Esteu aquí: Inici Cooperació Agenda 2019 Colòmbia, desaprendre la guerra, aprendre la pau

Colòmbia, desaprendre la guerra, aprendre la pau

Una mirada del fotògraf Javier Sulé al què ha estat el conflicte armat colombià. Ens descobreix el rostre d'un país que porta mig segle dessagnant-se i mostra les dificultats de construir la pau en una societat on no tenen record d’ella i l’esforç que els suposa.

La mostra posa l’èmfasi en les seves víctimes i en la resistència de les dones, els indígenes, els camperols i els afrodescendents enmig de la guerra. Ens parla dels últims mesos de la guerrilla a la selva i del seu actual procés de reincorporació a la vida civil, ple d’incerteses i d’un futur de pau. Les FARC ja van deixar les armes i es van reconvertir en partit polític però la pau va més enllà del lliurament dels fusells. L’acord entre les FARC i el Govern va trobar entrebancs en un país on el paramilitarisme, actor armat que mes mal va causar, continua més viu que mai lligat al narcotràfic.

En aquest difícil camí de la construcció d’una pau estable, duradora i reparadora, s’han de substituir els cultius de coca, desminar el país, trobar els desapareguts, vetllar pel retorn dels desplaçats i facilitar la reincorporació dels ex-guerrillers a la vida civil amb plenes garanties de seguretat.

Vuit milions de víctimes sota diferents modalitat de violència: desplaçament forçat, assassinats i massacres, segrest, mutilacions per mina, desapareguts o violència sexual, són vuit milions de raons per posar tot l’esforç per aprendre la pau.

Horari visita pati Jaume I

  • Dilluns a divendres de 9 a 21 h
  • Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h

 

 

 

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Colòmbia, desaprendre la guerra, aprendre la pau
Què
Exposicions
Quan
02/12/2019 a 09:00 a
20/12/2019 a 20:00
Preu
Gratuïta
Organitzat per 
Departament de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta