Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Dibuix amb mandales

Dibuix amb mandales

Dibuix amb mandales

El curs monogràfic consistia en ensenyar què és un mandala, com realitzar-ho, la seva finalitat i el que representa per a diverses cultures.
28/11/2018

David Fortino, és el professor del curs impartit aquest dissabte 24 de novembre al Centre Cívic de Torreforta. En primer lloc ha explicat el significat del mandala: símbol sagrat propi d’algunes religions com el budisme i l’hinduisme. A més, l’elaboració d’aquest tipus de dibuix es basa en la combinació de patrons: d’una sèrie d’elements bàsics o combinats, normalment geomètrics, integrats en cercles concèntrics. Les persones assistents a través d’una sèrie de pautes explicades prèviament, començaren per practicar sanefes bàsiques. 

Després d’aquesta sèrie de consells i petita pràctica, els alumnes estaven ja realitzant el primer dels dos mandales que farien. D’una manera lliure, deixant-se guiar per les seves emocions i sentiments a l’hora de dissenyar-los, aconseguiren resultats que fins i tot pels alumnes foren sorprenents.

Una altra de les tècniques comentades per David Fortino és la del Zentagle Art. En aquest cas, tot i no tenir la forma circular pròpia dels mandales, comparteixen similituds. Com poden ser la repetició de patrons amb els mateixos elements geomètrics que veiem als mandales, i la seva finalitat de relaxació i inspiració.

Comparteix

Fan per tu