Esteu aquí: Inici Cooperació Agenda 2019 Inauguració de l'exposició "Tornar a Al-ma'in"

Inauguració de l'exposició "Tornar a Al-ma'in"

Què
Exposicions
Quan
04/11/2019 17:30 to 18:00
Localització
Telèfon de contacte
977 296 100 ext. 6523
Preu
Gratuït
Organitzat per 
Departament de Cooperació
Col.labora
Fons Català de Cooperació, Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins, Cooperativa Obrera Tarraconense
Afegeix a la teva agenda...

Tornar a Al-Ma'in explica la història de la localitat d'Al-ma'in, ara desapareguda i que estava situada al que ara és Israel, a dos quilòmetres de la frontera amb Gaza.

La inauguració serà dilluns 4 de novembre, a les 17.30, al vestíbul del teatre El Magatzem i hi participaran la Dominique Salomon, juevo-francesa, i l’Ibrahim Beisani, palestí, dos membres de Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins.

Al-Ma'in va ser ocupada i destruïda l'any 1948 durant la Nakba i els seus habitants en van ser expulsats. Sobre aquestes terres ara hi ha quatre assentaments jueus, quatre kibbutzim: Nirim, Mir Oz, Magen, Ein Hashlosha. L'única estructura que va sobreviure a la destrucció d'Al-Ma'in, al centre de la localitat, s’anomena White House i fa de galeria d’art.

L'exposició porta l'espectador a Al-Ma'in a través de testimonis de persones que van néixer a Palestina i que van ser expulsades. Una d’elles viu ara dintre de la franja de Gaza, a pocs quilòmetres del seu poblet d’origen, al qual no ha pogut tornar.

Tornar a Al-Ma'in s'ha exhibit a la White House i ha permès explicar a les persones que habiten a la zona un passat per a moltes desconegut. Després de veure l'exposició, les persones que la visitaven escrivien, en un paper, les seves impressions. Aquestes notes es poden llegir durant la visita de l'exposició ja que en formen part.

Aquest projecte és un exemple de com les persones residents dels kibbutzim ignoren la història d’Al-Ma’in, i en general el desconeixement de les persones que viuen a Israel sobre la Nakba, la destrucció de més de 600 localitats i el desplaçament de prop de 750.000 palestins i palestines l’any 1948.

Un dels principals objectius d’aquesta exposició és portar la història d'Al-Ma'in als israelians que viuen a les seves terres, amb un modest desig de contribuir a la implementació del dret a la tornada i permetre a israelians i palestins una vida en pau i igualtat a la Palestina històrica. Vol donar constància, a partir de l’exemple del poblet d’Al-Ma´in, de la política de l’Estat israelià de negació de la presència dels palestins prèvia a la Nakba el 1948.

L’exhibició és obra de De-Colonizer, que investiga la Nakba de 1948 i que va editar un mapa en el que ubica les runes de 672 localitats palestines destruïdes i 44 comunitats jueves arrasades durant aquest moment històric.

Amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del que el departament de cooperació n'és soci.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Inauguració de l'exposició "Tornar a Al-ma'in"
Segells de reconeixement d’administració oberta