Esteu aquí: Inici Comerç Cruises Amicvm Comunitat d'aprenentatge Recursos d'interès

Recursos d'interès

Webs i recursos en línia

Generalitat de Catalunya. Comerç i Consum

Infomració sobre horaris comercials

 

Bibliografia recomanada per a petits comerciants

 

1. 100 Comercios vascos con los que aprender

Autors: Celestino Martinez i Pilar Zorrilla
Pàgines: 420
Editorial Sargantana

És una selecció de casos d'èxit de petit comer,  inspiradors tant per a aquells professionals que ja estan operant en el sector com per als que estan pensant en obrir un negoci comercial, per als estudiants interessats en aquesta via professional o simplement per als ciutadans amb mirada curiosa de la realitat que els envolta, des de la visió honesta dels seus propis protagonistes, els comerciants, per als quals el camí no sempre ha estat fàcil.


 

2. Digitalízate. Cómo digitalizar tu emrpesa

Autors: Alberto Delgado
Editorial Libros de Cabecera

Digitalízate és un full de ruta per ajudar les empreses a aprofitar les noves oportunitats digitals i evitar que sucumbeixin en l'intent. El llibre proporciona als directius i emprenedors una visió sobre el significat de la digitalització, com afecta les seves empreses i quins aspectes han de tenir en compte per definir la seva estratègia digital.


 

3. Por qué unas tiendas venden y otras no. Claves de éxito en retail

 

Autors: Luis Lara i Jorge Mas
Pàgines: 302
Editorial Libros de Cabecera

En aquest llibre Luis Lara i Jorge Mas, experimentats professionals del retail que han col·laborat en algunes de les millors empreses, expliquen el mètode per gestionar botigues exitoses, aporten informacions inèdites, exemples il·lustratius i experiències personals.

Aquest manual va dirigit tant a propietaris, com a professionals o emprenedors. Al final de l'obra s'inclou un annex amb la trajectòria dels vint mestres del retail més rellevants a nivell internacional i els casos d'Abercrombie & Fitch, Zara i Camper.


 

4. Continuar? Vendre? Tancar? Apunts d'un emrpesari familiar

Autors: Jordi Tarragona
Pàgines: 192
Editorial Profit

L’empresa i la família són dues institucions amb finalitats i normes ben diferents. Una busca crear riquesa i mesurar resultats, pel que és raciona.; l’altra es basa en la felicitat i l’amor, és emoció. Ara bé, no són contradictòries, només cal trobar l’equilibri perquè funcionin plegades. Així és com inicia l’advocat Jordi Tarragona el seu llibre Continuar? Vendre? Tancar? (Profit Editorial, 2018), un manual amb una llarga llista de consells i lliçons recollits dels seus més de 35 anys d’experiència com a empresari.


 

5. Manual de supervivencia para dinosaurios empresariales

Autors: Eduardo Remolins
Pàgines: 221
Editorial Libros de Cabecera

Ets un dinosaure empresarial? Ho és la teva empresa? La millor manera de saber-ho és comprovar si els canvis que es produeixen al panorama econòmic i empresarial t'aclaparen una mica o simplement no veus com aprofitar-los.

Quan ets un dinosaure saps que tens un talent raonable i que la teva experiència val molt. Has tingut èxits i segueixes tenint força, però estàs desconcertat.

Esteu tu i la teva empresa condemnats a retrocedir davant de nous jugadors que s'adapten millor a aquest entorn? Està un dinosaure condemnat a extingir-se?

Segells de reconeixement d’administració oberta