Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Torna el Pati de Mares i Pares amb 'El poder de les carícies' d'Adolfo Gómez Papi

Torna el Pati de Mares i Pares amb 'El poder de les carícies' d'Adolfo Gómez Papi

Torna el Pati de Mares i Pares amb 'El poder de les carícies' d'Adolfo Gómez Papi

Torna el Pati de Mares i Pares amb 'El poder de les carícies' d'Adolfo Gómez Papi La consellera Ana Santos i la responsable Elena Gavaldà durant la roda de premsa
La novetat: dues de les sis sessions es faran en dissabte al matí
21/02/2018


El segon quadrimestre del Pati de Mares i Pares Tarraconins centrarà la seva atenció en les noves tecnologies durant la criança. D'una banda i en clau positiva tractarà l'ús de les xarxes socials en família a través d'un taller a càrrec del mànager de la comunitat d'Instagramers de Catalunya i Tarragona. Per altra banda, el Pati comptarà novament amb la participació de l'Equip de Prevenció de les Addicions de l'Ajuntament de Tarragona amb una xerrada sobre l'addicció a les pantalles. "El Pati de Mares i Pares Tarraconins és un projecte que va néixer amb l'objectiu de donar respostes en temes d'educació, de salut i criança", explica la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos.

"En total –afegeix la responsable del Club dels Tarraconins, Elena Gavaldà- sis sessions de la mà d'experts en diversos temes que intentaran donar resposta als diferents dubtes que puguin sorgir en l'educació dels infants de 0 a 14 anys".

La igualtat de gènere també pren protagonisme a través d'una xerrada a càrrec d'Elisenda Pascual que tractarà d'erradicar estereotips envers els nostres infants.

Adolfo Gómez Papi, pediatra neonatòleg de l'Hospital Joan XXIII i autor de diversos llibres de criança, serà el plat fort en aquesta edició del Pati de Mares i Pares amb una ponència sobre el poder de les carícies en els infants.

Completen la programació un taller de primers auxilis en nadons i infants a càrrec de Creu Roja de Tarragona i una xerrada sobre les emocions dels més petits d'un col·laborador habitual del Pati: Alejandro Pérez, Un tipo con suerte.

Les sessions es faran als Centres Cívics de la ciutat i a l'espai de l'IMET i seran d'accés lliure i gratuït, limitat a l'aforament de la sala. El Pati de Mares i Pares Tarraconins segueix comptant amb el suport d'El Corte Inglés, indret on es durà a terme una de les sessions programades.


Programació del segon quadrimestre


Pequemocions

  • Els més petits també tenen emocions que els acompanyen cada dia: tristesa per la mort d'una mascota, enrabiades a l'hora de dinar o por a l'hora de dormir. En aquesta xerrada explicarem una com funcionen aquestes emocions i com les podem gestionar. A càrrec d'Alejandro Pérez de la Torre. Programa Superior de Coaching (UCM), MSc in Marketing Management (ESADE), llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses (URV). Dilluns 26 de febrer a les 18 h a la Sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació (IMET).


Primers auxilis en nadons, nens i nenes

  • Els infants són per naturalesa inquiets, enèrgics i estan plens de curiositat per descobrir el món que els envolta. Per això, és normal que es puguin veure immersos en situacions de perill i fer-se cops, ferides o cremades. En algunes ocasions, aquestes lesions poden requerir una intervenció immediata o d'ajuda per a la seva curació. Per aquesta raó, és molt important per als pares, mares i cuidadors d'infants tinguin coneixements i habilitats en primers auxilis amb què fer front a situacions d'emergència. A càrrec d'Hugo Núñez, formador expert i instructor DEA de Creu Roja Tarragona. Dimecres 14 març a les 18 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.

 

Connecta't en família

De ben segur que com a pares ens sorgeixen molts dubtes quan parlem de xarxes socials, apps, privacitat, assetjament escolar digital o seguretat a les xarxes. La finalitat d'aquest taller és perdre la por i aprendre que la vida digital i la vida presencial són una mateixa cosa i que, amb una mica de dedicació i interès, podem coeducar-nos en família en aquest camí cap a la digitalització de les relacions humanes.
A càrrec d'Albert Anguera, mànager de la comunitat oficial d'Instagramers de Catalunya i de Tarragona.
Dissabte 24 de març a les 10 h al Centre Cívic de la Part Alta.

Addictes a les pantalles: Educar responsablement

  • Ajudar els nostres infants a navegar per "aquests mons d'Internet", saber adaptar la tecnologia a la seva edat madurativa, ensenyar els usos positius, poder estar presents en el seu creixement tecnològic, ajudar a descobrir riscos i donar eines per solucionar-nos. En definitiva, educar els nostres infants en l'autonomia, la responsabilitat i l'esperit crític. Sí, també amb els mòbils, les tauletes i altres pantalles. Acceptes el repte? A càrrec de Claustre Dasca, Educadora social del Servei de Prevenció de les Addiccions de l'Ajuntament de Tarragona, Àrea de Serveis a la Ciutadania. Dimecres 4 d'abril a les 18.30 h al Corte Inglés.


Gènere i criança. Fugim de desigualtats i estereotips

  • Generarem diàleg, reflexionarem i farem dinàmiques que aportaran recursos per a contribuir a l'erradicació de les desigualtats i els estereotips de gènere, promovent l'acceptació de cada persona en la seva autenticitat. A càrrec d'Elisenda Pascual, Psicòloga familiar i fundadora d'Acompanyament Familiar. Dissabte 14 d'abril a les 11 h al Centre Cívic de Torreforta.


El poder de las caricias

  • L'Adolfo Gómez Papi és un expert en criança i "El poder de las caricias" és el títol del seu primer llibre. Parla sobre que és un nadó, de les seves necessitats, les seves habilitats, del vincle afectiu i de la criança natural comparada amb la criança de separació, la qual es practica en països industrialitzats. A càrrec d'Adolfo Gómez Papi, pediatra neonatòleg de l'Hospital Joan XXlll i autor de diversos llibres de criança. Dijous 3 de maig a les 18 h a la Sala d'actes de l'Institut Municipal d'Educació (IMET).


Més informació i contacte: Club dels Tarraconins club@tarraconins.cat 977 21 15 58

Comparteix

Fan per tu
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat