Esteu aquí: Inici Cultura i festes Agenda 2021 Maig L'enginyeria del futur: necessitarem persones o només màquines?

L'enginyeria del futur: necessitarem persones o només màquines?

Al llarg de la història, els avenços en enginyeria s'han fonamentat, d'una banda, en la pràctica, en l'experimentació, i, de l'altra, en la ciència (matemàtiques, física, química…). Des de mitjan segle passat, els ordinadors han revolucionat els avenços i la presa de decisions en l'enginyeria. Els ordinadors seran capaços de prendre decisions per nosaltres? Ja ho fan? L'aprenentatge automàtic, la intel·ligència artificial i la intel·ligència de dades ja formen part quotidiana de la nostra realitat. Podríem dir que, avui dia, hem deixar als ordinadors moltes decisions que abans confiàvem a persones.

En aquesta conferències, el doctor i catedràtic de Matemàtica Aplicada Antonio Huerta Cerezuela ens explicarà l'evolució de l'enginyeria computacional, la fiabilitat de les simulacions per ordinador (incloent-hi alguns fiascos importants) i com la computació ha contribuït i ho continuarà fent en el progrés de la ciència i l'enginyeria. 

A càrrec d'Antonio Huerta Cerezuela, enginyer de Camins, Canals i Ports per la UPC, doctor per la Universitat Northwestern, catedràtic de Matemàtica Aplicada i acadèmic a la Reial Acadèmia d'Enginyeria.

Més informació sobre aquest esdeveniment…

L'enginyeria del futur: necessitarem persones o només màquines?
Què
Xerrades i congressos
Quan
18/05/2021 19:00 to 20:00
Localització
Preu
6 € (50% descompte clients CaixaBank)
Venda d'entrades / Inscripcions
Organitzat per 
Caixaforum
Afegeix a la teva agenda...
Segells de reconeixement d'administració oberta