Esteu aquí: Inici Cooperació Agenda 2020 [Suspès] Repensar Àfrica i globalitzar la justícia social

[Suspès] Repensar Àfrica i globalitzar la justícia social

Al taller parlarem dels prejudicis, és a dir, els estereotips a partir dels quals conceptualitzem o imaginem un tema del qual no tenim una experiència directa i, més concretament, de com afecten aquests a la imatge que tenim del continent africà.

La realitat no és independent de com la mirem i per això es diu que és una construcció social. La manera amb la qual estructurem la informació que rebem d’Àfrica i adquireix sentit per a nosaltres es correspon amb el que denominarem relat. Trobaríem dos grans relats d’Àfrica: un que associa Àfrica a fams, guerres i misèria i, un altre,  que reaccionant front el primer habitualment fica l’accent en la creativitat de la seva població i capacitat per a construir la seva pròpia història.

Mentre el primer tendeix a incidir en l’evolució negativa del continent africà en l’àmbit dels drets socials i ambientals -canvi climàtic, inseguretat alimentaria, conflictes bèl·lics, desplaçaments i refugi, corrupció i manca de compromís polític per trobar solucions, etc.- el relat alternatiu, sense negar necessàriament les problemàtiques anteriors, vol mostrar-nos una altra cara d’Àfrica ficant èmfasi en el seu creixement econòmic i exemples d’èxit.

Servint-nos de notícies d’actualitat promourem –a partir de la creació d’espais de debat- una reflexió entre els i les joves participants sobre com en ambdós relats s’interpreta la influència de la globalització econòmica, cultural, tecnològica i ambiental (canvi climàtic), la implicació dels principals actors a escala internacional a l’Àfrica i prioritats a la seva agenda, així com el lloc que en aquests relats ocupa la defensa dels drets socials i ambientals.

Destacarem, per a concloure, la necessitat d’atendre la cooperació internacional com una manera de contribuir a trobar i imaginar solucions locals a problemes globals i com, per a que això sigui possible, hem d’escoltar com la població africana imagina el seu desenvolupament i percep preocupacions d’abast universal que no es llegeixen igual al continent africà i Europeu, com ara, l’efecte de la globalització en la sobirania i seguretat alimentària, la justícia social i el canvi climàtic.

Edat: entre 12 i 16 anys

Cal inscripció prèvia a cooperacioactivatgn@gmail.com i/o whatsapp 630 83 10 01

Cooperació Activa al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre

Facebook

[Suspès] Repensar Àfrica i globalitzar la justícia social
Què
Cursos i tallers
Quan
12/11/2020 18:30 to 20:00
Telèfon de contacte
630 83 10 01
Preu
Gratuït amb inscripció prèvia
Venda d'entrades / Inscripcions

Inscripció prèvia per whatsapp o correu electrònic

Organitzat per 
Cooperació Activa al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre
Hi col·labora
Asociación de Paraguayos de Tarragona. Federació d’Associacions de senegalesos del Camp de Tarragona.
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta