Jaume I

L'any 2002 es va començar la construcció d'un aparcament intel·ligent a la plaça de l'escorxador, a l'espai que va ocupar durant 40 anys el col·legi públic Jaume I.

Estava previst que aquest aparcament, anomenat com el col·legi, pogués albergar 250 vehicles. El cost de les obres, previst inicialment en 3,9 milions d'euros, va arribar a ser de 29 milions.

Per diferents motius no ha estat possible l'entrada en funcionament d'aquest equipament. Actualment hi ha una investigació oberta al Jutjat d'Instrucció número 3 de Tarragona per dilucidar responsabilitats.

L'obra ha deixat un espai de forma quadrangular d'una alçada equivalent a quatre plantes i una plaça a la superfície.

La planta superior està ocupada, des del 2007, pel Centre Cívic de la Part alta, amb una superfície d'uns 400 m2, que té l'entrada pel carrer Puig d'En Pallars. Per la banda del carrer del Llorer s'accedeix a diversos cubículums que, de forma provisional, funcionen com a magatzems municipals.

El conjunt s'eleva uns metres sobre la plaça de la Pagesia dificultant la visió del conjunt històric i, principalment, de l'edifici de l'antic escorxador. Aquest edifici modernista, que actualment acull el rectorat de la URV, va ser projectat el 1898 per l'arquitecte Josep Maria Pujol de Barberà i es va acabar de construir el 1902.

 

GALERIA D'IMATGES

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat