Josep M. Buqueras Bach

Josep M. Buqueras Bach

 

Josep M. Buqueras Bach
PRETOR

És arquitecte tècnic en execució d’obres, agent de la propietat Immobiliària i professor de dibuix tècnic a secundària fins l’any 2006. Ha cursat un postgrau de Tècnic expert en l’emissió de dictàmens pericials sobre patologies constructives a la URV. Va ser president de la Jove Cambra de Tarragona. Actualment és senador de la JCI. Durant els anys 1980-83 va ser president de l’Associació Provincial de la Defensa del Consumidor. Al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona ha ocupat els següents càrrecs: 1975-78, comptador; 1981-83, president, i 2003-07, vicepresident. És membre i fundador de la Societat d’Estudis Econòmics de Tarragona i soci del Nàstic, de la Creu Roja, del Rotary Club, dels Amics de la Catedral i de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona entre d'altres entitats. És patró de les fundacions "Tarragona Unida" (COAATT) i "Minerva" de la Cambra de la Propietat Urbana.

És president del Consell de Participació d'Assessorament del municipi sobre estratègies en Matèria de Modernisme a Tarragona.

Ha publicat els següents llibres: Arquitectura de Tarragona, siglos XIX-XX (1980); Arquitectura de Reus. Tomb de ravals (1985); Arquitectura de Tarragona des del segle XII (1991); La Laboral de Tarragona, fonaments i construcció (2007).

Ha col·laborat en miscel·lànies amb articles sobre arquitectura modernista (Gaudí, Jujol, Martinell) i en la Subdelegació del Govern a Tarragona d’Alejandro de la Sota. És articulista al Diari de Tarragona i al Diari MÉS.

Ha produït els audiovisuals "Tarragona també és modernista" (2010) i "Als herois de Tarragona 1811" (2011)

Comparteix

arxivat sota:
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat