Esteu aquí: Inici Cooperació Notícies

Notícies

Notícies de Cooperació

Atravesadas. Feminismo e interseccionalidad

05/03/2021 - “Ser atravesadas por más de una opresión o sistema de discriminación, da lugar a diferentes representaciones de jerarquía social y justo esto es lo que debemos derrocar. La práctica de la interseccionalidad, por tanto, es una cuestión de ruptura y elaboración de nuevos discursos y estrategias políticas”.

Feminismos comunitarios profundos, comprometidos con la lealtad. Empatía entre mujeres

03/03/2021 - Hablamos con Yolanda Oquelí, defensora de derechos humanos de Guatemala. “Ser defensora es tener la vida en un hilo, pero también es importante que sepan que somos muchas las merecedoras que exigimos igualdad y respeto por la vida”

El ecofeminismo es la respuesta

01/03/2021 - “El pensamiento ecofeminista sostiene que el patriarcado se caracteriza por una voluntad de dominio que hoy resulta ecológicamente suicida. Si antes esta voluntad se expresaba en la conquista territorial, hoy se manifiesta en la desmesurada avidez de beneficios económicos del mercado global”.

Enfocament de gènere i basat en els Drets Humans: implicacions i reptes

26/02/2021 - "L'adopció de l'EGiBDH parteix d'una anàlisi multidimensional del context en què es requereix intervenir per atallar, en clau de drets, les causes estructurals, fet que no és feina fàcil. A partir dels elements clau de l'EGiBDH, l'article mostra el seu valor afegit i proposa estratègies per fer front a les dificultats que suposa la seva adopció gradual".

Presentació del microcicle “Feminismes”

24/02/2021 - El primer microcicle en línia d’aquest any serà entorn el feminisme, volem fer visible les seves diverses mirades, les maneres de viure’l i com aconseguir allò que totes les seves vessants defensen, els drets de les dones.

El Consell Municipal de Cooperació aprova la distribució del fons del 0,7%

17/02/2021 - S'atorgaran gairebé 500.000€ a diferents línies de subvencions

Presentació del microcicle "Comerç just i consum responsable"

14/12/2020 - Acabem el 2020 amb una proposta de lectures i reflexions sobre aspectes ben diversos de l’economia social i solidària

Indústria agroalimentària i COVID-19: ponts feministes entre Suds i Nords

17/12/2020 - "Darrere de tota aquesta explotació salvatge dels recursos i violacions de drets humans i ambientals hi ha una indústria, l’agroalimentària, que articula la seva activitat vers una cadena de subministrament opaca i enrevessada que acaba en les nostres cistelles de supermercat o en els nostres dipòsits d’automòbil"

Empreses i drets humans: principal repte de les democràcies actuals

16/12/2020 - "Tota preocupació sincera sobre la defensa dels drets humans ha d’incorporar propostes amb capacitat efectiva de limitar el poder empresarial"

Objectius de Desenvolupament Sostenible - ODS - Consum responsable

15/12/2020 - "La llavor cap a pràctiques per un consum ètic i responsable sorgeix en gran mesura a partir del concepte del comerç just, un repte de fa més de trenta anys i que sorgeix emmarcat en la solidaritat, la justícia social, la dignitat dels pobles i el cooperativisme"

Segells de reconeixement d'administració oberta