Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies Notícies 2019 La programació Tardor amb Cooperació promou el discurs crític sobre la vulneració dels drets humans

La programació Tardor amb Cooperació promou el discurs crític sobre la vulneració dels drets humans

La programació Tardor amb Cooperació promou el discurs crític sobre la vulneració dels drets humans

Activitats fins a finals de desembre
09/10/2019

 

Consulta la programació

 

El paper de la dona a Afganistan, la promoció del consum responsable o el conflicte armat a Colòmbia són alguns dels temes de la programació 'Tardor amb cooperació', les activitats promogudes per la Conselleria de Cooperació de l'Ajuntament de Tarragona fins al mes de desembre, i que s'han presentat públicament aquest dimarts.

Exposicions: aquesta tardor s'han programat cinc exposicions, de les quals destaca especialment "Tornar a Al-Ma´in", que estarà al vestíbul del Teatre El Magatzem del 31 d'octubre a l'1 de desembre i mostra un poblet palestí que va ser destruït pels israelians el 1948 i sobre el qual ara es troben quatre assentaments jueus. També s'exhibirà l'exposició "Colòmbia. Desaprendre la guerra, aprendre la pau". Estarà al Pati Jaume I del 2 al 20 de desembre, i mostra, a més del conflicte armat colombià, l'esforç per construir una pau reparadora al país.

Durant aquests mesos també es podrà visitar a diferents Centres Cívics de la ciutat, l'exposició "Alpes: última salida", que es va inaugurar aquest estiu. És un documental fotogràfic de periodistes de Tarragona i exposa el llarg camí que fan molts migrants d'origen africà que travessen els Alps per arribar a França.

En l'àmbit musical destaca especialment el concert de Walabokk el 22 de novembre a l'Espai Jove Kesse (21 h). Walabokk és un projecte musical format per dos rapers d'origen senegalès que viuen a Barcelona, que dóna suport a projectes contra l'explotació infantil.

L'Espai Jove Kesse acollirà dues projeccions, en el marc del Dia per a l'eliminació de la violència contra les dones, que se celebra el 25 de novembre:

The Breadwinner el dijous 14 de novembre a les 19 h, que ha sigut possible gràcies al treball transversal amb el SIAD (Servei d'Informació i Atenció a la Dona).
El documental Fabricando mujeres el 29 de novembre a les 18 h.

La programació també contempla dos tallers que ens portaran a descobrir les vulneracions de drets que hi ha darrere del consum i ens ensenyaran alternatives més responsables. L'estenedor de les injustícies, que es farà a l'Espai Jove Kesse el dimecres 27 de novembre a les 18 h i Què hi ha darrere dels mòbils?, que es farà al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau el dimarts 5 de novembre a les 18 h.

El conseller de Cooperació, Hermán Pinedo, ha recordat: "La voluntat de l'Ajuntament és impulsar el discurs crític entre la ciutadania sobre la vulneració de drets humans i, per això, s'han programat 10 activitats gratuïtes i pensades per a tots els públics, i també per a públic especialitzat i sensible a aquestes problemàtiques".

Totes les activitats organitzades pel Departament de Cooperació són gratuïtes, de lliure accés a tothom en funció de l'aforament de l'espai.

Segells de reconeixement d'administració oberta