Esteu aquí: Inici Ciutadania, entitats i participació Europe Direct Europa i tu Drets dels ciutadans

Crèdit al consum

Els teus drets respecte al crèdit al consum

 

Dret a una publicitat transparent

Tots els anuncis de crèdits en què figuri el tipus d'interès o el cost del crèdit han d'incloure determinada informació per facilitar la comparació entre ofertes i puguis trobar les millors condicions. Han de contenir un exemple representatiu que t'ofereixi una visió clara i equilibrada de la naturalesa del crèdit i el seu cost.

Dret a rebre informació abans de signar el contracte

Un proveïdor de crèdits està obligat a proporcionar la informació fonamental abans que signis un contracte de crèdit. Has de rebre aquesta informació en un format clar i normalitzat que es denomina document d'Informació normalitzada europea sobre el crèdit al consum (SECCI, per les sigles en anglès).

Dret a rebre informació clara en el contracte

Tens dret a rebre una còpia del contracte de crèdit que has signat. El contracte de crèdit ha d'estar redactat en un llenguatge clar i concís. En ell, han de constar detalls sobre el tipus de crèdit, l'import total degut i la taxa anual equivalent (TAE).

Dret a canviar d'opinió

Si dubtes sobre la conveniència d'un contracte de crèdit que has signat, no oblidis que disposes d'un termini de 14 dies per a desistir d'ell. Per descomptat, hauràs reemborsat els diners que t'han prestat, més els interessos i les comissions no reemborsables que el proveïdor del crèdit hagi abonat ja.

Dret al reemborsament anticipat

Pots reemborsar el crèdit anticipadament. No obstant això, potser hagis de compensar el proveïdor de crèdits per la seva pèrdua d'ingressos. La compensació no sol superar el 0,5-1% de l'import retornat amb antelació, però no pot superar l'import total dels interessos que hauries pagat si no haguessis fet la cancel·lació anticipada.

Web dels drets dels ciutadans europeus davant els crèdits al consum

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant