Esteu aquí: Inici Ciutadania, entitats i participació Europe Direct La Unió Europea Resultats de la consulta pública sobre l'horari d'estiu

Resultats de la consulta pública sobre l'horari d'estiu

Un cop acabada la consulta pública europea sobre l'horari d'estiu, s'han presentat els següents resultats (document en anglès). L'enquesta l'han contestat 4.552.330 de ciutadans, empreses i/o organitzacions interessades, a més de diverses respostes d'alguns representants públics dels 508.450.856 d'europeus.

Els Estats membres que han participat de forma més activa són Alemanya, amb el 70% del total de ciutadans participants en la consulta; Àustria; França, i Luxemburg.

La majoria dels ciutadans consultats (84%) ha expressat la seva insatisfacció amb l'actual canvi d'horari estival i volen suprimir-lo. D'entre aquests que volen avolir el canvi d'hora, la majoria prefereixen mantenir l'horari d'estiu durant tot l'any. Els ciutadans dels països membres que han votat més massivament aquesta opció són Finlàndia, Polònia, Lituània i Espanya amb més d'un 90% de respostes en aquest sentit. En canvi, entre els països menys favorables a suprimir el canvi d'horari trobem Grècia i Xipre.

Els motius referits pels quals s'ha de suprimir el canvi horari d'estiu són en un 43% per raons de salut. En canvi, aquells que no volen el canvi horari ho argumenten amb les activitats d'entreteniment nocturnes (42%).

Aquesta consulta no és una enquesta representativa ni tampoc constitueix el vot dels ciutadans. S'ha d'entendre en el context de l'ampli debat sobre les polítiques d'arranjaments dels horaris d'estiu.

La Comissió Europea ha creat una proposta de Directiva per a presentar al Parlament Europeu sobre els canvis estacionals d'horari als països membres. En aquesta Directiva s'indica que tots els Estats membres escolliran el 2019 la seva hora d'estiu o d'hivern, adoptant mesures per a aplicar-ho a l'ordenament jurídic de cada país.

Font: Portal web de la Comissió Europea.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat