Esteu aquí: Inici Comerç Comerç Mercats Reforma del Mercat Central

La reforma del Mercat Central

La reforma del Mercat Central

 

Recreació reforma del Mercat Central - 1El Mercat Central de Tarragona és un edifici modernista emblemàtic a Tarragona. Durant gairebé 100 anys ha estat el símbol del comerç de proximitat al centre de Tarragona. Des de fa més de 10 anys que es parla de la seva reforma, que és més que necessària.
 
L’impuls definitiu ha arribat en aquest mandat municipal, el qual ha conegut un projecte viable, ha fet els deures i ha començat les obres. D’aquesta manera es posa fil a l’agulla a un projecte cabdal per a la ciutat.
 

En què consisteix la reforma?

El Mercat es renovarà fent-lo més modern i adaptat a les necessitats dels paradistes i dels clients. Ara bé, cal tenir en compte que es tracta d’un edifici catalogat, de manera que cal respectar i mantenir bona part de l’edifici.

A més a més, el Mercat Central comptarà amb una planta de supermercat a sota per complementar l’oferta i una planta de logística perquè els venedors puguin disposar d’un espai on efectuar la càrrega i descarrega de mercaderies en òptimes condicions i sense causar molèsties al veïnat.
 
Tal com reclamaven els comerciants i veïns de la zona, també es construiran un total de 330 places d’aparcament, distribuïdes en dues plantes, que se sumaran i estaran connectades amb les 423 que ja s’ofereixen sota la plaça de Corsini.
 

El cost

El primer projecte presentat tenia un cost de 46.200.000 euros i contemplava la reforma del mercat, i la construcció d'una planta subterrània per al supermercat, una altra per a la zona logística i l’aparcament sota el mercat.

El cost de cada plaça de pàrquing era inviable i el projecte s’havia de realitzar en 4 anys i mig. És per això que es va decidir canviar el projecte.
 
El projecte que ara es duu a terme contempla la reforma amb un cost de 26 milions euros més IVA. A més a més, s'ha de tenir en compte el cost que fins a dia d'avui ha tingut la reforma.

Per a més informació:

Segells de reconeixement d’administració oberta