de gastronomia ens endinsa de ple en aquesta proposta on podreu apreciar, degustar, elaborar i compondre plats de diferents formes i xefs. Si esteu pensant en introduir-vos en aquesta disciplina, millorar els vostres coneixements o aprendre nous trucs, deixeu de mirar i seleccioneu els cursos que més us interessin.

Us podreu inscriure en aquest mateix web el proper dijous, 18 de gener, a partir de les 9h.

 

Novetat!  CUINA D’HIVERN: DESCONSTRUÏM RECEPTES CLÀSSIQUES 

Novetat!  PANS DIVERTITS SENSE GLUTEN 

PLAT ÚNIC SALUDABLE

Novetat!  CEVICHE I TÀRTAR 

TÀPERS DE DILLUNS A DIVENDRES

Novetat!  SABORS MEXICANS AMB PRODUCTES MEDITERRANIS

CURS DE PA: 3 EN 1

Novetat!  REINVENTEM LES POSTRES DE DIUMENGE 

Novetat!  FORMATGE: COM ES FA I TAST 

Novetat!  CUINA FUSIÓ DE PRIMAVERA 

Novetat!  BÀSIC DE PASTISSOS SENSE SUCRE 

Novetat!  GALETES SALUDABLES 

Novetat!  CUINA DE LA FRUITA DOLÇA 

Novetat!  CUINA DEL FOIE 

Novetat!  APERITIUS VEGETARIANS 

Novetat!  BOMBONS DOLÇOS I SALATS 

Novetat!  ARROSSOS 

Noves receptes! CUINA AMB WOK 

Novetat! CUINA D’ESTIU: CUINA UN DIA I MENJA SET DIES 

Noves receptes! PASTISSOS DE DISSENY

Novetat!  COQUES DE SANT JOAN 

Noves receptes!  DIM SUM 

 

 


Novetat!  CUINA D’HIVERN: DESCONSTRUÏM RECEPTES CLÀSSIQUES

Renovarem les receptes de tota la vida amb les últimes tendències de la cuina moderna. Farem arròs negre de sèpia i llagostins amb carxofes i pèsols, i conill amb caragols i peus de porc. A càrrec de Xavier Florensa.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 i 13 de febrer, dilluns i dimarts, de 17.30 a 20 h

Preu: 25 €

 


Novetat! PANS DIVERTITS SENSE GLUTEN 

Introducció a les nocions bàsiques per fer pa sense gluten. Farem pa amb diferents ingredients i formes: pa d’olives, pa de ceba i pa de nous. A càrrec de Mònica Roig.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

15 de febrer, dijous, de 16 a 18.30 h

Preu: 11,75 €

 


PLAT ÚNIC SALUDABLE

Us volem presentar un nou concepte de menjar saludable, on la clau està en la proporció dels aliments al plat. Elaborarem tres exemples originals del que seria un plat únic saludable. A càrrec de Concepció Bardají.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

22 de febrer, dijous, de 17.30 a 19 h

Preu: 15 €

 


Novetat!  CEVICHE I TÀRTAR 

En aquest curs aprendràs les diferents maneres de preparar un cebiche i la gran varietat de productes amb els quals podem fer un tàrtar. A càrrec de Leo Vidal.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

26 de febrer, dilluns, de 17.30 a 19.30 h

Preu: 35 €

 

 


TÀPERS DE DILLUNS A DIVENDRES

Aprendrem a planificar un menú setmanal per endur-nos-el i menjar fora de casa. Serà sa, bo i bonic. A càrrec del centre de dietètica Conesedesalud.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

27 de febrer, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 


Novetat! SABORS MEXICANS AMB PRODUCTES MEDITERRANIS 

Ens endinsarem en els sabors mexicans amb ingredients típics de la cuina mediterrània a través de la cuina de fusió. A càrrec de Leo Vidal.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

6 de març, dimarts, de 17.30 a 19.30 h

Preu: 35 €

 


CURS DE PA: 3 EN 1

Si heu fet el curs de pa bàsic o teniu experiència domèstica fent pans i criant massa mare, teniu l’oportunitat d’aprendre a fer tres pans en una tarda: pa de pagès, pa de motlle i pa de sègol. Pastarem i ens embrutarem les mans, no t’ho deixis perdre. A càrrec de PanarresTGN.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

8 de març, dijous, de 18 a 20.30 h

Preu: 28,50 €

 


Novetat!  REINVENTEM LES POSTRES DE DIUMENGE 

Els diumenges sempre toquen postres especials com les lioneses i els braços de gitano, que no només poden ser de trufa o nata. T’animes a preparar-les amb crema de toffee, mousse de llimona, compota de poma i crema de mascarpone? A càrrec d’Alba Molas.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 de març, dilluns, de 17 a 20 h

Preu: 15 €

 

 


Novetat!  FORMATGE: COM ES FA I TAST 

El formatge és un ingredient molt present a la cuina mediterrània, però sabem com es fa? Veurem com passar de la llet al formatge, amb degustació final. A càrrec de Francesc Lladó.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

13 de març, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


Novetat!  CUINA FUSIÓ DE PRIMAVERA

Passat el temps de fredor i poques hores de llum, arriba la primavera. Aprendrem a representar aquest canvi d’estació a la taula, incloent-hi colors i un nou sabor provinent de la cuina asiàtica. Farem pastisset de lluç i llagostí amb fenoll i pebrot del piquillo. A càrrec de Xavier Florensa.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

19 de març, dilluns, de 17.30 a 20 h

Preu: 11,75 €

 


Novetat!  BÀSIC DE PASTISSOS SENSE SUCRE 

Farem coc, galetes i creps amb crema d’avellanes i cacau. Tot amb ingredients saludables i fàcils d’obtenir. A càrrec del centre de dietètica Conesedesalud.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

20 de març, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 


Novetat!  GALETES SALUDABLES 

Presentarem diferents ingredients amb els quals podem fer galetes, i en farem de cruixents de llavors, de salades d’orenga, snacks d’olives, galetes dolces de quinoa i barretes de fruits secs. A càrrec de Mònica Roig.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

22 de març, dijous, de 16 a 18 h

Preu: 11,75 €

 


Novetat!  CUINA DE LA FRUITA DOLÇA 

La fruita és un dels aliments més presents en el nostre dia a dia. Acostumem a consumir-la com a postres o entre hores, i sovint oblidem que podem incloure-la en els plats principals. Farem rap amb llagostins i cloïsses amb peres amb gingebre. A càrrec de Xavier Florensa.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

9 d’abril, dilluns, de 17.30 a 20 h

Preu: 11,75 €

 


Novetat!  CUINA DEL FOIE 

Parlarem de l’origen del foie, i de com comprar-lo, netejar-lo i preparar-lo (mig cuit, saltat i en encenalls). A càrrec de Francesc Lladó.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 d’abril, dijous, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


Novetat!  APERITIUS VEGETARIANS 

Farem endívies amb hummus de remolatxa, coca de recapte, tabule de quinoa, crestes de carabassa i formatge de cabra i cruixents de cigrons. A càrrec d’Alba Molas.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

16 i 17 d’abril, dilluns i dimarts, de 17 a 20 h

Preu: 22 €

 


Novetat!  BOMBONS DOLÇOS I SALATS 

Presentació d’idees d’ingredients per elaborar bombons dolços i salats: pernil i formatge, formatge amb raïm i nous, botifarra, pastanaga i coco, trufes, etc. A càrrec de Mònica Roig.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

19 d’abril, dijous, de 10 a 12 h

Preu: 11,75 €

 


Novetat!  ARROSSOS 

Parlarem i posarem en pràctica els diferents tipus d’arròs (caldós, sec, al forn, melós) i les diverses varietats per fer-lo (rodó, bomba, carneroli). A càrrec d’Agustín Ferreres.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

25 i 26 d’abril, dimecres i dijous, de 10 a 12.30 h

Preu: 28,50 €

 


Noves receptes! CUINA AMB WOK 

El wok està a mig camí entre una paella i una olla. S’hi pot cuinar de tot: carabassons, pastanagues, cebes, albergínies, espinacs, tires de carn, pasta, gambes o peixos sencers. A càrrec d’Helena Costa.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

15 i 16 de maig, dimarts i dimecres, de 18 a 20 h

Preu: 18,50 €

 


Novetat! CUINA D’ESTIU: CUINA UN DIA I MENJA SET DIES (logo novetat)

S’explicaran diverses receptes de cuina d’estiu. Aprendrem a preparar les bases dels plats de tota una setmana havent cuinat un únic dia. A càrrec de Francesc Lladó.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

17 de maig, dijous, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


Noves receptes! PASTISSOS DE DISSENY 

Dona un toc sofisticat i elegant als teus pastissos de sempre seguint les últimes tendències de decoració de rebosteria. Aprendrem de manera pràctica tècniques i trucs des de zero. A càrrec d’Alba Molas.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

21 i 22 de maig, dilluns i dimarts, de 17 a 19.30 h

Preu: 25 €

 


Novetat!  COQUES DE SANT JOAN 

La nit del 23 de juny no poden faltar els petards, però encara menys la típica i tan esperada coca de Sant Joan. Enguany tothom dirà que ha quedat més bona que mai, i l’hauràs fet tu! A càrrec de PanarresTGN

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

5 de juny, dimarts, de 18 a 20.30 h

Preu: 28,50 €

 


Noves receptes!  DIM SUM

El dim sum, en la gran majoria dels casos, és un plat lleuger, capaç de combinar una infinitat de sabors i matisos diferents en un sol mos. Originari de la cuina cantonesa i acompanyant per antonomàsia del te, admet infinites preparacions. A càrrec d’Helena Costa.

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

7 de juny, dijous, de 10 a 12 h

Preu: 18,50 €

 

 

 

 

Comparteix

Fan per tu
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat