Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2017 Els ajuntaments catalans reclamen més informació i col·laboració de l'estat en l'acollida de refugiats

Els ajuntaments catalans reclamen més informació i col·laboració de l'estat en l'acollida de refugiats

Els ajuntaments catalans reclamen més informació i col·laboració de l'estat en l'acollida de refugiats

La consellera Ivana Martínez va participar ahir en la trobada a Barcelona per coordinar esforços amb els 12 municipis catalans que formen part del programa estatal d’acollida.
08/03/2017

La consellera de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona, Ivana Martínez, va participar ahir a la reunió convocada pel consistori de Barcelona per impulsar el Programa Nausica, que té com a objectiu millorar l'atenció i la integració de les persones refugiades.

La trobada va aplegar representants i tècnics municipals de 12 ajuntaments catalans que compten amb places del programa estatal d'acollida de sol·licitants d'asil a Catalunya, Tarragona disposa de 40 places.

A la reunió, celebrada al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona, hi van assistir, a més de Tarragona i Barcelona, representants de Sabadell, Badalona, Girona, Prat del Llobregat, Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat, Berga, Sant Boi de Llobregat, Terrassa i Manresa.

Tots els regidors, regidores i tècnics municipals van coincidir a denunciar l'opacitat i la manca de coordinació amb què l'Estat espanyol desenvolupa el seu pla d'acollida de persones refugiades a Catalunya. Alhora, han denunciat que no han rebut cap ajuda de l'Estat per a dotar-se de serveis d'atenció per a aquestes persones.

L'Estat és l'administració competent d'atendre els sol·licitants d'asil que arriben aquí i, amb aquesta finalitat, Espanya rep finançament europeu.

Aquest programa estatal ofereix habitatge i manutenció durant sis mesos, un període que es pot prorrogar 12, 18 o 24 mesos en funció de la situació en què es trobi la persona i el seu nivell d'autonomia assolit.

El govern estatal delega a entitats del tercer sector aquest programa, disposant de diferents places en pisos i albergs per tota Catalunya. Tot i així, la majoria dels ajuntaments reunits van denunciar que un dels problemes a què s'enfronten és que no estan sent informats prèviament de l'obertura d'aquestes places al seu municipi, un fet que obliga els serveis municipals a realitzar una tasca extraordinària per a coordinar-se amb les entitats gestores del pla per atendre de la millor manera els usuaris d'aquestes places.

Segells de reconeixement d'administració oberta