Esteu aquí: Inici La ciutat Notícies Notícies Ciutadania, Relacions ciutadanes i entitats Notícies 2014 El 24 de març se celebrarà el debat "Quina Europa volem? Ara podem decidir" al Campus Catalunya de la URV

El 24 de març se celebrarà el debat "Quina Europa volem? Ara podem decidir" al Campus Catalunya de la URV

El 24 de març se celebrarà el debat "Quina Europa volem? Ara podem decidir" al Campus Catalunya de la URV

L'acte clourà la campanya "Europa en primera persona" que organitza Europe Direct Tarragona
21/03/2014

 

Aquest dilluns, 24 de març, tindrà lloc al Campus Catalunya de la URV el debat: Quina Europa volem? Ara podem decidir, que servirà per cloure la campanya “Europa en primera persona” que durant poc més d’una setmana ha volgut apropar a la ciutadania la importància del paper del Parlament Europeu just quan estem a les portes d’unes eleccions claus per a la UE. Aquesta campanya ha estat organitzada per Europe Direct Tarragona i pel debat compta amb la col·laboració de la URV.

La jornada-debat s’iniciarà amb la conferència" Què pot i què no pot fer el Parlament Europeu pels ciutadans?", a càrrec de l’expresident del Parlament Europeu (1989-1992) Enrique Barón.

A continuació, la periodista cap de la secció Internacional del diari Ara, Carme Colomina, pronunciarà la conferència que porta per títol "Riscos i oportunitats d’un moment crucial per a tots els europeus".

La jornada acabarà amb un debat que comptarà amb la participació de l’economista, politòleg i president d’ADICE, Xavier Ferrer i de la periodista i presidenta de l’APEC, Teresa Carreras, i que tractarà sobre si és necessària una opinió pública europea per a consolidar el projecte europeu.

Del 22 al 25 de maig, més de 400 milions de persones podrem escollir el nou Parlament Europeu: l’única institució de la UE que està escollida directament per la ciutadania. Gairebé 5 milions i mig de catalans podrem votar en aquestes eleccions que marcaran una nova etapa a la història de la UE.

Hi ha canvis importants que vénen donats per l’aplicació del Tractat de Lisboa i que marcaran una nova fita a la història de la UE. Per primer cop, la ciutadania podrà decidir qui serà el president de la Comissió Europea, l’òrgan executiu de la UE. A més, els candidats a ocupar les diferents carteres de l’executiu, els comissaris, també s’hauran de sotmetre al rigorós examen de l’Eurocambra abans d’accedir al càrrec al qual han estat proposats.

Segells de reconeixement d'administració oberta