Esteu aquí: Inici Comerç Comerç Som Comerç TGN Campanyes 2014 L'Ajuntament de Tarragona signa un acord amb l'Institut Vidal i Barraquer

L'Ajuntament de Tarragona signa un acord amb l'Institut Vidal i Barraquer

L'Ajuntament de Tarragona i el Institut Vidal i Barraquer arriben a un acord de col·laboració en matèria de comerç

 

El pròxim 5 de febrer de 2014 a les 10:30 hores, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Tarragona, es formalitzarà la signatura del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Tarragona i l'Institut Vidal i Barraquer, impulsat des de la conselleria de Comerç i Turisme, document que servirà per posar les bases d’un marc de treball estable entre ambdues institucions i en favor del teixit comercial de la nostra ciutat.

En l’acte de signatura, públic i de lliure assistència, hi seran presents i signaran el conveni l’Alcalde de Tarragona, sr. Josep Félix Ballesteros i el director de l'Institut Vidal i Barraquer, sr. Narcís Castanedo, amb la presència de convidats del centre de formació i de la consellera de Comerç i Turisme, sra. Patricia Anton. Hi haurà cobertura de premsa, i volem aprofitar per convidar el sector comercial i la ciutadania en general.

En relació al conveni, les parts signants manifesten que els projectes comuns a desenvolupar afecten aquests àmbits:

Institut Vidal i Barraquer

  1. Creació i manteniment anual d’una base de dades dels establiments comercials de la ciutat de Tarragona
  2. Treballs d’investigació comercial
  3. Projecte d’integració laboral INS Vidal i Barraquer amb el comerç local
  4. Promoció del comerç i el consum intel·ligent e informat
  5. Promoció del comerç electrònic

 

En qualsevol cas, cal destacar que el projecte estrella que vehicularà el conveni consistirà en la realització d’una base de dades dels establiments comercials i de serveis de la ciutat de Tarragona, que s’anirà renovant any rere any, i que es podrà crear a partir del treball de camp dels alumnes dels mòduls de comerç de l'Institut Vidal i Barraquer, que aniran comerç per comerç de Tarragona, per obtenir les dades.

La justificació de la creació i manteniment d’aquesta base de dades comercial, rau a tractar d’aconseguir una comunicació més directa i fluida entre l’Ajuntament de Tarragona i els comerços de la nostra ciutat, sens dubte, el primer pas per a poder implementar actuacions institucionals que s’ajustin a les necessitats i aspiracions del nostre comerç, i que alhora, beneficiïn als nostres ciutadans.

Un altra finalitat que se’n deriva, és poder conèixer millor el teixit comercial de la nostra ciutat, per tal d’afavorir que els alumnes del Vidal i Barraquer elaborin informes, estudis i propostes de dinamització i promoció comercial, que puguin ser d’aplicació directa i impulsin la competitivitat i professionalitat del teixit comercial detallista de Tarragona.

I finalment, cal indicar que aquesta és una bona oportunitat perquè els nostres comerciants, coneguin el potencial i bona preparació dels alumnes del Vidal i Barraquer, futurs professionals que s’han d’integrar com a treballadors dins del sistema comercial de Tarragona.

Cal indicar que l'Institut Vidal i Barraquer és l’únic centre educatiu que imparteix quatre mòduls de comerç a la nostra ciutat, i d’aquí la importància que el seu alumnat, futurs professionals del sector comerç, es faci molt més visible entre la ciutadania i el comerç local.

Sens dubte que el primer pas en aquesta direcció es podrà constatar en els pròxims mesos, quan els alumnes del Vidal i Barraquer facin el treball de camp pels nostres carrers i comerços. S’estima que a la finalització del mateix, es presentaran públicament els resultats de la seva feina.

Des de la conselleria de Comerç i Turisme, volem agrair per avançat als alumnes i professors del Vidal i Barraquer, la seva alta disponibilitat i predisposició, així com la confiança donada al projecte en comú, i desitgem que els treballs i iniciatives en vers el comerç tinguin una utilitat pràctica i profitosa tant pels alumnes com pel nostre teixit comercial urbà.

Segells de reconeixement d’administració oberta