Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2021 Desembre

Desembre

Pintors i reis del Prado. Valeria Parisi, 2019, Itàlia. VOSE

El Museo del Prado és un dels temples de l'art mundial, amb 1.700 obres exhibides i uns altres 7.000 tresors artístics custodiats. La col·lecció del museu explica la història de reis, reines, dinasties, guerres, derrotes i victòries, com també la història dels sentiments i emocions dels homes i dones d'antany i d'avui dia, les vides dels quals estan entrellaçades amb les del museu: governants, pintors, artistes, arquitectes, col·leccionistes, curadors, intel·lectuals, visitants.

El documental recorre la història de la pinacoteca des de la seva inauguració el 1819, com també els inicis de la vida de la col·lecció del Prado, uns segles abans. L'oscaritzat Jeremy Irons ens guia per les galeries del museu, un lloc on els veritables protagonistes són les obres mestres, els grans artistes que les van crear com Goya, Velázquez, Rubens, Tiziano o El Greco i els governants que les van conservar.

Què
Cinema, Art
Quan i on
13/12/2021 18:00 a 19:30
Preu
6 €
Venda d'entrades

Aforament limitat. Venda d'entrades en aquest enllaç.

Organitzat per
CaixaForum Tarragona

Trobades amb Guim Tió, pintar la quietud

Guim Tió ens va sorprendre fa anys amb una sèrie pictòrica de retrats crítics amb els cànons de bellesa hegemònics. Des del 2017, l'artista barceloní s'ha convertit en un observador de la immensitat. En les seves pintures més recents, hi descobrim vastos espais naturals en calma que es relacionen amb petites figures humanes anònimes.

En aquesta trobada, Guim Tió compartirà els motius darrere de les muntanyes vermelles, els llacs alpins i els fars marítims que apareixen a les seves obres, protagonistes d'un treball que ha viatjat a Corea del Sud, Taiwan i el Canadà.

Què
Xerrades i congressos, Art
Quan i on
16/12/2021 19:00 a 20:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Aforament limitat. Inscripcions en aquest enllaç

Organitzat per
CaixaForum Tarragona

Operàmida

Aquest no és un concert tradicional. Cadascuna de les representacions és diferent de l'anterior... La companyia d'òpera Diabolus in Musica ens proposen una òpera en què el públic tria la seva pròpia història. El repertori de l'espectacle està format per àries, duos i trios d'algunes de les òperes més conegudes i populars, i serà el públic qui decideixi quines han d'interpretar els cantants.

Maia Planas, soprano
Pablo López, baríton
Joan Miquel Muñoz, baríton
David Mohedano, pianista
Esther López, actriu
Fabián Pereyra, tècnic

Activitat recomanada per a famílies amb nens i nenes a partir de 5 anys. Els nenes i les nenes han d'anar acompanyats d'un adult.

Què
Música, Activitats familiars
Quan i on
28/12/2021 18:00 a 19:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Aforament limitat.

Venda d'entrades en aquets enllaç

Tots els assistents a l'activitat n'han d'adquirir l'entrada. Els menors de 3 anys tenen l'entrada gratuïta però n'han d'adquirir el tiquet. Per fer-ho, s'ha de seleccionar a l'apartat de promocions l'opció "menors de 3 anys”

Organitzat per
CaixaForum Tarragona

"Carrer Poesia" Acció artístic-literària

"Carrer Poesia" és una iniciativa de l'Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) per omplir de versos els carrers. En aquesta primera intervenció, s'aprofitaran unes escales del barri del Port de Tarragona per inserir-hi fragments de poemes de la tarragonina Montserrat Abelló (1918-2014), nascuda en aquesta part de la ciutat.

Ho coorganitza: APELLC
Hi col·laboren: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Polígon Cultural, Associació de Veïns del barri del Port de Tarragona.
A càrrec de:
Gerard Martin

Què
Lletres
Quan i on
18/12/2021 a 00:00 a
31/12/2021 a 00:00
Preu
Gratuït
Venda d'entrades

Barri del Port - Escales (El Serrallo) | Més de 12 anys | Gratuït

Per a més informació a Tarragona Jove 

Organitzat per
APELLC
Hi colï¿œlabora
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Polígon Cultural, Associació de Veïns del barri del Port de Tarragona.

"La història de la Lluna" Un relat de 4.500 milions d'anys

De què està feta la Lluna? Quan i com es va formar? Com ha de ser caminar per la seva superfície? Per què en veiem només una de les cares? En aquesta xerrada, adreçada a nenes i nens de 8 a 88 anys, el divulgador científic Marc Boada respondrà totes aquestes preguntes fent petits experiments, tocant material extraterrestre, observant un meteorit lunar i descobrint com aquest recorregut històric i científic apassionant ha acabat generant la tecnologia que ens acompanya avui.

A càrrec de Marc Boada, divulgador científic, assessor de museus de ciència i professor en diverses universitats. És col·laborador habitual de mitjans de comunicació, com ara al programa "Quèquicom" de TV3 i a la revista "Investigación y Ciencia".

Recomanat per a nens i nenes a partir de 8 anys.

Què
Xerrades i congressos
Quan i on
11/12/2021 11:30 a 13:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Aforament limitat.

Venda d'entrades a CaixaForum de Tarragona

Organitzat per
CaixaForum de Tarragona

"La història de la Lluna" Un relat de 4.500 milions d'anys

De què està feta la Lluna? Quan i com es va formar? Com ha de ser caminar per la seva superfície? Per què en veiem només una de les cares? En aquesta xerrada, adreçada a nenes i nens de 8 a 88 anys, el divulgador científic Marc Boada respondrà totes aquestes preguntes fent petits experiments, tocant material extraterrestre, observant un meteorit lunar i descobrint com aquest recorregut històric i científic apassionant ha acabat generant la tecnologia que ens acompanya avui.

A càrrec de Marc Boada, divulgador científic, assessor de museus de ciència i professor en diverses universitats. És col·laborador habitual de mitjans de comunicació, com ara al programa "Quèquicom" de TV3 i a la revista "Investigación y Ciencia".

Recomanat per a nenes i nenes a partir de 8 anys.

Què
Xerrades i congressos, Activitats familiars
Quan i on
11/12/2021 17:30 a 19:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Aforament limitat.

Venda d'entrades a CaixaForum de Tarragona 

Organitzat per
CaixaForum de Tarragona

"Hamlet Solo", Shakespeare en versió Francesc Cerro-Ferran

Amb un discurs lúcid, perspicaç i políticament carregat d'intencionalitat, se'ns mostraran obertament les contradiccions contínues d'un personatge, Hamlet, que en una societat decadent es planteja la correcció de la transgressió del sistema.

Una radiografia moderna sobre el conflicte ètic i filosòfic entorn del deure i el dret a la venjança i la lluita interna sobre la raó del mal i els efectes que té.

Què
Teatre
Quan i on
20/12/2021 19:00 a 20:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Venda d'entrades a CaixaForum de Tarragona

Organitzat per
CaixaForum de Tarragona

Firts Cow

Cookie (John Magaro) és un cuiner que s'ha traslladat a Oregon a treballar, però no ha tingut sort. Coneix al misteriós immigrant xinès King-Lu (Orion Lee), que l'animarà a muntar conjuntament un negoci d'allò més innocent, aparentment: producció i venda de magdalenes. El sabor dels dolços és inigualable, ja que fan servir un ingredient secret. Una història d'amistat fraternal i solidaritat en un territori i una època ben alterada.

Recomanació edat: majors de 13 anys.

Què
Cinema
Quan i on
05/12/2021 19:00 a 21:00
Preu
6 €
Venda d'entrades

Venda d'entrades a taquilla 1 hora abans de la projecció.

Per a més informació en aquest enllaç

Organitzat per
Diputació de Tarragona i ANIMA'T associació cultural
Segells de reconeixement d’administració oberta