Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 L'exposició 'Síria, la paraula de l'exili' ja gira per diverses poblacions

L'exposició 'Síria, la paraula de l'exili' ja gira per diverses poblacions

L'exposició 'Síria, la paraula de l'exili' ja gira per diverses poblacions

La mostra es podrà visitar a diferents municipis catalans per fer arribar la veu de les persones refugiades per la guerra
06/10/2015

 

Del 9 al 24 d’octubre, l’exposició “Síria, la paraula de l’exili” es podrà veure a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès. Després visitarà Terrassa, Barcelona, Sant Boi de Llobregat, Roda de Berà, Torredembarra i La Nou del Gaià, entre d’altres ciutats que volen mostrar el seu compromís amb la situació de les persones refugiades i donar a conèixer la seva realitat diària en els països limítrofs a Síria, que acullen la gran part dels quatre milions de sirians que han hagut de fugir del seu país.

L’exposició, que ja han vist més de 2.000 persones, la formen catorze imatges preses pel fotoperiodista David González, que va visitar Jordània l’estiu del 2014 i va copsar les imatges i veus de la realitat dels sirians refugiats. El fil argumental que acompanya les fotografies és el relat d’una refugiada siriana que viu als camps de refugiats de Jordània i que va escriure les seves vivències i pensaments sobre la difícil situació del seu país.

Amb el suport del Comitè Català de l’ACNUR i la idea original del fotoperiodista tarragoní David González, l’exposició, produïda íntegrament pel Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, vol acostar-se a la crisi humanitària sense precedents que pateix Síria, desencadenada per una guerra civil que dura més de quatre anys i que ha obligat dotze milions de sirians a fugir de casa seva.

La proposta neix del compromís de la ciutat de Tarragona per donar a conèixer la situació de les persones refugiades i donar suport a través de les ONG, agències internacionals i de manera directa a les persones afectades pel conflicte armat a Síria.

Trobareu tota la informació sobre l'exposició a l'espai web de Síria.

Conegueu l'obra del fotògraf tarragoní David González al seu web.

Comparteix

arxivat sota: ,
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat