Esteu aquí: Inici Centres Cívics Activitats i cursos HP19 Destacats Hivern-Primavera 2019 Cuina i gastronomia

Cuina i gastronomia

 


CUINA I GASTRONOMIA

La definició de gastronomia ens endinsa de ple en aquesta proposta on podreu apreciar, degustar, elaborar i compondre plats de diferents formes i xefs. Si esteu pensant en introduir-vos en aquesta disciplina, millorar els vostres coneixements o aprendre nous trucs, deixeu de mirar i seleccioneu els cursos que més us interessin.

Us podreu inscriure en aquest mateix web el proper dilluns, 21 de gener, a partir de les 9h.

 

Menú de sant valentí. NOVETAT!

Curs bàsic de pa

Receptes catalanes salades i dolces sense gluten i sense lactosa. NOVETAT!

Cuina mexicana. NOVETAT!

Cuina de la carxofa. NOVETAT!

Magdalenes top, no cupcakes

Curs avançat de pa

Postres amb fruites sense gluten i sense lactosa. NOVETAT!

Cinc tapes saludables reboníssimes. NOVETAT!

Cuina del caragol. NOVETAT!

Reinventem les postres de diumenge. NOVETAT!

Cuina de la conserva. NOVETAT!

La xocolata en el dia a dia dels nostres menjars. NOVETAT!

Anem a la moda: fem un brunch o un bufet. NOVETAT!

La mona de pasqua

Bombons salats. NOVETAT!

Alimentació dirigida per a infants a partir de 6 mesos: com introduir els sòlids. NOVETAT!

Taller de buddha bowls de primavera. NOVETAT!

Quatre salses saludables de pasta per triomfar. NOVETAT!

Cuina xinesa familiar. NOVETAT!

Cuina d’estiu. NOVETAT!

 

 


MENÚ DE SANT VALENTÍ 

Fem alguna cosa especial pel dia dels enamorats? No cal que passem gaire temps a la cuina, però fent una bona combinació tindrem èxit. Dissenyarem el menú sencer: quenelles de brandada de bacallà, aperitiu amb gotet i amb cullera, uns ous negres i unes postres amb xocolata. A càrrec de Griselda Fosch i amb la col·laboració de Concepció Bardají.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

7 de febrer, dijous, de 17 a 19 h

Preu: 18,50 €

 


CURS BÀSIC DE PA

Curs introductori per a persones que no han fet mai pa a casa. Curs totalment pràctic on l’alumnat aprendrà a fer massa mare amb diferents tipus de farines, a pastar el pa, a enfornar-lo, etc. Fer pa a casa és fàcil si saps com. A càrrec d’Eloy Hernández.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 de febrer, dimarts, de 17 a 19.30 h

Preu: 28,50 €

 


RECEPTES CATALANES SALADES I DOLCES SENSE GLUTEN I SENSE LACTOSA 

Viatjarem per diverses poblacions de les terres catalanes a través de la seva gastronomia tradicional. De receptes salades, cuinarem la típica clotxa, croquetes de bacallà, farinetes, mandonguilles amb salsa i samfaina. I de dolces, bunyols, coc de brossat, coca de llardons, coquetes i crema catalana. A càrrec de Glutoniana.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

18 i 19 de febrer, dilluns i dimarts, de 16 a 18.30 h

Preu: 28,50 €

 


CUINA MEXICANA

Descobrirem una part de la gastronomia més popular mexicana, amb receptes fàcils per al dia a dia. Prepararem el típic guacamole amb morter, que ens servirà per fer les típiques tortitas i tacos, que elaborarem artesanalment, i finalment acabarem amb unes postres. A càrrec de Concepció Bardají i Rosana Blanco.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

20 i 21 de febrer, dimecres i dijous, de 16 a 18 h

Preu: 22 €

 

 


CUINA DE LA CARXOFA 

Veurem tres maneres diferents de cuinar les carxofes: crues (amanida de carxofes i pernil), saltades (púding de carxofes) i farcides i bullides (amb caldo i pilota). T’hi animes? A càrrec de Francesc Lladó.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

5 de març, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


MAGDALENES TOP, NO CUPCAKES

Et fan gràcia els cupcakes però els trobes massa dolços i embafadors? T’ensenyem a adaptar-los a la catalana! En farem de quatre tipus diferents, partint d’unes magdalenes d’oli i de xocolata. A càrrec d’Alba Molas, d’Una de Postres.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

8 de març, divendres, de 17 a 20 h

Preu: 15 €

 


CURS AVANÇAT DE PA

Curs destinat a persones que ja hagin fet pa alguna vegada. Ensenyarem a fer-ne de tres tipus: sègol integral, pa de motlle i pa de pagès. A més també ensenyarem les diferents tècniques de pastament. Curs pràctic en què l’alumnat s’endurà un pa per enfornar a casa. A càrrec d’Eloy Hernández.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 de març, dimarts, de 17 a 19.30 h

Preu: 28,50 €

 


POSTRES AMB FRUITES SENSE GLUTEN I SENSE LACTOSA 

Vivim rodejats de molt bones fruites durant tot l’any. La fruita, a part de boníssims nutrients, aporta color i sabor a les postres. Aprofitem-la! Cuinarem postres molt vistoses amb maduixots, pomes i algunes fruites exòtiques. A càrrec de Glutoniana.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

13 de març, dimecres, de 16 a 18.30 h

Preu: 15 €

 


CINC TAPES SALUDABLES REBONÍSSIMES 

T’agradaria fer un sopar o un dinar de tapes boníssimes i a més saludables? En farem de tradicionals i també de més originals, genials per compartir. A càrrec del centre de dietètica ConeSedeSalud.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

19 de març, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 


CUINA DEL CARAGOL 

Veurem les diferents varietats de caragols i aprendrem a netejar-los i a coure’ls. Els cuinarem de dues maneres: amb romesco tallat i amb una salsa feta amb xocolata i bitxo. A càrrec de Francesc Lladó.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

20 de març, dimecres, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


REINVENTEM LES POSTRES DE DIUMENGE 

Els diumenges sempre toquen postres especials com les lioneses i els braços de gitano, que poden ser no només de trufa o nata. T’animes a preparar-ne amb crema de toffee, mousse de llimona, compota de poma i crema de mascarpone? A càrrec d’Alba Molas, d’Una de Postres.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

22 de març, divendres, de 17 a 20 h

Preu: 18,50 €

 


CUINA DE LA CONSERVA 

La conserva mai falla. En veurem quatre exemples: verdures amb oli, bròquil amb vinagre, una melmelada i una salmorra. A càrrec de Francesc Lladó.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

3 d’abril, dimecres, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


LA XOCOLATA EN EL DIA A DIA DELS NOSTRES MENJARS

La xocolata és una aliada excepcional tant per a receptes dolces com salades. T’animes a descobrir-ho? A càrrec de Xavier Florensa.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

8 i 9 d’abril, dilluns i dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 25 €

 


ANEM A LA MODA: FEM UN BRUNCH O UN BUFET

Què vol dir això? Una trobada al migdia per fer un esmorzar-dinar. Farem uns entrants saludables, batuts i entrepans. Plats per servir-se un mateix, com ara crestetes petites farcides, truites, ous escocesos, fruita i postres. A càrrec de Griselda Fosch i amb la col·laboració de Concepció Bardají.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

10 i 11 d’abril, dimecres i dijous, de 17 a 19 h

Preu: 25 €

 


LA MONA DE PASQUA

Aprendrem a fer el pa de pessic, i també el de xocolata. Farem la ganache de xocolata i la gema i aprendrem a decorar la mona. A càrrec de Griselda Fosch.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

12 d’abril, divendres, de 18 a 20 h

Preu: 15 €

 


BOMBONS SALATS 

Explosió de sabors i textures en una mossegada! Però en versió salada, que no tot acaba amb la xocolata. Farem bombons de cheesecake de pesto, de formatge amb melmelada de tomaca, de botifarra, de pernil i de formatge. A càrrec d’Alba Molas, d’Una de Postres.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

26 d’abril, divendres, de 17 a 19.30 h

Preu: 15 €

 


ALIMENTACIÓ DIRIGIDA PER A INFANTS A PARTIR DE 6 MESOS: COM INTRODUIR ELS SÒLIDS 

En aquest taller teòric i pràctic parlarem de com introduir l’alimentació sòlida als infants (BLW), resoldrem dubtes, i també cuinarem receptes per introduir cereals, fruites, verdures i llegums. A càrrec del centre de dietètica ConeSedeSalud.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

30 d’abril, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 


TALLER DE BUDDHA BOWLS DE PRIMAVERA

Aprendrem a cuinar els Buddha bowls, un plat complet amb productes de temporada i explicant el perquè de la utilització de cada aliment i les seves propietats. A càrrec d’Helena Costa.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

8, 9 i 10 de maig, dimecres, dijous i divendres, de 16 a 18 h

Preu: 32 €

 


QUATRE SALSES SALUDABLES DE PASTA PER TRIOMFAR 

Aprèn a cuinar una bolonyesa, una carbonara autèntica, un pesto i una salsa de formatge boníssimes. Menjar pasta és molt saludable, només hem d’aprendre a fer-ho i apa, a xalar! A càrrec del centre de dietètica ConeSedeSalud.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

14 de maig, dimarts, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 


CUINA XINESA FAMILIAR 

Aprendrem a cuinar plats casolans i fàcils de la cuina xinesa quotidiana. Cuina exòtica que ens transportarà a nous horitzons de l’Orient. A càrrec d’Helena Costa.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

20, 21 i 22 de maig, dilluns, dimarts i dimecres, de 18 a 20 h

Preu: 32 €

 


CUINA D’ESTIU

Prepararem més d’una dotzena de plats saludables, ràpids i senzills que sorprendran tota la família aquest estiu. A càrrec de Concepció Bardají i amb la col·laboració de Griselda Fosch.

 

Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

29 i 30 de maig, dimecres i dijous, de 18 a 20 h

Preu: 22 €

 

 

 

 

 

 

 

 

Comparteix

Fan per tu
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat