Esteu aquí: Inici Centres Cívics Serveis Ludoteques

Ludoteques

Què són les ludoteques?

Les ludoteques són un servei que t’ofereixen els Centres Cívics Municipals de Tarragona.

Es tracta d’espais delimitats que tenen una finalitat lúdica, social, cívica, cultural i inclusiva, amb un projecte socioeducatiu i que estan dotades d’un fons organitzat de jocs, joguines i altres elements lúdics.

A les ludoteques podràs gaudir d’un espai per compartir amb els amics, amb la família i amb el personal especialitzat que t’orientarà en tot moment.

També s’organitzen tallers i celebracions puntuals segons el calendari festiu anual.

 

Quines són les seves funcions?

  • Garantir el dret de l’infant al joc, col·laborant així en el seu desenvolupament.

  • Elaborar i desenvolupar un projecte socioeducatiu per tal de promoure el dret de l’infant i de les seves famílies a gaudir del joc amb garantia de qualitat.

  • Informar i assessorar, didàcticament, tant l’infant com l’adult de referència, sobre els usos de la joguina i els jocs.

  • Afavorir actituds solidàries i d’acceptació de la diferència, fomentant la comunicació intergeneracional, l’educació en els valors i potenciant la relació social i sense cap tipus de discriminació.

 

Vols venir a la ludoteca?

El servei de ludoteca està adreçat a infants de 0 a 12 anys. Els més menuts han d’anar acompanyats del pare/mare o tutor, o d’una persona responsable de més de 18 anys.

Pots consultar els horaris per grups a qualsevol dels Centres Cívics.

 

Coneixes el ludoprèstec?

Les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics ofereixen servei de préstec de jocs, joguines i contes. Vine presencialment i gaudeix d’una part de la ludoteca a casa teva!

 

Segells de reconeixement d'administració oberta