Esteu aquí: Inici Cooperació Educació per la Ciutadania Global Comerç Just i ESS

Comerç Just i ESS

Mes de maig a Tarragona: Comerç Just i Economia Social i Solidària

La ciutat de Tarragona celebra durant el mes de maig el «Mes de l'Economia Social i Solidària» (ESS) i el «Dia Internacional del Comerç Just» (14 de maig). L'Ajuntament posa a l'abast de la ciutadania un conjunt d'activitats impulsades per diferents actors, per reflexionar sobre aquestes temàtiques i per visibilitzar alternatives de consum i comerç. La programació inclourà diferents activitats, en format presencial i virtual, entre les quals podem trobar la 21a edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, instalives, la Fira de l'Economia Social i Solidària (FESCT), una exposició, debats i taules rodones en línia.

El departament de Cooperació ja fa anys que treballa amb el compromís per construir un món més just i solidari, per garantir l'accés als drets fonamentals i al lliure desenvolupament de les persones i els pobles d'arreu del món. El Servei Municipal d'Ocupació, en concret l'àrea d'emprenedoria de Tarragona Impulsa, sempre ha actuat en la promoció i difusió dels valors de l'Economia Social i Solidària (ESS), animant, assessorant i acompanyant a emprenedors i emprenedores perquè els seus projectes i idees de negoci es desenvolupin dins una economia alternativa com és l'ESS.

A les dinàmiques accelerades i creixents de l'economia internacional cada vegada més globalitzada, s'hi contraposa el creixement de les finances ètiques, el desplegament de les relacions econòmiques Sud-Sud, i les estratègies Economia Social i Solidària (ESS) de desenvolupament socioeconòmic local. Algunes de les línies de treball de l'Ajuntament són:

  • promoure iniciatives per emprenedors i emprenedores d'ESS
  • el consum i compra responsable
  • el Comerç Just i la Banca Ètica
  • activitats d'educació transformadora que impulsin relacions equitatives entre persones i societats.

Activitats:

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Segells de reconeixement d'administració oberta