Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2021 Gener Allò que no et mata. DOCS Barcelona

Allò que no et mata. DOCS Barcelona

No et perdis el Docs Barcelona del Mes 'en línia' amb el teu carnet de biblioteca.

Com fer-ho? Molt fàcil

  1. Ompliu aquest breu formulari.
  2. Després d’omplir i enviar-lo, visualitzareu a la pantalla l’enllaç al documental i la contrasenya d’accés
  3. Amb aquesta informació ja podreu accedir al film i visionar-lo tantes vegades com vulgueu

Recordeu que el documental, i aquest formulari, NOMÉS estaran operatius els dies previstos per a la visualització en línia.

En cas de dubte, contacteu amb nosaltres per correu electrònic: bptarragona.cultura@gencat.cat

LA HISTÒRIA

Amb 19 anys l’Ada va ser violada tres vegades en una mateixa setmana per un home que coneixia bé. Una invitació a sopar va desencadenar la primera i ella no es va defensar, però es va citar dues vegades més amb el seu agressor per confrontar-lo i buscar respostes. Una potent i sòbria pel·lícula que trenca el silenci de les violacions en entorns de confiança.

La història de l’Ada és narrada a través de múltiples veus de diferents dones que construeixen el seu relat, la seva versió dels fets i com es van sentir abans, durant i després. A poc a poc, totes les dones d’aquesta pel·lícula es converteixen en les protagonistes de la història i també en testimonis de les seves pròpies històries que, per desgràcia, parteixen del mateix punt de partida.

Una pel·lícula coral que exposa, des de les dones i sense victimitzar-les, les sensacions contradictòries i les conseqüències després d’una violació o d’una agressió sexual en què l’abusador no és un desconegut. La pel·lícula desconstrueix la imatge que encara tenim actualment del violador, alhora que posa en primer pla la qüestió del consentiment en les relacions sexuals. I, en aquest sentit, com un “breu” episodi traumàtic pot enfonsar-nos la vida. Allò que no et mata... no és només la història de l’Ada, sinó una contribució a visibilitzar un fenomen social molt ampli i encara silenciat.

LA DIRECTORA

Alexe Poukine (1982) és directora i guionista. Després d'assistir a classes de teatre, va estudiar etnologia, cinema documental i escriptura de guions. Petites Morts, la seva pel·lícula de graduació, va ser seleccionada en diversos festivals internacionals. El seu primer llargmetratge documental, Dormir, dormir dans les pierres, es va projectar el 2013 en nombrosos festivals. Paral·lelament al rodatge del seu segon documental Allò que no et mata... (títol original: Sans frapper), està escrivint un llargmetratge de ficció.

FITXA TÈCNICA

84 min. Bèlgica. Versió original en francès. Subtítols en català.

Títol original: Sans Frapper – That Which Does Not Kill
Direcció: Alexe Poukine
Text: Ada Leiris
Producció executiva: Cyril Bibas
Producció: Centre Vidéo de Bruxelles - CVB, Alter Ego Production
Fotografia: Elin Kirschfink Edició: Agnès Brukert
So: Bruno Schweisguth, Marie Paulus
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Allò que no et mata. DOCS Barcelona
Què
Cinema
Quan
15/01/2021 a 00:00 a
29/01/2021 a 00:00
Programació
Biblioteca Pública
On
En línia
Organitzat per 
Biblioteca Pública de Tarragona
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d’administració oberta