Esteu aquí: Inici Ciutadania, entitats i participació Europe Direct Europa i tu Targeta Sanitària Europea

Targeta Sanitària Europea

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és el document personal i intransferible que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des d'un punt de vista mèdic, durant una estada temporal a la UE o a Suïssa, independentment que l'estada sigui per fer turisme, una activitat professional o estudis. Els estats en els quals té validesa la TSE són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Islàndia, Itàlia, Letònia, Liechtenstein, Lituània, Luxemburg, Malta, Noruega, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Suïssa.

La Targeta Sanitària Europea no és una alternativa a l’assegurança de viatge. No cobreix l’assistència sanitària privada ni despeses com el vol de retorn al país d’origen. La TSE tampoc és vàlida quan el desplaçament té la finalitat de rebre tractament mèdic ni si traslladeu la vostra residència al territori d'un altre Estat membre.

En alguns casos s’ha d'assumir una quantitat fixa o un percentatge de les despeses derivades de l'assistència sanitària, en igualtat de condicions amb els assegurats de l'Estat al qual us desplaceu. Aquests imports no són reintegrables.

La TSE es pot sol·licitar per Internet.

Alguns assegurats no poden obtenir la Targeta Sanitària Europea a través d'aquest servei d'Internet, com ara:

  • Perceptors de prestacions d'atur i els seus beneficiaris
  • Treballadors amb contracte de caràcter temporal
  • Assegurats que tenen reconegut el dret a assistència sanitària com a persones per límit d'ingressos o els que han esgotat les prestacions d'atur
  • Beneficiaris amb NIE
  •  

En aquests casos, s'hauran de personar amb cita prèvia a les direccions provincials o locals de l'Institut Social de la Marina (ISM).

La TSE és vàlida des de la data de recepció fins a la data de caducitat indicada.

Més informació: Web de la Comissió Europea (TSE)

 

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat

carregant