Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2015-2016 Tarragona engega la Taula Local per a les Persones Refugiades

Tarragona engega la Taula Local per a les Persones Refugiades

Tarragona engega la Taula Local per a les Persones Refugiades

L'objectiu de la Taula és establir i millorar els mecanismes de suport a les persones refugiades a Tarragona.
Tarragona engega la Taula Local per a les Persones Refugiades Foto del projecte "Tarragona-Tecla-Síria", de David González.
10/12/2015

 

L’Ajuntament de Tarragona i el Consell Municipal de Cooperació, juntament amb la Diputació de Tarragona, Creu Roja Tarragona, Càritas Diocesana, Universitat Rovira i Virgili, Col·legi d’Advocats de Tarragona i Solidaritat de Tarragona han constituït la Taula Local per a les Persones Refugiades amb l’objectiu d’establir i millorar els mecanismes de suport a les persones refugiades a Tarragona. 

La Taula es va reunir per primera vegada el passat dia 2 de desembre i va servir per establir tasques i responsabilitats entre les entitats participants i fixar canals per vehicular i coordinar els recursos humans i materials dels integrants de la Taula. Entre les primeres accions a emprendre, es va acordar facilitar un canal de comunicació amb les persones que vulguin col·laborar en el suport a les persones refugiades. Per això, al web de Cooperació de l’Ajuntament s’habilitarà un qüestionari per conèixer quin tipus d’ajudes i col·laboracions ofereix la ciutadania i, a partir de les respostes, adreçar-la a l’entitat on pot col·laborar i, d’aquesta manera, vehicular l’ajuda de manera àgil i immediata.

Des de la Taula també es vol incidir en què la tasca de suport a les persones refugiades és molt àmplia, i va més enllà del procés d'acollida subjecte a les regulacions europees i estatals. En l’àmbit local des de fa temps es treballa en d’altres accions per tal de donar suport en la crisi humanitària desencadenada per conflictes armats com el de Síria. Per aquest motiu, també es va acordar fomentar el suport a les organitzacions que treballen als països limítrofs, com el Líban o Turquia que acullen gairebé quatre milions de persones refugiades. També s'ha destacat la importància de reforçar les accions de sensibilització destinades a crear una consciència crítica sobre les causes dels conflictes, la protecció internacional i les obligacions dels estats envers les persones refugiades.

Segells de reconeixement d’administració oberta